Сърбия – обкръжена от НАТО, опасност от България и Румъния

Руснаците предупредили западните ни съседи за рисковете
13 фев 2017 21:40,
504
Сърбия – обкръжена от НАТО, опасност от България и Румъния
Снимка: Reuters, архив

Руснаците ни предупреждават: НАТО обкръжава Сърбия, опасността идва от Хърватия, България и Румъния, пише белградското издание "Vesti-online.com", като се позовава на интервю на руския външен министър Сергей Лавров пред вестник "Известия".

В коментар за изявлението на руския външен министър сръбското издание публикува коментара на Стевица Дечански, председател на Центъра за международно развитие, който смята, че"НАТО систематично и преднамерено дестабилизира Балканите, като се започне от Македония, премине се през Черна гора и се стигне до Хърватия, която доставя американски хеликоптери, които трудно могат да се приемат за отбранително оръжие.

В интервю пред вестник "Известия" на 10 февруари 2017 г., руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че "осъществяването на плановете на НАТО в региони, близки до руските граници носят провокационен и дестабилизиращ характер", а като пример за подобно поведение посочи разполагането на допълнителни сили на пакта в Полша и Прибалтика.

Според Лавров в момента се обсъжда разполагането на сили на блока и на територията на други страни от Източна Европа "в частност" България и Румъния, припомя "Фокус".

Руският министър посочва като притеснителни за страната му програмите за модернизацията на въоръжените сили на страните от НАТО и строителството на нова военна инфраструктура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
22
 
! Отговори
мич преди 7 години
До Анонимен 269: Не разбрах, с кого сме братски народ? Защото нито сърби, нито руснаци са ни братя. Справка - история на българия само за последните 150 години.
180
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята помни золумите на Русия:Още в началото на Руско-турската война обстановката в Европа се нажежава. Въпреки съпротивата на опозицията начело с Уилям Гладстон през май 1877 г. правителството на Великобритания взима решение да се включи във войната на страната на Османската империя в случай, че Русия обсади Цариград, проникне на територията на Египет и окупира Дарданелите или Персийския залив, и уведомява Петербург за решението си.
179
7
 
10
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Руснаците продължават да забъркват каши навсякаде където си пожелаят , пример е Санстефанския мирен договор:Санстефанският договор изостря силно отношенията между Русия и останалите Велики сили. Споровете между някои от тях обаче са били поради неспазването от страна на Русия на предварително сключените тайни споразумения с Австро-Унгария по-специално Райхщадското споразумение от 1876 г. и Будапещенската конвенция от 1877 г., като част от тези спорове са решени с Лондонското споразумение от 30 май 1878 г., предхождащо Берлинския договор, който окончателно преразглежда условията, договорени в
178
5
 
29
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Уважаеми г-н министър, уверявам Ви, че България не представлява опасност за никого, освен за себе си благодарение на управляващите я през последните 73 години.
177
13
 
29
 
! Отговори
Аз преди 7 години
С подобно изказване не знам кой "дестабилизира балканите"...Пък и откога модернизирането на военните сили е заплаха !? Или е заплаха само когато не се купува от Русия...Според Лавров трябва да се въоръжаваме с лъкове и копия, за да може Русия да се чувства спокойна...Бих казал, че със Сърбия сме в най-добрите си отношения от доста години насам и подобни изказвания биха навредили единствено на Русия.
176
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До рускиняМалко е нелепо да наричаш yтерменшeни българите, когато основното занимание на представителките твоята нация е да са именно yнтер меншен.Поняла?
175
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНищо не дарявя ***. ПРОДАВА и то не евтино но сърбите. В Черна гора не им мина номера, арестуваха им шпионите. Сега лъжат сърбите, че ще си върнат Косово като Крим, ако си купят 6 самолета и 30 танка.
174
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на лавров! След векове двулична и лицемерна политика на Русия спрямо България, изкарваш ни на думи братя, а подмолно забиваш ни нож в гърба, най сетне се намери политик който открито да заяви какви сме, а именно врагове за Русия.
173
15
 
40
 
! Отговори
Човек преди 7 години
Да не забравяме кой насъска Сърбите срещу нас през 1885-та година, когато България счупи и руските окови и се обедини.Да си припомним и причината за разделението на България и цената която бе платена на Русия (не само със злато) за смяната на османската окупация с руска такава.
172
2
 
20
 
! Отговори
Йосип Брус Тито преди 7 години
Към народите на Югославия - ,,Яжте, пийте и се веселете, иначе ще ви накарам да копаете като българите!''
171
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Балканите ядоха руската супа няколко пъти. Вече няма да мине номера лесно! Единни Балкани и всички осранали отвън.
170
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Параноична шизофрения.
169
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ДАРЯВА оръжие за стотици милиони долари на Сърбия, а познайте ЗАЩО ? Русия се готви да запали балканите.
168
5
 
14
 
! Отговори
toto преди 7 години
komonist bez krav ne si otiva .Samo boi i eban do deveto koleno
167
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомнете си кой подпали Сръбско Българската война!
166
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До рускиняРуските *** да дават съвети в собствената си ***.
165
11
 
18
 
! Отговори
Човек преди 7 години
Кучета руснации техните ***
164
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първата световна започваот Русия и убиството в сърбия поръчано от москва. ВСВ война почва с ръкостискане на Сталин и Хитлер ! Въпрос кой е най-големия Агресор в света и европа.Сега се опитват да запалят война отново в последния им бастион и врящо гарне - Сърбия - Косово - Албания - Черна гора.България трябва да помогне на Сърбия за ЕС и да е отърве от адда..
163
3
 
17
 
! Отговори
да преди 7 години
да се опълчиш означава да се защитиш, а какво защити Сърбия,че не разбрахме:))))Косово ли защитиха, на бомбардировките ли се противопоставихаза нула време ги смачкаха
162
5
 
18
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
През 1914г. Русия обяви мобилизация в защита на Сърбия от Австрия, която искаше съдействие от сърбите за разследването на убийството на престолонаследникът им. Германия защити Австрия като предупреди Русия да спре мобилизацията за да не и обяви война. Франция и Британия подкрепиха Русия. Така започна голямата касапница наречена ПСВ. После последва и реванш наречен ВСВ. Резултатът - десетки милиона жертви, обедняла и разделена Европа. Сега Русия ще ''защити'' ли отново сърбите от лошото НАТО?