Александър Македонски и цар Самуил говорели един език!

Цялата земя пък до Черно море била македонска земя!
22 май 2013 21:00, Елка Василева
289
Александър Македонски и цар Самуил говорели един език!
В Скопие издириха невероятен "документ" за историята си. Снимка: архив, Reuters

Александър Македонски, цар Самуил и Свети Климент Охридски са говорели на един и същи език – този, който са говорели македонците винаги, пише на сайта си македонската телевизия Канал 5.

Материалът е посветен на „изключително интересната книга“ на професор Винко Прибоевич от 1525 г., която се съхранява в университета „Св. Климент Охридски“ в Скопие. Използвайки цитати от гръцки и латински автори, авторът твърди, че македонците винаги са говорели езика, който са говорели и през 1525 г., когато той е написал книгата си, се казва в публикацията.

Според Прибоевич македонците през 16 век са живеели на същата територия, на която са се намирали и през предходните векове и винаги са говорели езика, който са говорели и през 1525 г., когато е създадена книгата.

Това твърдение на Прибоевич не е по сърце на македонската пета колона, която твърди, че има голяма празнина - без македонци, от времето на апостол Павел до книгата на Кръсте Мисирков през 1903 г., тоест че македонците са изчезнали заедно с езика, обичаите, традициите и историята си. Че това е обикновена измислица на онези, които не се чувстват и никога не са се чувствали македонци, може да се види при Прибоевич още през 1525 г., а не днес, тържествува телевизията.

Интересно е, че никъде в книгата си Прибоевич не споменава България и българите като част от така наречените славяни на Македонския полуостров. На едно място има асоциация, че „цялата земя до Черно море е македонска земя, която по-късно е прекръствана с различни имена, за да се покрият следите на истината за Македония“, пише още Канал 5.

Прибоевич е изключителен учен на своето време, отличен познавач на античната и класическата история, представя го македонската телевизия.

Бидейки добре запознат с историята на Балканския полуостров, той го нарича Македонски полуостров, се казва още в материала.

Според цитатите и според това, което професорът е открил в историческите си изследвания, както и въз основа на различията в говора между македонци и гърци, става напълно ясно, че македонците не може да са гърци, не знаят гръцки, а винаги само своя майчин македонски език, продължава телевизията.

Според Прибоевич така наречените славяни, но под други имена, винаги са били тук, а преселението им било измислено само за да се прекъсне континуитета на съществуването на древния народ през вековете. Той дори твърди, че всички подялби в тази част на Европа били направени само за да се унищожи автохтонността на народа, който живеел в продължение на хиляди години по родните си места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
6
 
23
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 10 години
Боже мили!!!! Бях в тяхната измислена държава, присвоила си нашата история и език + национален флаг сьс символи: (1) звездата на Вергина (Гърция), а след това (2) символа на Япония по време на 2 Световна война, но ми изглеждаха нормални и дружелюбни люде. Напоследък, обаче, съвсем са изтрещели на тема История!!!????
211
11
 
9
 
! Отговори
Albanec преди 10 години
Що е маке се е .айно !!
210
2
 
15
 
! Отговори
Торанага преди 10 години
Хванали един македонец на границата ни. Опитвал се да премине нелегално. Хванал го един митничар и го питал на развален "македонски":- Како се казуваш?- Яне се казувам.- Не се ли казуваш?!Бой, бой.. и така три пъти. Накрая викнали един преводач:- Како се казуваш?- Яне се казувам.- Еми, Яне се казва човека.. що го биете?
209
0
 
0
 
! Отговори
detelina преди 10 години
ХА,ЗДРАСТИ!
208
5
 
15
 
! Отговори
историчка преди 10 години
Професор Прибоевич може да грабне Златен скункс за глупости. Той изобщо не познава ни антична ни класическа история. Но Македонски полуостров сигурно има. Скоро ако продължават с глупостите може да станат и остров.За съжаление на всички наши роднини там.
207
10
 
20
 
! Отговори
God преди 10 години
До КС: Държавата на Филип Македонски и сина му Александър наистина се е наричала Македония, но тя няма нищо общо със сегашната. Тя е била една от многото гръцки държави, съществували по това време. Има теория, че древните македонци са издънка на траките, но тя не е доказана. Историческите факти говорят, че Александър е налагал гръцките богове, обичаи и култура в завладените територии. Няма данни за "македонски" богове и култура. Днешните макета са си чисти българи. Дори гърците го признават!
206
8
 
