Гръцките министри сложиха вратовръзки – а това означава?

Гръцки печат: Споразумението за дълга може би е близо
8 ное 2016 18:55, Елка Василева
3
Гръцките министри сложиха вратовръзки – а това означава?
Снимка: архив, Reuters

Големите предизвикателства пред правителството на Алексис Ципрас след обявяването на промените в състава на кабинета са основна тема за гръцките печатни издания днес.

Следващите стъпки на правителството са особено важни, коментира от първата си страница в. "Имерисия" като допълва, че залогът на премиера е експресна проверка на изпълнението на гръцката спасителна програма и започване на дискусия за облекчаване на държавния дълг.

В. "Нафтемборики" посочва, че заседанието на Еврогрупата на 5 декември е от изключително значение за Гърция. Според публикацията Брюксел показва благоразположение за търсене на споразумение по гръцкия дълг.

В кореспонденция от Брюксел в. "Катимерини" отбелязва, че решенията за гръцкия дълг и участието на Международния валутен фонд (МВФ) в гръцката програма се очаква да бъдат взети в рамките на месец декември.

В. "Та неа" посочва обаче, че министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле е показал ясно да се разбере, че мерки за облекчаване на дълга няма да бъдат разисквани преди 2018 г.

Интересен материал във връзка с променения стайлинг на новото правителство на Ципрас публикува в. "Прото тема". Когато пое властта, гръцкият премиер наложи нови стил на обличане, който изключваше мъжете да носят вратовръзки. Това беше широко коментирано от местни и световни медии.

Заявката му беше, че ще сложи вратовръзка тогава, когато дългът на Гърция бъде отписан.

След промените в състава на кабинета, направени през миналата седмица, в медиите беше разпространена снимка на Ципрас, заобиколен от новите членове на правителството - всички на възраст между 30 и 45 години и с вратовръзки.

Представяйки един стил на "леви млади юпита", те изглеждат решени да свършат работата, за която са дошли - да приключат възможно най-скоро втората оценка на изпълнението на гръцката спасителна програма, пише в. "Прото тема". По всяка вероятност, отбелязва още изданието, вратовръзките на министрите искат да изпратят и друго послание - че решаване на проблема с дълга е близо, което означава, че идва времето и премиерът да сложи вратовръзка.

Печатните медии обаче обръщат внимание и на ново социологическо проучване, според което опозиционната Нова демокрация води с цели 15 на сто пред партията на Ципрас СИРИЗА.

30 на сто от анкетираните биха гласували за Нова демокрация, а 15 на сто за управляващата партия, отбелязва в. "Етнос". Трета по предпочитание е "Златна зора", следвана от Гръцката комунистическа партия (ККЕ).

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: дългГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Калитко преди 7 години
До ДКБайо, и ти ли тъпчеш козата?
2
2
 
6
 
! Отговори
K. (PersonaS) преди 7 години
До ДКI Pio Wraia Stin Ellada (2015)https://youtube/watch?v=eZdxVhT4LL8
1
8
 
4
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Дано и гъркините да почнат да си слагат бикини, а не да ръсят инсекти подире си.))))))))))