Су-то "приземи" икономиката, инвестициите...

Спорът между Русия и Турция очевадно се задълбочава
27 ное 2015 10:00,
112
Су-то "приземи" икономиката, инвестициите...
Снимка: Reuters

Свалянето на руския военен самолет от Турция заплашва да доведе до сериозно нарушаване на връзките между двете страни, след като Москва се готви да прекъсне икономическите отношения, а Анкара казва, че няма причина да се извинява, пише в. "Ню Йорк таймс".

Руският министър-председател Дмитрий Медведев даде два дни на правителствените служители да съставят списък с начините, по които да се ограничат икономическите връзки и инвестиционните проекти.

Това включва евентуално изоставяне на сделката на стойност милиарди долари за построяване на газопровод през Турция, който руският президент Владимир Путин възхваляваше като добър алтернативен маршрут за руския газов износ за Европа, посочва американското издание.

Путин и турският му колега Реджеп Ердоган взаимно се обвиниха в предателство и клевета в момент, когато дипломатическата конфронтация заради свалянето на руския самолет от Турция продължава да се разраства, отбелязва британският в. "Дейли телеграф".

Путин заяви, че Анкара "действа като съучастник на терористите", търгувайки с групировката "Ислямска държава". Той обвини Ердоган, че ръководи "ислямизацията" на Турция.

Турският президент отвърна, като призова Путин да докаже своите твърдения, и отново отказа да поднесе публично извинение за свалянето на руския самолет. Ердоган настоя, че Турция винаги се е борила с ислямските екстремисти, изтъква изданието.

Спорът между Русия и Турция затруднява усилията на френския президент Франсоа Оланд, който се стреми да изгради широка коалиция за нанасяне на въздушни удари срещу "Ислямска държава", посочва британският в. "Гардиън".

Оланд и Путин, които се срещнаха вчера в Москва, обещаха по-добра координация на действията срещу терористичните групировки в Сирия, но не успяха да преодолеят разногласията за това кои групировки да бъдат атакувани и каква да бъде съдбата на сирийския президент Башар Асад, отбелязва британският в. "Файненшъл таймс".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
4
 
! Отговори
някой преди 8 години
"Очевадно"? Така ли пише в днешните учебници по журналистика?
50
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Южен ПотокУкрайна ще се снабдявала от европейски източници. Ххахахахахахаха! А тая газ ще е от пръдните на евродепутатските *** в Брюксел. Откъде тази газ, като Европа крепи икономиката си на руския газ, бре момче соросоидно?
49
6
 
34
 
! Отговори
Уважаеми Българи преди 8 години
Ако Путин не победи в Сирия, това значи че ще победи Саудитска Арабия. Същата, която създаде Ал Кайда и тия главорези от ИД. И тогава тоя инкубатор на убиици ще ни стане почти съседка - чрез Средиземно море ще има достъп до сърцето на Европа. Вие, които лаете срещу Путин, искате ли това да се случи? Ами ако наистина не го искате, защо лаете тогава срещу него, продажници такива? Приятен ден.
48
3
 
22
 
! Отговори
ник преди 8 години
Анкара действа като съучастник на терористите,като търгува и купува петрол от тях!Анкара е в НАТО,следователно Нато е съучастник на терористите
47
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия като си е самодостатъчна чий го дири в Сирия?
46
4
 
15
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименЗащо им купуваш газът и ядреното гориво, откажи се бе, нещо не ти се иска, нали, споко, ще започнеш да ги Оважаваш, ама много скоро, като ти замръзне цифката, турчино, издънка на някои бей..
45
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами давай тогава всички да хукнем и да ядем земя и да пием сладка вода.По тази логика в РФ хората трябва да имат най-високия стандарт в света и по границите им трябваше да има тълпи от емигранти.Просперират страни които имат високи технологии .Русия ако не изнася енергийни носители и суровини няма да умре от глад,но живота на обикновения крепостен няма да се различава кой знае колко от живота на същия по времето на последния руски цар или Ленин.
44
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Путин трябва да му обяснят, че границите на дадена държава се уважават! Не може постоянно Русия да проволира Турция като и нарушава въздушното пространство и след това да чакат извинение защо им били свалили самолета. Света не им е бащиния на руснаците!
43
8
 
