"Ако черният хляб ви е скъп, режете го на по-тънки филии"

В Хърватия се появи местна Мария-Антоанета – съпругата на премиера
Обновена: 29 окт 2014 14:10 | 29 окт 2014 10:08, Елка Василева
92
"Ако черният хляб ви е скъп, режете го на по-тънки филии"
Снимка: YouTube

Саня Мусич Миланович – съпруга на хърватския премиер Зоран Миланович, която е и директор на отдела за промоция на здравето в хърватския институт по публично здравеопазване, шокира нацията със свои думи в предаване на Хърватското радио на тема здравословно хранене, предаде Index.hr.

В предаването „Избери здравето“ Саня Мусич Миланович препоръча на гражданите някои храни, сред които и черния хляб, който е малко по-скъп от белия. Тя обаче има решение за този финансов проблем.

„Когато се казва, че черният хляб, който ние препоръчваме, е малко по-скъп от белия, по принцип е по-скъп, но черния хляб можете просто да го режете на по-тънки филии. Това е по-евтино и по-здравословно, а когато е изсъхнал, на следващия ден, е още по-качествен да се яде. Трябва да разбием мита, че правилното хранене е по-скъпо, то е по-евтино, тъй като трябва да ядете по-малко храна“, каза Мусич Миланович.

Съпругата на хърватския премиер твърди, че „правилното хранене е бедно хранене“.

Според нея не е вярно, че е скъпо да се храниш правилно.

„Под правилно хранене нямам предвид да се отиде в най-скъпите магазини и да се купят най-скъпите продукти, а да се купува това, което е достъпно и е най-евтино. Сарделата е един от най-евтините продукти“, заяви Мусич Миланович.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Милевада кажеш на хората да режат хляба на по-тънко и така да се справят с бедността------------------ Тя не е казала това, лелче. Казала е как е по-здравословно, а как ще се справяш с бедността си е лично твой проблем, ако искаш гризи направо от самуна. Не си изсмуквайте сензации от пръстите.
16
9
 
11
 
! Отговори
Виждам преди 9 години
Изобщо не е случайно това изказване! ПОДИГРАВАТ ВИ СЕ В ОЧИТЕ, и ви следят до къде можете да разберете подигравката!!Например - изграждането на ОБЕЛИСКОВЕ на обществени места и особенно централни такива !!А никой ли не се е замислял, защо има обелиск пред Белия дом, че ДАЖЕ И ВЪВ ВАТИКАНА !!
15
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само ако заглавието не беше изкарано от контекста, абсолютно правилно си го е казала жената. Първото нещо при здравословното хранене е да се регулира количеството храна. Не е нужно да се тъпчеш до пръсване с евтини храни, като можеш за същите пари да си вземеш по-качествена храна в по-умерено количество. 2/3 от хората са с разширени стомаси.
14
7
 
17
 
! Отговори
Милева преди 9 години
Всички балкански политици и жените им (явно) са оперирани от най-елементарен синдром на срам. Безспорно е полезно да не се поглъщаят огромни количества храна. И да, черния хляб е по-полезен от белия. Проблемът е, че когато хъраватската икономика скърца заради липса на реформи и корупция (точно както у нас и на целите Балкани) да кажеш на хората да режат хляба на по-тънко и така да се справят с бедността е още по-тъпо и престъпно и от изказването на Мария Антоанета.
13
7
 
24
 
! Отговори
да преди 9 години
Мога да ПОДКРЕПЯ тази жена! От личен опит зная, че "правилното хранене е бедно хранене.Демократ и СИНЯ съм, но НАРОЧНО се храня ограничено, защото РАЗБРАХ през дългия си живот, че ЯДЕМ, НЕ защото сме ГЛАДНИ, а защотот ни е ПРИЯТНО да ядем!Няма нужда от разни скъпи препарати за отслабване, лечение! Яжте МАЛКО, РАЗУМНО.Без меса, салами и др. фалшификати.
12
0
 
15
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
След революцията в СССР Чапай и Петка изслушвали хората кой какви потребности има.Един искал крава,друг къща.Чапай обещавал и нареждал на Петка да прави списък.Петка попитал от къде пари?Чапай накрая казал -Петка,задраскай всичко и им пиши по един гол х***й.
11
8
 
9
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 9 години
Като ви е малко хляба ми яжте шпека ! )
10
1
 
2
 
! Отговори
666 преди 9 години
Местяяя!
9
6
 
21
 
! Отговори
Робеспиер преди 9 години
Ура, ето къде била! Носете гилотината, веднага!
8
3
 
11
 
! Отговори
чaлмa преди 9 години
aз ям по един хляб нa сядaне още съм жив a вие кaтосте много зaгрижени спрете сякви изкуственни хрaни 22,24 .!.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей, умните премиери имат умни жени!
6
11
 
30
 
! Отговори
Extra virgin преди 9 години
Разни глупави хора, отново са извадили думите на жената, от контекста.
5
7
 
30
 
! Отговори
Ния преди 9 години
Ами абсолютно права е жената! Учени и лекари непрекъснато обясняват колко е вредно да се яде много. И Дънов е казал - яжте, колкото ви побира шепата, толкова ви е и стомаха. По-добре по-малко храна, но качествена и с хранителни свойства, отколкото да се тъпчете с канцерогенни салами, напомпани пилета и ГМО плодове и зеленчуци. Ама не, вие си знаете само да хейтите и да плюете!
4
9
 
21
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
Призив към депутатите от БСП: Да не ви водят елитни жрици.Задоволете се с евтини -магистрални.При добър подбор ще свършат същата работа.
3
4
 
31
 
! Отговори
пуки преди 9 години
До 1 - Маоете филии със свинска мас! Аз обаче не ям мас, ами ги мажа с маргарин. Хем евтино, хем кой ти знае какво? И потеже и света е свръхзамърсен с какво ли не, пия и вода и кафе и всичко го има вътре - сяра, олово, уран, плутоний, ....и на практика организма ми е с цялата Менделеева таблица и още кой ти знае какви съединения? Понякога и аз се чудя човек ли съм или биологичен експеримент? Но още съм жив и ревностен данъкоплатец. Остава да експериментирам и с черен хляб, но едва ли ще издържа.
2
6
 
25
 
! Отговори
A преди 9 години
Ще го режа като билетчета,не искате ли?не ми давайте акъл как да го режа и как да го ям!
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и тук един тaкa се изрaзи нa стутентите нещо свързaно с овцете