15
 
! Отговори
Smurf преди 10 години
Ама разбира се че са говорили един и същ език - Български , що се морат да се ровят из библиотеките
205
6
 
16
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Благодаря за хумористичната статия. :)
204
5
 
16
 
! Отговори
РОДОЛЮБЕЦ преди 10 години
ТОЧНО ТАКА СИ Е ! ОЩЕ ОТ ДРЕВНОСТА СМЕ БРАТЯ С ТОЗИ НАРОД И ГОВОРИМ ЕДИН ЕЗИК И Е ВРЕМЕ НЕ ДА СЕ ДЕЛИМ, А ДА СЕ ВРЪЩАМЕ КЪМ ОБЩИТЕ НИ КОРЕНИ ТРАКИЙСКИ. ПРОЧЕТЕТЕ КНИГАТА "ТРАКИЙСКИТЕ ХРОНИКИ" /СБОРНИК ОТ ДРЕВНИ РЪКОПИСИ/ И ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ ВСЕ ПАК ГРЪЦКИТЕ И ДРУГИ ИМПЕРСКИ СИЛИ НЕ СА УСПЕЛИ ДА ЗАЛИЧАТ И ПРЕНАПИШАТ ВСИЧКИ ИСТОРИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ.
203
6
 
16
 
! Отговори
SS преди 10 години
Въпроса е спорен, но генетичните факти показват, че на нашия полуостров живеят хора с твърде сходен произход - като изключим монголоидните и индо-негроидните вмешателства получени по-късно след азиатските нашествия. Самият Александър е бил наричан варварин от т.нар. елински полиси, които завоюва със сила. Нека да не бъркаме и езика с писмеността - и тук голяма част от надписите - преди 9 век - са на гръцки и латински, но това не значи, че сме говорили гръцки и латински.
202
5
 
8
 
! Отговори
КС преди 10 години
направих справка.Оказа се че Филип е цар на древна Македония от 359г.прн.е.- 336г.пр.н.е..за голямо мое огорчение се оказа,че през 917г.при Симеон Велики и през 1230г при Иван Асен сме имали излаз на 3морета.Като съпоставих датите на македонската държава с тия на Симеон и Асен по мойта проста логика,Македония е съществувала вече на картата.много преди да се появим ние"страшните българи"- това значи ли,че македонците са били претопени още през Симеон или историческите данни които четем са ЛЪЖА
201
8
 
10
 
! Отговори
tomahawk преди 10 години
Ахахахахахахааха македонски полуостров ахахахахахахаххахааха !Тез избиха рибата :)))))))Абре ей, ще дойда и ке ви изпия охридското езеро бре момци !
200
9
 
14
 
! Отговори
heybg преди 10 години
АБСОЛЮТНО *** ФАЛШИФИКАЦИИ, КОИТО САМА СКОПСКИТЕ ФАНАТИЦИ МОГАТ ДА СЪЧИНЯТ! К САМО ТАМ МОГАТ ДА ИМ ПОВЯРВАТ. ТИЯ ИСКАТ ДА ЗАДРАСКАТ НЕ ИСТОРИЯТА КАТО ПИСМЕНОСТ, А КАТО РЕАЛНОСТ И ЕСТЕСТЕНО, НЕ МОГАТ ДА УСПЕЯТ! ЧУДЯ СЕ САМО ЗАЩО ПОМЕСТВАТЕ ТАЯ ГЛУПОСТ?
199
7
 
23
 
! Отговори
японец преди 10 години
Ние японците плагиатствахме македонския флаг за нашите военоморски сили!
198
7
 
11
 
! Отговори
малкият сашко преди 10 години
еех америко земло македонака
197
2
 
9
 
! Отговори
до андон преди 10 години
По обичай сме най-близо до румънците мартеници тва онова , а и България е била партия с Византия векове наред , така че ромеиски и хазарски , но се е пишело на първия следователно втория изчезва с времето После идват сламкарите и защото са смирени и с по много деца става мазало.Абе тия руснаци говорят почти български то цяла русия са българи абе направо макета са
196
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чингиз Хан и той си говореше на чист МАКЕдонски език! Хахахаха
195
7
 
24
 
! Отговори
някой преди 10 години
Този Винко Прибоевич в кой университет е бил професор през 1525 г.? В Скопския може би?
194
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно така, това е езика на който е говорил още Бог Македон. Написано на српска пишеща машина.
193
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И Маке Доналдс си е чисто македонска верига!