Солена българска ЧНГ, у съседите – евтин пир

Хотелите ни вдигнаха цените, но търсенето остава високо
Обновена: 19 окт 2016 09:05 | 19 окт 2016 08:22,
35
Солена българска ЧНГ, у съседите –  евтин пир
Снимка: flickr

Посрещането на Нова година в хотел в България ще ни струва с 40% по-скъпо отколкото миналата година. Офертите за три нощувки в хотел с 4 или 5 звезди за празничните дни стигат 1400 лева за двойна стая, докато миналата година вървяха по 1000 лева. Или 230 лв. ще плати човек на ден, като в цената влиза закуска и вечеря.

Увеличение има и при хотелите от по-нисък клас. Три нощувки в двойна стая ще ви струват 900-1000 лв. при 700 лв. през 2015 г.

У нас искат по 230 лв. на човек на ден, в Сърбия и Румъния – наполовина

Цените са по-високи тази година, потвърждава пред "Труд" Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

По думите му въпреки поскъпването във Велинград например хотелите са резервирани още през септември. Подобно е и положението във Велико Търново, Банско и Пловдив.

Общо за страната за новогодишните празници хотелите вече са на 60% заети.

Голямото търсене у нас се дължи и на факта, че все повече българи ще предпочетат да прекарат Коледа и Нова година в страната, обясни Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Около 280 хиляди сънародници ще пътуват в пределите на държавата. По-малко от миналата година ще изберат да празнуват в чужбина – около 90 хиляди души.

Най-търсени са близките дестинации – Сърбия, Румъния, Гърция. За сравнение хотелите в Белград и Букурещ искат по 100 лв. на човек на ден за новогодишните празници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
48
 
15
 
! Отговори
Българка преди 7 години
С такъв народ , който плюе по Родината си бъдеще няма ! Какво има във и до белград за 100лв? - бедни села и пустош . Какво дават гърците за 100лв ? - 14 инча телевизор в мухлясало бунгало.Всички ,които ги възхвалявате сте платени лъжци.
10
4
 
41
 
! Отговори
Св преди 7 години
Не празнувам Нова година, официално. Или поне не когато е точно датата, а когато няма навалица, е чукнем се за наздраве и толкова. Не ми е за парите, мога да си позволя 5 пъти такива Нови години в такива хотели , без да се и затрудня финансово, но защо някаква си дата от някакъв месец, ще ми определи че точно в този час трябва да съм на кеф, да се веселя и да празнувам? Може да е крайност, но не е ли крайност другото - да теглиш кредит и да върнеш двойно, щото трябва да празнуваш 2 дена.
9
1
 
54
 
! Отговори
Iwan преди 7 години
За щастие домакинството ми има месечен доход над средния за страната - от работа не сме началници. Никога, ама никога не бихме дали такива грешни пари за нещо със съмнителен финал.Явно има мнооооого мафиотски пари в държавата, щом има хора, които с лекота да ги пилеят.Абсолютен факт е, че в Европа има много по-евтини варианти с по-добро качество. Това се отнася както за хотелите, така и за храна, дрехи, техника - всичко!!!!Срамота е, че сме в ръцете на бизнес, който не се е напечелил!!
8
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е за държавните служители. Бюджетно е и преразпределя парична маса от джоба на данъкоплатеца в джоба на българския и гръцкия хотелджия. Останалото отива при Путин, за гориво и при Меркел за автомобили. С тия пари Меркел кани бежанци, а Путин бомбардира кво му падне.
7
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във Велинград, който претендира да е спа столицата на блакните: 5-звезден хотел, имота до него - малка къщурка с полусрутена ограда, кокошки щъкат навсякъде, гордо стърчи външна тоалетна в края на парцела. Имота до него - излята втора плоча на строеж от 1991 година. Инвраструктура почти няма (за евростндартите) по пътищата се забелязват остатъци от животински ***. Има паркиран трактор от 30 години на тротоара. Осветелние - само на места.
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълно безумие е това да опукаш такива пари за нищо. Ако има луди да дават, нека искат.
5
1
 
31
 
! Отговори
rosenbosen преди 7 години
Докато има балъци, ще има и тарикати!!!
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За хотел в България никога, ама никога не бих дала толкова пари. Просто е абсурдно на фона на това което предлагат и стандарта на живот тук. Тези 2-3 дни в Банско струват колкото 5-6 на някое по-прилично място в Европа. Дано останат празни. За туристическия бизнес в България ми е жал толкова, колкото ми е жал за Делян Пеевски или ИДИЛ.
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека си искат ама дали някой ще даде
2
2
 
30
 
! Отговори
make преди 7 години
я мое да си кръкам и дома или да се качим до колибатаа илядо лева арчим за две годин
1
2
 
51
 
! Отговори
Ник преди 7 години
4-5 звезден хотел във Велинград струва около 1000-1300 лв за три нощувки с храна. Да приемем, че имаме приличен семеен доход. Заслужава ли си тази сума да се даде за 2-3 дни пир?