Ердоган заплаши да експулсира чужди посланици в Турция

Обвинението му е, че са замесени в провокаторски действия
21 дек 2013 18:52, Елка Василева
63
Ердоган заплаши да експулсира чужди посланици в Турция
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган обвини някои посланици в Турция, че са замесени в " провокаторски действия", предаде Ройтерс. Това става на фона на вземащото все по-големи размери разследване за корупция, в което обвинения са отправени срещу са 24 души, сред тях и синовете на двама министри от кабинета.

"Много е странно, но през последните дни някои посланици се оказаха замесени в провокаторски действия. Призовавам ги да си вършат работата, а ако напуснат тази сфера, ще трябва да се отнесем към областта на юрисдикцията на нашето правителство", заяви Ердоган пред свои привърженици в Самсун.

В същото време стана ясно, че посланикът на САЩ в Турция е отрекъл да има някаква роля в разследването.

Ердоган e предупредил въпросните посланици, че може да ги експулсира заради тези "провокаторски действия", посочва БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
10
 
! Отговори
Оги преди 10 години
Много скоро на тоя , ще му дойде края на политическата кариера! Забравил е явно, кой го издигнал, кой го е подкрепял и кой му е давал пари и гласове! Америка! Много си е повярвал, ама много...Скара се с всичките си съседи , тормози собствения си народ, подкрепя Иран и Ал Кайда...и т.н.Турция не е фактор, а просто един буфер за Европ. Затова я държат в НАТО и я залъгват за ЕС. Възход и падение..пешка,а не цар в тая игра!
21
11
 
23
 
! Отговори
А.Либерман преди 10 години
Мръсен анадолски ***. Тръгнал да се репчи в Давос на великия Симон Перез.
20
11
 
13
 
! Отговори
Burgas преди 10 години
Братята турци случиха на лидер, който милее за Турция и не се продава за жълти стотинки. Западняците няма да му простят петролните сделки, които прави с Барзани, защото те искат всичко да си е за тях.
19
6
 
15
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
. В момента наблюдавате сриването на една империя., посочи още Анадолската агенция.":) "Срива на една империя"!!!! Хахахаха....Айде- опълчете се на американците, де;)
18
4
 
12
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анонимен 17 Ердоган ли е лидерът на Европа?Хахаха- нещо си се объркАл- на- чети;)На този етап посланикът на САЩ в Анкара няма бъде привикван в турското външно министерство22 Декември 2013 | 08:41 | Агенция "Фокус"...Във въпросните публикации се твърди, че на 17 декември (денят, в който стартира мащабната операция на истанбулската прокуратура и полиция срещу корупционни практики в Истанбул и в Анкара) Франсис Рикардоне се е срещнал с някои посланици на страни-членки на ЕС и в прав текст им е заявил: Поскахме турската Халкбанк да преустанови връзките си с Иран; не ни послушаха. В момента
17
6
 
22
 
! Отговори
Jon преди 10 години
Ако американците поискат да разсипят Турция нищо не може да ги спре.Ще си изтеглят военните а също и годишните помощи който възлизат на десетки милярди долари и за капак ще им спретнат гражданска война и масови протести на светското мирно население.
16
7
 
18
 
! Отговори
З.З. преди 10 години
Ердоган плаши гаргите !Умирам от любопитство да видя , как ще изгони американецът .
15
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da jivee lidera na evropa.osmanska Turciq
14
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da jivee velika Turciq
13
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пис оруспу кьопек! Настъпа лъва по опашката.
12
5
 
23
 
! Отговори
шария преди 10 години
Рушвет бре.Ердоган и неговите мюсулмански братя бъдат обезглавени, както повелява шарията и корана.
11
8
 
14
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
А турчин роди ли най-накрая
10
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ердогане, голем праз, направо ни уплашИ. *** анадолски!
9
6
 
6
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Този незнае чужд език хехехехехе-питали го е ок но здр здрасти как си казвате със другите гости,той е как ръце,крака хееххехехехе
8
8
 
22
 
! Отговори
! преди 10 години
На Ердоган му е запален фитила..Скоро ще е само дъст ин дъ уинд в политически аспект.
7
4
 
37
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Тоя Ердоган много нервен не позволява на чужди посланици да се бъркат във вътрешните работи на Турция. Спомням си годините когато разни посланици управляваха България и каквото кажеха това се правеше тук. Може би си го спомняте посланика генерал губернатора Уорлик от САЩ и неговият послушен служител и васал Бойко.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Cqlata rabota idva ot tova 4e Erdogan podpisa s kurdskiya lider na severen irak Barzani sdelka za 100 miliarda dolara.Cqlata suma ot 100 miliarda dolara prihodi ot prodajbata na irakski petrol i gaz shte mine prez turskata Halk bank i dogovor za 50 procenta po evtin gaz i petrol za Turcia ot kadeto Turcia shte spesti 60 miliarda dolara.Posrednik za Iranskiya petrol za India pak e sashtata banka i parite pak shte minat prez Halk bank ,ot tova Izrael i Amerika vaobshte ne sa vaodusheveni
5
4
 
36
 
! Отговори
МАШАЛЛАХ ! преди 10 години
15 7 ОтговориМАШАЛЛАХ !преди 1 месец Австрийски депутат се обръща към турския посланик ..."Г-н посланик качвайте се на Orient Express и обратно в Истанбул,във вашия мечтан рай"....vbox7/play:7d7072b5 ==============================================================Браво! Много яко. Жалко че нямаме такива политици с топки между краката.
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ердоган казва: "някои посланици". Американският посланик веднага отрича. Що ли не се изненадвам. Да беше посланикът, например на Тринидад и тобаго, щеше да бъде наистина новина.
3
31
 
13
 
! Отговори
Кико преди 10 години
До 2023г няма кой да събори Ердоган.