Румъния излиза от списъка на най-бедните евродържави

В Букурещ живеят толкова добре, колкото немците, холандците и датчаните
Обновена: 27 май 2015 14:01 | 27 май 2015 11:33, Елка Василева
34
Румъния излиза от списъка на най-бедните евродържави
Снимка: архив, Reuters

Румъния излиза стъпка по стъпка от списъка на най-бедните европейски държави, в който има най-вече източноевропейски бивши комунистически страни, информира румънският сайт "Економика".

Онлайн изданието отбелязва, че Румъния вече не е включена с шест региона в класацията на най-бедните 20 региона в Европейския съюз, а само с пет. Това става ясно от най-новия доклад на Евростат за стандарта на живот в 28-те държави членки на ЕС.

Това проучване ни показва, че хората в Букурещ живеят средно също толкова добре, колкото немците, холандците и датчаните като цяло. Нивото на покупателна способност в столичния регион е 131% от средното за ЕС.

В същото проучване на Евростат за миналата година почти цяла Румъния беше поставена в списъка на най-бедните региони в ЕС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
31
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 7,защото още от едно време румънците се оправят сами и част от населението им не се лашка към даден Голям брат да "помага". И ето ти сега стабилният фактор в Източна Европа - Румъния. Не се чува за ромско напрежение, макара че * с в пъти повече там, не се чува за откъсване на територии с унгарци, напротив - чува се за обединение с Молдова. Така се прави, а не тука разни псевдонационалисти и псевдолиберали (ДПС) да се упражняват на етническата карта ежедневно с цел страх
8
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някоя гербаджийска подметка сега ще почне да грачи, че бедността ни е от 45години комунизъм. Него ще го попитам: А не бяха ли румънците също 45 години под диктатура на комунизма. Нещо за Чаушеско да е чувал?Освен това преди да влезем в ЕС бяхме по-добре от румънците. Явно къде е проблема.
7
0
 
50
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Хората започнаха ефективна борба с корупцията и напредъка се вижда.
6
7
 
33
 
! Отговори
до пешко преди 8 години
Не е от нефта, а защото нямат тиквеници от герб във властта. Понеже са в затвора! А тиквите от герб, ако ще да имахме нефт като саудитците, пак щяхме да бъдем толкова бедни.
5
1
 
49
 
! Отговори
чистач преди 8 години
Ами имаха си г-жа Маковай, същата, която нашите прогнили от корупция политици не я искат.Тя го каза: изчисти ли се правосъдната система, изчиства се всичко. Е,това горе не го искат.
4
4
 
23
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Браво! НАй-малкото, че имат нефт и произвеждат автомобили
3
4
 
30
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Остават още 3 от 4-те месеца, след които ще ви направя милионери и румънците ще ни дишат прахта, както ви обещах миналия месец.
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на съседите. Няма невъзможни неща. Важното е да поискаш да го направиш.
1
8
 
41
 
! Отговори
На ви тикви преди 8 години
Тиквата проста каза че скоро ще ги изпреварим, и простия електорат му повярва.