7
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
И вчера ви казах и днес ще се повторя, за какво нарушаване на в. пространство става въпрос, нали турция се бори срещу ИД, ВМЕСТО ДА РЪКОПЛЯСКА НА РУСНАЦИТЕ, ДЕБНЕ ДА ИМ СВАЛЯ АЕРОПЛАНИТЕ, протестори - с вашите гейски разсъждения, още повече ни отвращавате от АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ, не се ли Осещате, има неща за които трябва да се внимава - а това е отношението на българите към Русия, там не пипайте, това е ген - ако вие сте обратни, това значи , че не сте от българския род, анадъмо..
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Erdogan kaza che za minalata godina v Turcia sa doshli nad 37 miliona turisti ot tqh samo nqkolko miliona sa rusnaci,i s tqh i bez tqh vse taya,no neznam ruskite turisti kade shte pochivat.v Egipet ne mogat.v Turcia ne mogat rusnacite stanaha nejelani v celiya svqt
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** obuchavay pilotite si na angliyski ezik,drugiya put da ne izqdete kakalashkata
40
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето къде се крие истината.Турците са си защитили територията си.Руските пилоти освен,че не знаят английски,но се отнасят и подигравателно.Търсили са и са си намерили белята.https://m.youtube/watch?feature=youtu.be&v=2aa_2wBqxaI
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички, които мислите, че Русия няма да има какво да яде, явно забравяте, че именно Русия притежава 1/7 от земната суша, 1/5 от световните сладководни басейни. Да не говори за всички полезни изкопаеми, дървесина и какво ли още не. Малко смешно е да се говори, че населението й ще умре от глад при всички тези ресурси. Русия за разлика от всички други държави си е самодостатъчна. Да не говорим, че с в много близки отношения с Китай, а Китай произвежда и продава всичко, а й трябва и газ и петрол.
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудно ми е защо след като Путин и РФ са такива приятели на сирийския народ,а чичо Сам и съюзниците му от ЕС не са,защо хилядите прокудени сирийски мигранти масово бягат при гадните капиталисти и предпочитат да загинат,но в никакъв случай да не се възползват от гостоприемството на широката руска душа?Ами другарите комунитсти просто да поканят несъгласните с Асад да дойдат в РФ за превъзпитаване.Така хем ще разрешат бежанската криза,хем сирийския диктатор ще остане само с единомислещи.
37
4
 
17
 
! Отговори
Pilot преди 8 години
Е сега е време Боко да се извини и да поиска изграждане на газопровода през БГ . Стига с тази Европа .
36
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия щяла да спре газта на Турция.Ами хайде да я спре да видим рашките какво ще ядат.Ще ми ядат опинците.
35
40
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 37: Турция е единствената държава, която в момента се бори срещу ИД. Само през 2014 та, турските служби са задържали на границата над 37 млн. литра петрол на ИД. А Путин какво прави? Заблуждава света, че се "бие срещу терористите", а в същия момент им купува петрола и ги снабдява с оръжия. Доколкото поваления самолет - целият свят знае, че ИД са в Ракка, а не близо до турската граница, където са тюркмените.
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои по-точно кюрди? Сирийските, турските или иракските? Щото има и още видове, и те всичките не се понасят много-много по между си. Те за това нямат и обща държава, а са толкоз народ.
33
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турското правителство се оказа и то банда терористи!А Путин не преговаря с терористи!
32
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем скоро ще се изпълни мечтата на Ердоган. Кюрдите ще бъдат финансирани и ще поискат независим Кюрдистан. Както пише в Библията ... поискай, за да ти се даде.