Обявиха Ванга за "последния македонски пророк"

В Скопие направиха "игрално-документален" филм за нея
Обновена: 27 ное 2014 16:31 | 27 ное 2014 16:30, Елка Василева
111
Обявиха Ванга за "последния македонски пророк"
Църквата "Св. Петка Българска" на Ванга в местността Рупите. Снимка: Булфото

От Скопие се опитват да си присвоят и баба Ванга. Телевизия Канал 5 е направила специален „игрално-документален“ филм за нея под заглавие „Последният македонски пророк“.

Във филма щели да бъдат показани за първи път оригиналните документи за баба Ванга, като кръщелното й свидетелство например, и с тях щяло да се докаже, че тя била македонка, казва в интервю актьорът Младен Кръстевски.

Македонски сайтове, като например strumicadenes.mk, публикуват един и същи текст, според който самата Ванга била казала за себе си, че е дъщеря на "последния македонски крал - фараонката Клеопатра".

Феноменът „баба Ванга“ според публикувания текст бил използван за промотиране на българската държава, наричайки я „велика българка“.

„Това обаче ще е до днес, когато накрая някой се сети да каже и македонската страна на истината“, пишат македонските медии за филма.

Филмът щял да бъде автентичен и по-различен от всички останали за Ванга освен защото ще бъдат използвани оригинални документи за нейното кръщаване, венчавката й, лични предмети на Ванга, но и „информация от хора, които лично са я познавали и са комуникирали с нея“.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: Македонияфилмванга
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 9 години
Ако има фраза, която засега характеризира всяка нация, то за македонските управници важи следната: " Мразимe, значи живеемe." За германците беше - " Живеем за да работим", а за нас "Работим за да живеем", за руснаците - "Жизнь - копейка", а за англичаните - " Time is money"
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХААААААААААА
21
2
 
13
 
! Отговори
Азъ преди 9 години
Не се хабете. Управляващите тирани в република Македония могат да управляват само на базата на противопоставянето и мразенето и предателството. Така са се издигали в Титова Югославия и това са виждали досега. Обикновените жители не са виновни. Те се противопостявят само на България тъй като там е заплахата за тяхната доминация над народонаселението си. Албанците даже не пречат на тази пропаганда тъй като е в тяхна полза все още. 51066
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да видим дали ще има реакция от Външно министерство. Как мислите ?
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакъв ЕС и НАТО на тези родоотстъпници и крадци на история от БЮРМ. Да стават стръв на албанците!
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-лошото е, че даже не мога да се зарадвам на това, колко са *** т. нар-те маконци, защото всъщност са българи.
17
1
 
25
 
! Отговори
... преди 9 години
Луно, луно, земльо македонска...
16
2
 
34
 
! Отговори
<><> преди 9 години
Тия съвсем жалки стават от година на година !
15
1
 
37
 
! Отговори
До 9 преди 9 години
Какви 100 години ве брат , македонската държава е след разпада на Югославия , те нямат и 30 години .....
14
0
 
42
 
! Отговори
МАКЕ преди 9 години
НАПОЛЕОН ХИТЛЕР СЪЩО СА МАКЕДОНЦИ
13
1
 
26
 
! Отговори
Мелездония преди 9 години
От дръжава издигнала огромен и скъп паметник на гръцкия цар Александър Макендонски в центъра на Скопие, могат да се очакват и още подобни изцепки за напред
12
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Македония е последниаят цирей на коминтерна и скоро ще се спука с гръм и трясък!
11
2
 
10
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 9 години
На срещи в Москва през лятото на 1944 г. Йосиф Сталин одобрява югославски план за даване на културна автономия на Пиринска Македония, а БКП дава своето съгласие за негоСлед преврата от 9-ти септември 1944 г. и края на българско управление в Македония, комунистическа България поема политика на тясно сближение с Югославия. Междувременно на 15-ти и 17 -ти септември в Москва се провеждат нови срещи между Г. Димитров и Тито, на които се постига споразумение по въпросите засягащи взаимоотношенията между двете партии, но има трудности при провеждането на набелязаната линия за създаването на федерация
10
2
 
11
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 9 години
Малко известен факт за българите е, че през Първата световна война България воюва срещу КАК РУСИЯ СЪЗДАНЕ МАКЕДОНСКА НАЦИЯРусия на два фронта1916г - в Добруджа и в МакедонияСРЕЩУ БЪЛГАРИЯ..Това е забележителен, но и срамен факт. Присъствието на руски войски в Македония сред противниците на българската армия е изтрито от българската историография.А такива войски има и по данните на френския Генерален щаб само през 1916г. в Македония са изпратени 745 руски офицери и 43547 долни чинове. СЛЕД 1944
9
1
 
67
 
! Отговори
Супермен преди 9 години
Че то и Батман е македонец. Нали е от Прилеп.....
8
0
 
49
 
! Отговори
хммм преди 9 години
хора не им се сърдете бе. Ами я си представете че и вие сте държава на 100 години без история на която всички се подиграват. Нямаше ли и вие да си предписвате известните личности на държатите около вас, и на тях не им е лесно, съжалете ги поне малко, на албанци и турци не могат залък да обелят щото ги дупят после, ами все на някой трябва да е, добре че са сърболяците да им дадът идея, хубаво че не им споменаха тогава за Америка, можеше да твърдят сега и за Обама че е ,,антички македонец,, :)
7
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Македонски сайтове, публикуват един и същи текст, според който самата Ванга била казала за себе си, че е дъщеря на "последния македонски крал - фараонката Клеопатра".+++++++Дас ис Вардарленд!
6
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сме се занимавали с тези. До 20 години от сегашната територия на Македония ще остане една пета, другото ще е нова албанска държава! При това положение поне половината македонци ще вземат български паспорт, щото така ще им отърва. И по този начин ще си признаят какви са. Това е.
5
1
 
53
 
! Отговори
Селски преди 9 години
"Филмът щял да бъде автентичен и по-различен от всички останали" ...Да по-различен от всички други няма как да не е.
4
1
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за македонеца Юри Гагарински документален филм няма ли да има скоро. Отдавна не съм гледал космическа комедия.