Бездомните кучета – тема на референдум в Букурещ

Само за 4 мес. в румънската столица са ухапани над 1000 души
5 сеп 2013 18:03,
31
Бездомните кучета – тема на референдум в Букурещ
Снимка: архив, Булфото

Кметът на румънската столица Букурещ Сорин Опреску обяви, че ще организира референдум за евтаназията на хиляди бездомни кучета, които обитават града, след като 4-годишно дете е било убито от четириного миналата седмица, съобщава АП.

Според градоначалника датата за народното допитване ще бъде определена до края на тази седмица.

По данни на ветеринарната служба на Румъния около 1 100 души са били ухапани от кучета в Букурещ, само за първите четири месеца на 2013 г.

Президентът Траян Бъсеску вече отправи призив към правителството да прокара законодателство, което да позволява евтаназирането на бездомни кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
пешо преди 10 години
всички, които искате да убивате животни, сте социопати. убиването не е решение.
24
3
 
0
 
! Отговори
д-р кучков преди 10 години
До tt2 иаз те поскрепям само смърт за всяко куче независимо дали е регистрираноили ***.кучетата носят много болести и страдания на хората.в града няма място за кучета,които иска да гледа кучета да отива на село и да му буде зачислено овче стадо -200-300 овце и тогава да му серазреши да се грижи за куче,но то да е българското овчарско куче,кето трябва да е под грижите на ветернарите.кои ще ми каже,кога и кои е разпоредил избиването на всички кучета в българия и защо.
23
3
 
7
 
! Отговори
нетърпимо е вече ! преди 10 години
Плюйте на селянчето кмет от Самоков или откъдето там беше НИЩО НЕ ОЧАКВАЙТЕ ОТ ТАЗИ ТРЪТКА .......трябва да вземем нещата в ръце ,САМОЗАЩИТА ОТ НАГЛИТЕ КУЧКАРИ -ВСИЧКИ СРЕДСТВА ВЕЧЕ СА ПОЗВОЛЕНИ ...!!!!
22
5
 
16
 
! Отговори
отвратителни са ! преди 10 години
ОТДАВНА СЪМ СЕ УБЕДИЛ-КУЧКАРИТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЧОВЕКОМРАЗЦИ ....ОГЛЕДАЙТЕ СЕ И ВЕДНАГА ЩЕ ГИ ВИДИТЕ -ВСИЧКИ ДО Е Д И Н СА ТАКИВА -МРАЗЯТ ХОРАТА ,НО ОБИЧАТ КУЧЕТАТА СИ ,ЛИЦЕМЕРИТЕ НИЕДНИ ,ДОРИ ЗАПОЧВАЙКИ ОТ ТОВА ,ЧЕ ИМ ГОВОРЯТ НА МАМА,ПРОСТО ДА ПОВЪРНЕШ ... !!! Защо не защитават агнетата ,рибите ,теленцата ,пиленцата и т.н ,които ВСЕКИ ДЕН ПЛЮСКАТ *** кучкари, и застрашават живота на останалите ХОРА -С ФЕКАЛИИТЕ НА ПСЕТАТА ИМ ПЪЛНИ С БОЛЕСТИ ,БЕЗ НАМОРДНИЦИ ,по закона ,
21
4
 
8
 
! Отговори
ceco преди 10 години
Като няма контрол от страна на хората после кучетата са ви виновни. Кастрирайте си ги. Солени глоби за изоставено куче. Всяко куче с чип и тн. Всичко е резултат от човешката ни немарливост. НАЙ-ЛЕСНО СЕ УБИВА !
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Натопяват се в кучешка храна, примерно гранули, 100мл чист антифриз и до няколко дена бъбреците на нито едно куче не могат да издържат на тази гощавка. Не решим ли проблема сами с идиотизма на ку.карите няма как да се преборим. Дори сега тия ку.карници дето ги напарвиха с данъците ни ги ползват да гледат и спасяват болни бездомни кучета. Всеки ден в София има поне по двама нахапани от куче.
19
3
 
