Европа ще даде, ако Гърция реши да се предаде

МВФ: Споразумението изисква трудни решения от всички!
Обновена: 15 юни 2015 11:46 | 15 юни 2015 08:03,
55
Европа ще даде, ако Гърция реши да се предаде
Снимка: flickr

Споразумение за Гърция изисква трудни решения от страна на гръцките власти, но и от страна на европейците, които ще трябва да направят жест за дълга на Гърция, заяви снощи Международният валутен фонд (МВФ), цитиран от Франс прес.

"Надеждно споразумение ще изисква трудни решения от всички страни", гласи изявление на главния икономист на МВФ Оливие Бланшар, публикувано след като вчера поредният кръг от преговорите между Гърция и кредиторите й завърши без споразумение.

Още по темата

Споразумение ще бъде възможно само ако управляващата в Гърция партия СИРИЗА приеме реформиране на ДДС и нови съкращения на пенсиите, за да се оздравят финансите на Гърция, която е на ръба на фалита.

"Ако тези реформи не бъдат осъществени, Гърция няма да може да постигне стабилен растеж и бремето на дълга ще нарасне", посочва Бланшар. Наред с това той признава, че гръцките избиратели са отхвърлили някои от изискваните реформи, като са издигнали СИРИЗА на власт.

Според Бланшар постигането на споразумение ще изисква допълнително усилие от европейците, които трябва да предложат на Атина нова значителна помощ при по-изгодни условия за дълга, като удължат сроковете за изплащане и намалят лихвите.

"Има граници за това, което може да направи Атина, но има и граници на равнище финансиране и облекчаване на дълга", се казва в изявлението на висшия представител на МВФ, цитирано от АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
14
 
12
 
! Отговори
Ellin преди 8 години
До 224. Като са богати хуните да си платят репарациите, които ни дължат. 5. Какво е 13та и 14та заплата и пенсия съм го обяснил 1000 пъти. Информирай се преди да изказваш мнение.6. Колко пъти трябва българския народ да се опари за да разбере, че от германец нищо добро няма да види...
19
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евроидиотите направиха фатална грешка с отписването на голяма част от гръцкия дълг.
18
8
 
13
 
! Отговори
Ellin преди 8 години
До 221. По голямата част от строежите на съораженията бяха направени от немски компании, като това бяха изисквания за да ни се дадат пари - виж корупционен скандал siemens и отказа на германия да предаде на Гръцките власти Христофоракос. 2. Задължават ни да имаме армия и да купуваме оръжие от тях. 3. Дреме ми какво мислят държави станали богати на базата на колонизации, робство и детски труд.
17
9
 
21
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Преди им даваха, да не дойде социалистическия блок, сега им дават да не дойде Русия... А баста! Аз не съм русофил, ама най-добре да поканиме Путин на наша територия, та да почнат и нас да ни подкупват с милиарди!
16
10
 
15
 
! Отговори
вие теглихте преди 8 години
Ей Елин Аз се сещам 2000 година като теглехте последната част от заемите заради Олимпиадата 2004 в Атина как ви предупреждаваха за сегашната криза.Ама вие строихте скъпи съоражения на които подръжката им е още по скъпа.После подържате и огромна армия за която плащате милярди.Получавате 13 и 14 пенсия такова нещо няма нито в Германия нито в Америка нито в Аннглия а това са богати държави.Вие теглихте милиардите и сега ще си ги връщате.Цяла европа е против вас.
15
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пак не разбрах: защо ОТНОВО трябва да им се дава? Защото щели да обеднеят? Ами на България защо не й се дава? Българите сме бедни! И от нашите вноски дават пари гърците да не обеднеят!!! Г-н Борисооооооооооооов, чувстваме се прецаканиииииииии! Сега може ида не ви пука, ама народа вече му писна! Някои май ще се строполят от черешата!
14
10
 
