Заплаха: Балканите да се превърнат в ислямски халифат!

Видеопосланието е на сръбски, България не се споменава
Обновена: 18 юли 2015 09:55 | 18 юли 2015 09:54, Петя Славова
108
Заплаха: Балканите да се превърнат в ислямски халифат!
Снимка: архив, Reuters

Балканският полуостров да се превърне в ислямски халифат – това приканва ново заплашително видео, пуснато от ислямисти преди два дни в интернет.

В кадрите терористите обещават да направят кървава баня във всички бивши югославски републики и да установят шариат. Службите за сигурност в балканските страни издирват авторите на видеото, съобщава bTV.
Сръбското разузнаване предполага, че видеоклипът най-вероятно е изработен в Сирия от джихадисти от бивша Югославия. За разлика от други такива послания, заплахите не са на арабски, а на сръбски език. Гласът е променен и не може да бъде разпознат.

България, Румъния, Гърция и Словения не се споменават, но пък има заплахи към Хърватия - държава, в която няма напрежение между християни и мюсюлмани.

Министърът на вътрешните работи на Хърватия Ранк Остоич коментира, че това не е първата подобна заплаха в интернет. Според него най-важното в подобна ситуация е да не се обръща внимание на подобни заплахи, защото това е целта на джихадистите.

Според Мирослав Туджман – председателят на парламентарната Комисия за национална сигурност на Хърватия, трябва да се провери автентичността на видеоматериала, както и IP адреса, от който е публикувано посланието.

„Ако се съди по страните, към които е оправена заплахата, нейните автори най-вероятно са от бивша Югославия. А тъй като Сърбия е посочена, че първа ще падне, със сигурност вдъхновителите на това видеопослание са джихадисти косовари”, коментира Валентин Костов за телевизията.

Сръбският президент Томислав Николич предупреди през есента в Общото събрание на ООН, че много мюсюлмани от Косово и от Албания се присъединяват към „Ислямска държава” и други ислямистки групировки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
7
 
! Отговори
Гого преди 9 години
САЩ ще превърнат България в ислямски халифат на ИД след това някой ще ни освободи и трайно ще се установи у нас, я турци, я израелци, а ние и без това намаляваме със страшна сила, не без чужда "помощ", разбира се...
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TURZIA E AGRESIVNA DARGAVA I DARGI TERORISTITE KATO BOEN REZERV.TURZIA OBUCAVA TERORISTITE OT ISLIAMSKA DARGAVA I GI IZPRASHTA NA ZAAD DA VARSHAT ATENTATI.
59
1
 
2
 
! Отговори
каймакам преди 9 години
България не е много удобна страна за настъпление от страна на ИД. Някой сеща ли се защо ?
58
4
 
3
 
! Отговори
каймакам преди 9 години
До 96. Колко пъти да го пиша ? Турция държи около 2 милиона бежанци и ежедневно ги агитира да не отиват на запад. Убеждава ги след време да се връщат по родните си места. Иначе бежанските вълни щяха да са много по мащабни.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А наясно ли сте, че колкото повече им се връзвате, толкова повече помагате на едни психопати и престъпници, пълни *** каквито са капиталистите и повечето икономисти, да правят живота ви гаден и реалността ви тежка :) Не им играйте играта, кажете не на войната, въобще не е задължителна :) Имайте го предвид преди да си правите крайни умозаключения и да взимате крайни решения, войната води само до гибел и страдание, едва ли е това, което искате да преживеете в живота си :)
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненапразно ,демократите разрушиха армията ни .Считана с тази, на ГДР, за най-боеспособните в Европа през 70 -80 години .
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би затова събориха Гърция ,та да могат да минат от там и като гледам загрижеността на Службите и Държавата ,заринали главите си нарочно в пясъка ....И най -сигурното е че няма да разрешат на народа да се организират за самозащита ,да се самозащите .Все пак милиони било млади и стари са били войници ,а и офицери дал Господ .И ако все пак хората се организират ,срещу тах ще се изправидъравна мощ,много по силна отколкото срещу исламистите .От 25 години нищо ново -само геницид срущу етноса ни
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Трудно ще им се получи... Трябва да минат през що годе нормална Турция"А колко "трудно" се получава бежанците да достигат до нас през "що годе нормална Турция"?Турците толерираха ISIS, щото се надяваха ISIS да смаже Сирия и Асад.По същият начин ще пуснат ISIS да стигнат и до нас, щото нас ни обичат точно толкова, колкото обичат и Асад. Има пределно много доказателства за намеренията на Турция към България. Турция от край време са си дружки със САЩ, а САЩ създадоха Ал Кайда и въоражиха ISIS.
53
2
 
