Турция за военно преначертаване на границите на Балканите?

Ердоган смята за възможно разпадането на Македония
Обновена: 10 май 2012 12:59 | 10 май 2012 11:13, Елка Василева
1021
Турция за военно преначертаване на границите на Балканите?
Турция може военно да подкрепи разширяването на албанската държава. Снимка: архив, Reuters

Турция ще помогне на албанските братя, ако е необходимо, ще им окаже и военна помощ, заяви премиерът на южната ни съседка Реджеп Таип Ердоган, цитиран от сръбски и косовски медии.

Той оцени, че албанците имат право на самоопределение и създаване на по-голяма държава. Армията за освобождение на Косово не беше терористична, а беше израз на албанците да защитават страната си, каза още Ердоган.

В интервю за държавната телевизия турският премиер заяви, че е възможно Македония да се разпадне, ако там не бъдат зачитани правата на албанците.

Още по темата

Ако е вярно, а досега то не е опровергано, турският премиер Ердоган вещае военно преначертаване на границите на Балканите, пише в коментар Мирослав Лазански в сръбския вестник „Политика“.

В материала се изтъква, че казаното представлява заплаха с военна интервенция срещу всички, които не са съгласни с проекта за Велика Албания.

„Премиерът Ердоган говори за възможността Турция военно да подкрепи разширяването на албанската държава. В каква посока би било това разширяване? Там, където живеят албанци: западната част на Македония, южната част на Сърбия, Косово, югоизточната част на Черна гора, западната част на Гърция. Напълно достатъчно политическата картография на Балканите отново да се превърне в кървава наука“, се казва в коментара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1021
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе вярно, държахте 500 години едни от най-богатите земи в света и нищо не направихте. То и акъл трябва, само с Алахо акбар няма да стане.
345
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно в Турция предстоят избори скоро.Това изказване на Ердоган цели активизиране на ислямисткия му електорат.Човека не е глупав-няма как да противопостави Турция на Християнския свят открито.И никой не го иска,все пак около 50% от турските граждани са хора със светски манталитет.Просто идеята "Велика Албания" няма как да стане деюре.Второ откъсване на територии с албанско население НЯМА ДА ИМА!Поне следващите 100г.По-вероятно е връщане на Косово на Сърбия,отколкото В.Албания!
344
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е, че българите ако имахме толкова голяма държава, ресурси и население, сега щяхме да бъдем една от най-развитите държави в Европа. Турция в момента се репчи на Балканските държави, смешна работа.
343
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турция била "сол таш.к на америка и Израел"???? Питай Ердоган дали е така.
342
0
 
4
 
! Отговори
Ортодокс преди 12 години
526- Щом искаш от мен да съм културен няма проблеми, аз просто казах истината а тя винаги боли, като говорим за Истанбул с майка ми да дойда, той се намира както сам учил на границата между Европа и Азия и както знаем там е патриаршията на Православието и затова е нормално да има малко по-голямо ниво на и на цивилизация, култура, мода итн защтото сещаш ли се едно време там са били наши хора до като не ги изгоните а иначе да ходим малко потака на исток в Турция да видим там как е а ?
341
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отомане, като е така чий го търсиш тука?
340
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Маманос, не пиши глупости, през Балканската война Османската империя е победена от българската армия! Останалите само са окупирали вече освободени територии, например Солун, Вардарска Македония и т.н. Само черногорците не завладяват нищо.
339
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да заповедат, ама верно да не изядат дървото като през 1912г Таман тая година е юбилейна.
338
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до отомана- Да не би турците да са си построили сами мостовете, я си помисли преди да ги хвалиш.
337
0
 
6
 
! Отговори
Ортодокс преди 12 години
515-Какво знаеш ти за бедност бе, ако не беше дошъл в България *** нямаше да видиш все до като не се ожениш, алкохол ще опиташе на кукуво лето, свинско ще хапваше друг път ти тук видя какво значи живот и колко е хубаво да се живее в християнските страни с демокрация и всичко какво като имаш пари каде няма каде да ги харчиш за какво ще ти са ...
336
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде, кога и как турците са донесли някъде цивилизация?Във Константинопол и до днес няма построено нещо подобно на "Света София".Опитали са се със "синята джамия" да засенчат "Света София", ама нещо не се получило.После се опитали с "Долмабахче сарай" да засенчат "Топ Капъ сарай" ама пак не се е получило.И до днес в Константинопол най-великите постройки са византийските.
335
0
 
1
 
! Отговори
Хасму преди 12 години
сори, грешка в моя комп
334
0
 
1
 
! Отговори
Хасму преди 12 години
Що ме баннвате бре ......?
333
0
 
12
 
! Отговори
до турчетата преди 12 години
По принцип "турчин" е синоним на *** дума, защото всички по света знаят, че турците са една дивашка нация, подкрепяна от една армия, но никога от мозъка си. Справка - напъните и за ЕС, които продължават и сега, проблемите и с всички свои съседи, международни класации на държави според качеството на живот и много други. Срамно е да си турчин, синоним на ДИВАЩИНА. Още много поколения ще носите проклятието на народите като към ДИВАШКА *** !!!
332
0
 
7
 
! Отговори
Хасму преди 12 години
Алоо, ***, нали сте светли и синеоки, още малко и славяни. Така сте дошли от Ср. Азия? Истината е, че сте нахлули в пределите на Византийската империя, не повече от 50 хил. Подгонена от Чингиз хан, уплашена и озлобена черна ***. Където сте минали - мъжете под ножа, жените в харемите, децата еничари. Е, изсветлели сте, ама колко кръв имате от онази, туркменистанската!? Глупави и алчни императори, царе и деспоти сами са вкарали вълка в кошарата. Вместо да ви изтребят до крак. Човеколюбие!?
331
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук е български сайт.На който не му харесва, да си ходи в сайтове на други държави.
330
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe tuka pak ima iteres amerika politika fesovete sa mnogo hitri amerika iska iran fesovete albania te taka na prazno ne govori erdogan .
329
0
 
8
 
! Отговори
БългаринМразиТурци преди 12 години
Май пак ще трябва велика Русия да се намесва.
328
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американските и турските лайн*ри дружно ще сринат държавите,които са им неудобни на балканите!
327
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Oтнасят се с турците "като с вредни микроби". Казал го е посланика на Турция в Австрия Кадри Еджвет Тезджан !!!