Активисти от Сърбия – организатори на протестите в Скопие

Македонски портал: СДСМ използва услугите на сръбска ПР агенция
21 апр 2016 13:52, Елка Василева
14
Активисти от Сърбия – организатори на протестите в Скопие
Снимка: архив, Reuters

Активисти от Сърбия са главни организатори на протестите на опозицията в Скопие. Те всеки ден са начело на колоната на протестите и дават ясни инструкции, които останалите трябва да следват, съобщава македонският интернет портал Телеграф.

"Хайде със свирките", "Хайде по-силно", викаха вчера водачите на протеста, който приключи с хвърляне на боя по министерството на културата и по Порта Македония.

Организаторите от Сърбия имат голям опит в такива събития и държат ситуацията под контрол, отбелязва порталът. Става дума за лица на около 40 години, които са установили добро сътрудничество с местните групи.

Както пише Телеграф, тези лица са ангажирани и в изписването на непристойни надписи в центъра на Скопие. Вчера се появи снимка от центъра на града, където до лика на Майка Тереза "на чист македонски език" е написано "Никога повече ВМРО".

За присъствието на сърбите в Скопие свидетелства и фактът, че голям брой автомобили с белградска регистрация се движат из града в търсене на места за демонстрации.

Начинът на протестиране е почти идентичен на този в Сърбия - червени знаменца със стиснат юмрук, защитен знак на движението "Отпор", както и постоянното повтаряне на песента "Белла, чао", пише Телеграф.

Присъствието на такива "внесени" демонстранти изобщо не бива да изненадва, като се знае, че Социалдемократическият съюз на Македония използва услугите на сръбска пиар агенция, допълва Телеграф.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.