13
 
! Отговори
още преди 10 години
много бързо се забрави смъртта на Ботьо Тачков за който споменава SF.Човек живял над 90 г. написал основни книги за борсата и накрая да го удавят кучета в София. Жалкото в случая е че наследниците му не повдигнаха основателен иск за млн лева и щяха да го спечелят.Тогава Фагсъкова ще не ще трябваше да намери решение
18
2
 
14
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Дано и тук някой почне да служи на хората, не на кучетата
17
4
 
15
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
напълно покрепям кмета - трепане му е майката на всички опасни животни в населени места
16
2
 
7
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Браво на кучетата ! Когато няма държава , както е у нас другите се организират и постигат забележителни успехи .
15
1
 
24
 
! Отговори
shrek преди 10 години
В Пирогов в детската хирургия видях едно момиченце с 9 операции от кучешка тения. Ако това са вашите деца какво ще си мислите за псевдоеколозите и "кучкарите".......
14
1
 
6
 
! Отговори
mesha преди 10 години
PICHOVE I PICHKI. AZ MNOGO OBICHAM JIVOTNITE I PO SPECIALNO KUCHETATA NO POVECHE OBICHAM DECATA I VUZRASNITE NASHI RODSTVENICI. PROBLEMA E OGROMEN I TRQBVA DA SE DEISTVA MASHTABNO, ZA TOVA TREBE DA SE PRESPUT VSICHKI BEZDOMNI A ZA VSICHKI DOSHNI DANACI,GLOBI ZA IZ.ODI KOITO SE GAVRQT SUS JIVOTNITE NE SE GRIJAT ZA TQH ILI GI ISHVURLQT NA ULICATA TOVA MOJE DA SE SLUCHI ZA EDNA SEDMICA VREME.VERNO MNOGO ORGANIZACII SHTE REVNAT AMA SORY DECATA SA MI PO NA SURCE. AZ OBICHAM JIVOTNITE.
13
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не всички са под общ знаменател. Хора убиват хора, също така. Да евтаназираме ли хората?
12
1
 
4
 
! Отговори
p.k. преди 10 години
Predi godini kmetat na Bukuresht smyatashe da natovari bezdomnite kucheta na kamioni i da gi izprati na Bridjit Bardo...Yavno ne e uspyal?!
11
3
 
18
 
! Отговори
SF преди 10 години
До АнонименТова вече се случи!На бул Акад. Иван Гешов - подгонено от глутница кучета и падна от моста. Там и до момента има некролог и цветя.Случи се и миналата година на възрастен човек в Малинова долина - уж елитен квартал на София.Преди това имаше подобен инцидент и в "Обеля".Защо трябва да се правим, че сме "забравили" тези случаи?Някой най-упорито не желае да си свърши работата, и това са Фандъкова и "Екоравновесие", които имат интерес да имат повече работа - повече пари!
10
2
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Още помня статийте със подвижните печки където голяха кучетата полуживи!!!И при толкова много евтанизирани досега това да не са се справили с проблема си е чиста излагация!
9
3
 
15
 
! Отговори
мак преди 10 години
Проблемът с кучетата е крещящ и в България, но никой няма воля да го разреши. Колкото и да харесвам кучетата и изобщо животните, смятам, че щом няма места в приютите, трябва да се приспиват. Но най-добре е да се пригодят изоставените сгради за приюти и в тях да се настаняват животинките, не може това да е чак толкова скъпо.
8
2
 
23
 
! Отговори
Един мъж преди 10 години
бе кучето не върви да живее в градски условия и това си е. все пак животно е и колкото да го обичат някои хора, повечето не го харесват.
7
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Еколог"Кученцата имат остри сетива и надушват злото, няма да нападнат без причина никога, вероятно малкото из.одче е било бъдещ хитлер и това куче е спасило милиони хора от изтребление!"Не знам как теб още не те е нападнало някое "кученце". Ти си психопат, знаеш ли? Трябва ти клиника!
6
18
 
8
 
! Отговори
Ro преди 10 години
Детето е нахапано от КУЧЕ-ПАЗАЧ, а не от бездомно животно. А кажете сега кой носи отговорност? Дали не е собственикът, озверил кучето?!