15
 
! Отговори
Ellin преди 8 години
До 15Не бива да сравняваш така нещата. Банките дали са гръцки, турски, китайски и каквото и да е имат същото поведение на всякъде. Лихвара си е лихвар. Но тук става въпрос за друго: цял народ да плаща за нещо, което не е взел! Поведебието към българите е лошо? От кога?
13
9
 
17
 
! Отговори
фалит на Гърция преди 8 години
Някои се радват на гръцкото правителство, което прави всичко възможно да не си плаща заемите. Мислите ли, че ако не си плащате заемите на гръцка банка в България, те ще ви опростят заема или ще го намалят? Ще ви съдят, ще ви вземат заложения имот, ще ви изхвърлят на улицата като мръсно коте и хич няма да им пука за вас. Така че, не се радвайте на гяволъците на гърчолята, а помислете за тяхното отношение към нас. Както те към нас - така и ние към тях!
12
5
 
18
 
! Отговори
Well, well, well... преди 8 години
Гърците са на принципа: "Ако избягаме всички от час, не може да ни накажат всичките, я!"Е, оказа се, че могат.Всяко действие си има последствия.Всеки заем си има падеж.
11
7
 
20
 
! Отговори
Ellin преди 8 години
Също така, би било хубаво да се спомене, че "европейците" отхвърлиха предложението да се спестят повече от два милярда със съкращаване на разходите за въоражаване. Но натискат за ДДС и намаляване на пенсии.... Изводите си ги правете сами. Относно приватизацията, гледайки опита на БГ разбирам защо не трябва да се случи.
10
9
 
15
 
! Отговори
:D преди 8 години
Европа не търпи тарикатите
9
18
 
19
 
! Отговори
СИРИЗА и ... преди 8 години
... лявото правителство в Атина са единствената демократична партия, заедно с ПОДЕМОС, в Европа, работещи за интересите на нормалните хора, а не за финансовата олигархия, която вкара Гърция и Източна Европа в катастрофа! Браво на гърците! Горд Народ!
8
8
 
18
 
! Отговори
За гърците с любов преди 8 години
Нагледен пример за това как да си съсипеш държавата...
7
19
 
23
 
! Отговори
Браво ... преди 8 години
... на гърците! Станаха отново люлка на Демокрацията и се борят с/у Неолиберализма, който опостуши Европа за 35 години! Гърците показаха колко са жалки източноевропейските политици, които танцуваха и танцуват по свирката на МВФ и превърнаха страните си в недемократични, неолиберални, финансовокапиталистически анархии.
6
12
 
18
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Другият начин е национализация по типа на нашата през 1947 и тогава бедните ще са щастливи за кратко преди да започнат да духат супата, кредиторите нещастни, богатите гърци - в чужбина, гръцката икономика - катастрофална... Ние сме минали по този път за 45 г и още 25 г не може да се оправим. Мъка!
5
18
 
15
 
! Отговори
Ellin преди 8 години
Интересни факти за хората, които дават акъл на гърците: г-н Юнкер - обвинен в окриване на данъци, фалшива диплома и шпионски скандал. Г-н Шоибле- първият корупционен скандал на обединена Германия, когато този "ариец" е заловен с подкуп от siemens.... Никога няма да платим за нещо, което не сме взели!!
4
4
 
11
 
! Отговори
така разбрах преди 8 години
Това го разбирам като Европейците трябва да дадат пари и да не си ги искат от Гърция за да може да ни ги върнат милярдите които ни дължат на МВФ а вие европейци ще пиете една студена вода за здравето на Гърците.
3
9
 
16
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Фалит >> търг за разпродажба на държавното имущество до удовлетворяване на задълженията >> рестарт на гръцката икономика.Гърците се плашат от приватизацията, но като не искат да продават сега, може скоро да се наложи да продават на сила, без да имат възможност да диктуват условията.На това се казва: ДА ФАЛИРАШ НА ИНАТ...
2
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално след като си се награбил с 300 млрд. евро някой ден да си ги поискат обратно.
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елинакис малякис...