От Скопие: България иска конфедерация с Македония

"Американският измекярин Борисов вече е отписал Груевски"
28 апр 2016 17:14, Елка Василева
248
От Скопие: България иска конфедерация с Македония
Снимка: архив, Reuters

Забъркаха грозно името на България в македонската криза. В материал на небезизвестния Стефан Влахов Мицов, публикуван в Нет прес, се твърди, че представители на Бойко Борисов били предложили "спасение" на Македония чрез конфедерация с България.

В публикацията под заглавие: "Долу ръцете от Македония!" се казва, че за разлика от останалите съседи - Гърция, Албания и Косово, България "ще предложи "подкрепа". Само че такава "подкрепа", както и в миналото, ще бъде, за да заграби територията на цяла Македония. Или ако не може цялата, поне източната част".

"В момента, както и през миналата година, БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙСКИ ПРОВЕЖДАТ УЧЕНИЯ В БЛИЗОСТ ДО МАКЕДОНСКАТА ГРАНИЦА /главните букви са използвани в македонското издание – бел. ред./. Но тогава – около 18 май, това се правеши открито, а сега – тихо. Все едно става дума за предислоциране на военни части", пише авторът.

Той твърди, че преди известно време "представители на българския премиер Борисов са осъществили среща с висш македонски функционер. На тази среща било направено предложение за "спасение" на Македония чрез конфедерация с България, съставена от българско и македонско Събрание и общо главно ръководство. Както например функционира Босна и Херцеговина".

Според автора "македонската страна трябвало да регистрира "Партия на македонските българи", а в замяна за всичко това този висш македонски функционер щял да стане бъдещият премиер. Груевски трябвало да бъде елиминиран. В тази връзка не е случайно изявлението на премиера Борисов: "На Груевски не искам дори "Добър ден" да кажа, избягвам всякаква среща с него", твърди Стефан Влахов Мицов. 

Очевидно, пише авторът, "американският измекярин" Борисов вече е отписал Груевски.

Според Мицов не е случайно заявеното от българския външен имнистър Митов от Солун преди дни, че "политическата ситуация при вас не дава оптимизъм, че скоро ще бъде подписан договор за приятелство с България".

Нали в една конфедерация такъв договор е ненужен, оценява авторът на публикацията. Българите, пише той, както много пъти досега по отношение на Македония, са слагали тигана, докато рибата е още в морето.

"Не бива обаче да бъдем слепи и глухи за чуждите служби и диверсанти, които кръстосват из Македония", пише авторът и добавя, че "независима Македония няма нужда от наставници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все тая с Тиква и с македонска Тиква и България и Македония се ислямизират и обезбългаряват. Каквато властта, такава и държавата.
9
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея и те не си намериха място под небето!
8
5
 
39
 
! Отговори
ййй преди 8 години
И...? Кое е лошото? Та ние сме всички Българи.. едни сме от Добруджа други от Тракия трети от Македония.. Обединението ни е неизбежно.!
7
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно, няма да правим конфедерация с вас, ще ви анексираме по каналния ред.
6
15
 
38
 
! Отговори
аС преди 8 години
За "американски измекярин" си е вярно. Па може и останалото - също ;)))
5
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос на време е Ислямска държава да вземат властта в Албания и Македония както стана в Либия, да направят свои бази за да почнат настъпление с бежанци към България и Италия. Бъдещ ислямски съюз ще включи България, Северна Гърция и Турция
4
3
 
77
 
! Отговори
дд преди 8 години
За чий ни е Македония , та шиптърите да станат български граждани ...не благодаря!
3
3
 
51
 
! Отговори
Митьо преди 8 години
Независима Македония сама ще си го получи от независима Албания. Вече видяхме какво правят техните хайдуци на македонска земя, съвсем леко въоръжени.Тогава те сами ще идват да ни молят да ги вземем, па дори и само източната част.
2
10
 
60
 
! Отговори
гнус преди 8 години
Пак провокации, пак мръсотии по адрес на България с цел насаждане на омраза у македонците. Кой ли седи зад това? (справка: преди няколко месеца Лавров каза, че сме искали да анексираме Македония)
1
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега външно дали ще посмее да им набие канчето?