ЕС към Гърция: До май да регистрирате мигрантите!

Целта е премахване на контрола по границите в Шенген
4 мар 2016 11:00,
27
ЕС към Гърция: До май да регистрирате мигрантите!
Снимка: Reuters

Европа ще даде на Гърция срок до 12 май да регистрира всички мигранти. В противен случай ще се наложи да се въведе засилен контрол по границите й, предупреди еврокомисарят за миграцията Димитрис Аврамопулос, цитиран от Ройтерс.

Гърция е основна врата към Европа за близо милион мигранти, които прекосиха Егейско море от Турция на път за по-богатата Северна Европа.

Притокът на хора накара Австрия и други страни от балканския миграционен маршрут да наложат ограничения по границите си. Близо 30 000 души, бягащи от конфликти или бедност в Близкия изток, сега са принудени да останат в Гърция.

"Гърция ще получи срок до месец май да защити външните си граници", заяви пред германски вестник Аврамопулос, бивш министър в гръцко правителство.

"Ще оценим ситуацията на 12 май. Ако дотогава не видим успех, няма да се поколебаем" да разрешим засилване на граничния контрол в Европа, подчерта той.

Целта е да се премахне контролът на граници, който беше въведен в резултат на мигрантската криза в Шенгенската зона за свободно движение.

В средата на март Европейската комисия се готви да представи планове за промяна на Дъблинския регламент, според която исканията за убежище се обработват в страната, в която са подадени.

"Придържаме се към план за постоянно разселване на бежанците. Той ще бъде свързан с плановете за реформа на системата от Дъблин. В допълнение ще представим планове за по-нататъшно уеднаквяване на стандартите за предоставяне на убежище в Европа", добави Димитрис Аврамопулос, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
също така да ги пратите в германия свинята айка да ги нахрани
15
2
 
1
 
! Отговори
До тракиец преди 8 години
Ти да не си присъствал на идването им от Етиопия? Щото и ти си дошъл от там умнико ама ти е бедна културата! Прочети малко от къде е дошъл хомо сапиенс!!! А ако не знаеш елините са първия що годе интелигентен хомо сапиенс на територията на Европа и са разказали фамилията на неандарталци като теб, хахаха
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До май в Гърция ще има поне още 300 хиляди нови, не знам за кви 30 хиляди говорят?!? Тази година в Европа ше влязат поне 5 милиона!!!
13
0
 
2
 
! Отговори
концерт преди 8 години
В Германия им организираха симфоничен концерт, безплатен разбира се.На жените не е било забранено да влизат накачулени и да си водят малките деца.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А не може ли до май да се разпаднете и всички да си починем от вашето лицемерие.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този горещ картоф - мигрантите, никой не го иска! Да ги регистрираш, че после да ти ги върнат и да си ги чукаш в главата?! Не очаквам да й вържат на бабата.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън мигрантите от Европа! Вън всички 28 страни от ЕС, за да има европейци и континент Европа, а не да стане Ердоганова велика мюсюлманска империя!! Народе, не спи, а действай, ако не щеш да си вечен ***!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Европа ще даде на Гърция срок до 12 май да регистрира всички мигранти. В противен случай ще се наложи да се въведе засилен контрол по границите й"===Хахахахахахаха, на това му се вика куче със салам да плашиш. Ми че те гърците искат точно това - засилен контрол по границите й. Видите ли колко сте зле, еврочиновничета.
8
1
 
6
 
! Отговори
Лейди Гарга преди 8 години
Предполагам, че гърците ще отговорят на ЕС по следния начин:paei skata tous eaftous sas!Наздраве
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не моце да диктува и нарецда на гордия гръцки народ! Ние цме наследници на Леонидис и Арицтотелис. Ние цме велики, имаме трактори и ако рецим пак цте бльокираме границата на Промахонац и Екцохи. Амааа ха!
6
0
 
41
 
! Отговори
предателство преди 8 години
Къде бяха ръководителите на ЕС,нима не виждаха тълпите който се готвеха да нахлуят в Европа?защо не направиха нищо?те стояха и чакаха тълпите хуни да нахлуят и сега се правят на много загрижени и работещи!
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рибата се вмирисва откъм главата, а те тръгнали опашката да чистят. Да си го кажат в прав текст, че алчността и бездарността на група чиновници по върховете на ЕС създаде цялата ситуация. Народът го е казал: Лаком гз се'е пръс. (без "т" за да се запази оригиналния смисъл)
4
0
 
38
 
! Отговори
Лошо преди 8 години
Вече в отчаянието си комисарите и чиновниците от Брюксел директно обикалят и заплашват страните членки!?да пренебрегват интересите на страните и народите си и да обслужват чужди интереси!?това вече е края на ЕС.....
3
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тaкa де " евро лентяи" щото *** от кремля сa много " рaботни" хaхaхa aйсиктир
2
1
 
11
 
! Отговори
ЕС преди 8 години
До АнонименИма се предвид основно границата между Гърция и останалите държави от ЕС, вкл. и кандидатката за ЕС Македония.
1
0
 
52
 
! Отговори
прехвърлят топката преди 8 години
Много ми е интересно какво ще им направят брюкселските лентяи на всички е ясно ,че гърците първо нямат желание и второ нямат възможности или обратното кой както иска да си го разбира. Най-големия майтап е ,че не те създадоха тази безумна ситуация ,а сега всички ние тук на Балканите ще д.хаме супата за да са спокойни Меркел ханъм и другите евролентяи.