Сърбия няма да влиза в НАТО, развива собствената си армия

Вучич: Сърбия няма да бъде повече боксова круша!
5 сеп 2017 11:15, Елка Василева
125
Сърбия няма да влиза в НАТО, развива собствената си армия
Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

Сърбия сама ще взима решения, няма да влиза в нито един военен съюз и иска да развива своята армия, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич.

Той заяви, че не само ще бъдат повишени заплатите в армията и полицията, но и ще се излезе с програма за построяване на жилища, така че войниците и полицаите по-лесно да решават жилищния си въпрос.

Вучич посочи, че е заявил в централата на НАТО, че Сърбия няма да бъде член на този военен съюз, както и че генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг проявява разбиране за това.

"Йенс разбира Сърбия. Никой не ни бута към НАТО", каза сръбският президент.

"Ние имаме добри отношения с Македония, с македонския народ и нямам нищо против политиката на Македония", заяви още сръбският президент, цитиран от "Вечерне новости". Той заяви, че уважава македонския премиер Зоран Заев, но го интересува политиката спрямо Сърбия и "за нас е важно каква ще бъде тяхната позиция по повод на ЮНЕСКО, по повод на някои други въпроси, важни за Сърбия", каза Вучич.

"Ще градим реципрочни, искрени и добри отношения с Македония, но няма да бъдем повече боксова круша за когото и да е, а ние и ръка да не вдигнем", заяви Вучич.

Президентът на Сърбия заяви също така, че е поканил американския президент Доналд Тръмп да посети Сърбия и отново ще го покани.

"Ако някога е имало шанс да доведем някой американски президент в Белград, смятам, че това сега е шансът ни. Както и смятам, че ще доведем и руския президент в нашата страна", каза Вучич.

Говорейки за Тръмп, Вучич каза, че никога не се възползвал от възможността да го нападне, защото уважава смелостта му, тъй като е трудно да се издържи "патологията, която разпространяват Си Ен Ен и другите" в Америка.

"Това е трудно. Какво и да направят, за всичко са виновни... Но Тръмп направи революция – че народът е по-важен от всички "селебрити", че е възможно до победиш и когато се вдигнат Мерил Стрийп, Леброн Джеймс... Гражданите им заявиха – не ме интересувате, става дума за мен, искам някой, който се грижи за обикновения човек. Тук Тръмп имаше страшна смелост и енергия. Шапка долу, майсторе. А дали ще има сили да постигне нещо, това е друг въпрос", каза Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
6
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Винаги срещу сърбите и те срещу нас.Това е карма. Рано или късно те пак ще сърбат попарата с техния си шовинизъм. Скоро и Войводина е аут..Никакви братя не са ни тия подмолни копейки!
66
2
 
11
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Прав си ,с Турция не сме се карали, те само са ни клали до 1913 г.
65
0
 
7
 
! Отговори
редник преди 6 години
до 70 хах Войните между братя с твоите приказки в момента подскокоросваш !!! Не знам турчин ли си ,ама турците ще те черпят ! За четене не говори , живота ти няма да стигне и половината да прочетеш от моите книжки :) Вземи че направи сериозен анализ ! Изненадка ! Твоята омраза към българите на първо място !
64
6
 
11
 
! Отговори
xax преди 6 години
Братя му били сърбите ... трябва да направя малко по-сериозен анализ, но съм 90% сигурен, че повече от сърбите никой друг не ни е мразил и прецаквал. Съединението ли искаш, Междусъюзническата война с цялата история до нея ли, или насилствената асимилация на два милиона българи в Македония? Сърбите се имат за братя само с гърците. А ние с кой сме се карали най-малко от както сме държава - изненадка - с Турция. Малко само трябва да почетете, не да ставате професори по история.
63
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До abcто сърбите и 3 самолета нямат, Руснаците им обещаха 3 ама за сега само един е пристигнал :)
62
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление няма съсед, който уважава и обича България, с изключение на турция, която ни е съжителствала 5 века
61
6
 
11
 
! Отговори
abc преди 6 години
За тези по-долу които се присмиват на сръбската армия, моля да кажат нещо за нашата два самолета единия все на ремонт и три бтр, магистралата от Ниш е на 100 години и пак е по-качествен асфалта от на бойковите
60
11
 
15
 
! Отговори
редник преди 6 години
До 61 Точно така! Сърбите са ни братя , руснаците братовчеди ! Който говори против тях , говори против нас и налива вода в мелницата на англосаксонците !
59
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите са пълна трагедия. Захубиха много територии и още ще губят заради шовинизма и нацизма си. Няма съсед, който да обича сърбите. Накрая ще останат само с Белград и околността.
58
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите са нация от психопати. Най-големите шовинист в Европа са сърбите и затова цялата им държава сега е само Белград и 5 околии около него. Сърбите си патят от национализма и шовинизма си и още много ще страдат, защото са психопати. Те са пример как един психично болен народ сам си съсипва държавата.
57
8
 
12
 
! Отговори
мухобойко преди 6 години
магистрала тракия след траянови врати до ямбол е гробница ,какъв тол какви 3 лева жеуезни
56
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До strikerАбсолютно си прав! И никакви братя не са ни руснаците ! Братя са ни сърбите , македонците ! Еднакъв фолклор , близък език , народни носии , приказни герои(Крали.Марко и др.) , еднакви обичаи. Имената на.почти вс. населени места в БГ се дублират със същите в Сърбия. Вярно сме имали конфликти в миналото , но. важно е оттук нататък да вървим заедно!!
55
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви магистрали в Сърбия то всичките им магистрали са има няма 500 км., а да не говорим за това от Ниш до Белград, то това е като черен път
54
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Сърбия по-селска държава няма в Европа.
53
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИЧЕСКА СЪРБИЯ ОКРАДЕ БЪЛГАРИЯ СЪС МАКЕДОНСКАТА ЗЕМЯ ТЪЙ, ЧЕ ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ ЗА ТЕЯ!
52
1
 
4
 
! Отговори
редник преди 6 години
Всъщност истината е че Рамбо не бил г.е.й... ама заради фалцета при пленяването му....азиатска им работа....
51
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инфраструктурата им е много зле, навремето бяха доста по-добре от нас, ама в наши дни са жив зиян, да не говорим за комуникации, то в центъра на Белград и-нета е по калпав от най-забутаното село в Българи
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"македонският народ", туй вече е голяма мисъл.
49
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То цялата икономика в бивша Югославия се движеше от Хърватия и Словения, сърбите само тръпаха заеми, динара откакто се помня постоянно се обезценява, единственото що годе читаво в тая държава е до някъде селското стопанство, ама и то е читаво щото навремто Тито не направи като у нас повсеместна национализация, напрактика остави фермерите да си бачкат, иначе са пълна трагедия в момента
48
10
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
В село Бачка топола мустакат сърбин ми каза. Преди да влезете в европейската уния трябваше да направим балканска уния с вас за да тежи гласа ни повече. Прав беше - много добро "мешано месо" правеше.