19
 
! Отговори
MADE IN USA преди 9 години
Еммм нормално,и очаквах!!!щом американците се настаниха на балканите,и те ще се настаняват,лично аз не съм виждал една държава което вътре във нея има американци и да няма конфликти във тази държава,и по зле че стане!!!!
52
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Православен съюз срещу исляма преди сме го правили през Първата Балканска Война и ще го направим сега.България,Сърбия,Румъния и Гърция срещу камиларите.
51
1
 
20
 
! Отговори
тъй тъй преди 9 години
Братята американци пак са намислили нещо...
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте на youtube, за да видите кой оркестрира всичко и как се правят фалшивите видеота с "обезглавявания" пред зелен екран. Казвах го това от година насам. Ето ви доказателства:Video footage of fake ISIS beheading? Video courtesy of Cyberberkut youtubeА аз няма да живея под Sharia law (ако въобще става дума за истински ислямисти). Сформирайте опълчения с приятели и се гответе. Не мишкувайте, ако не искате да ви изпоизколят вас и семействата ви, и да ви разпродадат жените за секс робини.
49
2
 
30
 
! Отговори
BOYAN преди 9 години
Тия тоя път са объркаха, за друго балканеца може и да не става ама кога е за колене бесене и бой няма да им отстъпи.Тия мумии ако стъпят тук тва ще им е края, най много да сплотят балканските народи.
48
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Елате да се пробвате само че после няма да може да избягате. Ще ви *** като ***, не сте по-различни по интелект от тях.
47
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България не се споменава, защото тя е най-лесна. За 3 дни стига да имат бензин може да стигнат в София, да я ограбят и да отвлекат момичетата за робини. Българите нито могат вече да воюват (нямат армия, а * - повечето мъже, не стават за войници), нито имат смелост.
46
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм ви чел коментарите, ама не се филмирайте, блъфират, правят се всякакви опити да се наруши баланса на балканите, но по никакъв начин това няма да се случи, не се поддавайте на манипулациите :) Радвайте се на живота и шутирайте негативните същества с негативните си намерения далеч от съзнанието си :) Носете мир и любов където и да сте, и който, в каквото си иска да се филмира, всеки има избор как да преживее реалността и живота си, изберете да се чувствате добре, тия нека да са си ***.
45
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия са в голяма грешка. Сърбите за разлика от нас са националисти и единни и ако навремето не бяха американците сега в Сърбия нямаше да има нито един мюсюлманин или албанец! ИД е силна докато зад гърба им стоят американците, колкото и да ни заблуждават с фалшиви въздушни удари срещу тях.
44
1
 
14
 
! Отговори
Al преди 9 години
Спокойно, преговорите с Иран относно ядрената му програма приключиха успешно и предстои вдигане на санкциите. Шиитски Иран ще започне военни действия срещу сунитската "Ислямска държава" със съгласието на САЩ , Русия и ЕС. И това ще бъде краят на тази "държава".
43
1
 
15
 
! Отговори
дасдас преди 9 години
Новия световен ред действа ЯКО! Тези не са никакви мюсюлмани
42
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да плашат нас - разбирам, ама да плашат сърби и гърци - не са познали.