Гръцките фермери се заканват да блокират границата с България

Протестът е срещу законопроект за пенсионна реформа
Обновена: 21 яну 2016 12:36 | 21 яну 2016 12:35, Елка Василева
13
Гръцките фермери се заканват да блокират границата с България
Снимка: Reuters

Протестиращите фермери в Гърция се заканват, че ще блокират за неопределено време националните пътни артерии в страната, в това число и границата с България при пункта Промахон, ако правителството не оттегли до събота предложения от него законопрект за пенсионната реформа, предаде гръцката телевизия Скай.

Най-вероятно е да решим да затворим границата след 13 ч. и това може да е за неопределено време, казал синдикалният фермерски лидер Стергиос Литос пред агенция АНА-МПА.

Още по темата

Съобщава се още, че на пункта Промахон в момента има над 1300 земеделски машини. Представител от щаба на протестиращите казал пред гръцката агенция, че днес се очаква да бъдат взети решения за това какви да е формата на по-нататъшните протести.

Над 500 трактора са разположени и в посока на контролно-пропускателния пункт Ексохи на гръцко-българската граница.

Не е изключено да стигнем до пункта и да го затворим, казал от своя страна председателят на координационния комитет на фермерските сдружения Христос Гондиас.

Няма да се помръднем и от автомагистралата Егнатия, която е блокирана в района на пътния възел Кердилия край Серес, допълнил друг представител.

Телевизия Скай информира, че готовност за блокади има и че над 250 земеделски машини са разположени и в района на Кулура на автомагистрала Егнатия.

Блокади са планирани още в областта Епир, Западна Гърция и на полуостров Пелопонес в южната част на страната.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: протестГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прости, гръцки се лтаци! Трябва българите да им бойкотираме гръцките зеленчуци и ще си хванат тракторите за... манивелите.
9
4
 
2
 
! Отговори
мвф преди 8 години
Има много хора в България които си мислят че комунизма съществува,а той изчезна напълно преди повече от десет години.Много хора в България не знаят че при капитализма се стачкува и човек трябва да се бори за всичко,и няма кой да дава ей така.Затова и България е зле,просто масата от хора там е толкова назад в своето развитие че е тъжно.Жалко за многото млади хора с потенциал които са обречени да живеят заобиколени от маймуни.Ракия,*** и чалга да има и ако може и другите да са зле като нас.
8
4
 
4
 
! Отговори
BG преди 8 години
Охи !!! Т... комунисти !
7
4
 
4
 
! Отговори
земеделец преди 8 години
Те знаят какво искат. Ние се подмазваме на управляващите, говоря за големите земеделци. Защо всяка година регистрация се извършва. Защо всяка година се прави деклерации. Защо всяка година има застъпвания. Защо няма държавна субсидия. Защо разбиха субсидията на измислени изисквания. Защо няма и е малък възстановения акциз. Защо държавата не подпомага дребния и средния земеделец. С една дума всичко това се прави да не знае и да орежат европейските субсидии.
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Земя нямат трактори имат.Да орат каменяка и да протестират с тях.
5
10
 
7
 
! Отговори
TRAKIEC_ORIGINAL преди 8 години
МУХАХХАХ НА СНИМКАТА ТИПИЧНИ ГРЪЦКИ ЕТИОПЦИ
4
4
 
16
 
! Отговори
Потребител преди 8 години
Нашите дебелогъзовци пак ще си мълчат и няма да предприемат никакви постъпки да съдят Гърция и/или да търсят обезщетение от ЕС, когато границата бъде блокирана. Като искат да ги чуят да си паркират тракторите пред гръцкия парламент или да блокират столицата но тогава няма да им се размине. Ние нали си мълчим всеки път когато блокират граничните пунктове защо да им пука!
3
3
 
14
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Малко в патова ситуация изпаднаха популустите от Сириза. За да получат нов транш средства трябва да направят тази реформа, но пък избралите ги плашат със стачки. Забава се очертава
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затварят границата само зимата, а не лятото, за да не пречат на туризма в Гърция.А ние?
1
2
 
32
 
! Отговори
А ние? преди 8 години
Гърците като протестират, независимо за какво, затварят границата с България, а ние - само Орлов мост! В крайна сметка те успяват, а ние - не.