Ердоган: Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия

Алия Изетбегович завещал Босна и Херцеговина на Ердоган
24 окт 2017 10:30, Елка Василева
204
Ердоган: Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия
Снимка: Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган и членът на колективното босненско председателство Бакир Изетбегович присъстваха в Анкара на отбелязването на 14-ата годишнина от смъртта на първия председател на Председателството на Босна и Херцеговина Алия Изетбегович.

В речта си Ердоган заяви, че „Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия“.

„Мъртвите тела на невинните деца по морския бряг са надгробни паметници на западната цивилизация. За съжаление, през последните седем години европейските ценности бяха разрушени от техните носители, които ги унищожаваха една по една“, каза Ердоган.

Бакир Изетбегович благодари на Ердоган и неговата съпруга Емина, че пазят спомена за неговия баща и изтъкна, че признанието за Алия Изетбегович и неговата борба е признание за всички хора, които са били до него.

По думите му резултатът от тази борба е, че в Босна и Херцеговина е съхранен ислямът, че е съхранен бошняшкият народ, че той се върна към своята идентичност, към вярата си, културата си, че след 450 години е възстановена държавността на Босна и Херцеговина, че тя отново има армия, а войната, която би трябвало да е загубена, не е загубена.

„Ако днес военните експерти се задълбочат и разгледат съотношението на силите, които ни нападнаха и нас, които се защитавахме, ние в никакъв случай не можехме да спечелим тази война, ние трябваше да изгубим тази война“, каза Изетбегович, цитиран от Анадолската агенция.

Говорейки за отношенията между Турция и Босна и Херцеговина, Изетбегович каза, че турците винаги са били приятели на Босна и Херцеговина и са й помагали, колкото са можели.

„Днес, слава Богу, турската държава, турският народ, предвождани от нашия приятел Реджеп Ердоган, са силно заинтересовани от Босна и Херцеговина и са много силни и могат да ни помогнат. Помагат ни, както никога в нашата история“, заяви Изетбегович.

Той отново разказа историята, че на смъртния си одър неговият баща е оставил Босна и Херцеговина като аманет, завещание на Ердоган.

Изетбегович заяви, че Турция помага за изграждането на отношенията на бошняците с хърватите и сърбите и за укрепването на Босна и Херцеговина като държава и това е смисълът на завещанието на неговия баща.

Той посочи, че Турция помага на Босна и Херцеговина навсякъде, където има нужда, предаде Танюг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
9
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Европейските ценности може би не бяха лицемерие за онези европейци, които ги вярваха, но със сигурност създадоха тия образци на лицемерието и словесната еквилибристика в мюсюлманските политици. Които възприеха тези ценности като отворена за тях врата, да ни колонизират и ислямизират и затова ги харесаха. Но никога не биха ги приложили в своите мюсюлмански държави, които са силно националистически. Тази смесица от прикрита омраза и уж жажда за ценности е трогателно грозна и отблъскваща.
113
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът си скубе и космите на *** от яд когато чуе новина за Турция, която въпреки очакванията му върви напред и се развива, докато Ганка вегетира и зазлява все повече, въпреки, че е най-умен и най-красив във познатата вселена.
112
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
факт е, че именно западноевропейците и американците подпалиха от лакомия Югославия, Украйна, Грузия, Чечня, Близкия Изток и изтрепаха милиони.Наглост и лицемерие. Проповядват ценности и толерантност, а сипят бомби и въоръжават главорези. Ако не бяха се месили в чужди държави и не бяха канили разни канибали в Европа, Европа щеше да е много добре.Ама пуста лакомия - лаком г*з кръв с*/ре.След някой друга година Европа ще стане Еврабия.
111
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъртвите тела на невинните деца по морския бряг са надгробни паметници на западната цивилизация. За съжаление, през последните седем години европейските ценности бяха разрушени от техните носители, които ги унищожаваха една по еднаЗа съжаление е прав. "Цивилизованите" наглосаксонци разрушиха десетки държави и изтрепаха една камара хора от алчност и наглост.
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангелче, Ачо, ти в училище образование или образувание получи? Или няма разлика,а?
109
5
 
4
 
! Отговори
До младич преди 6 години
Нищо не сте прочистили. Държавицата ти ви смали дотолкова, че скоро ще се съберете под една върба. Защото сте тъпо ксенофоби и шовинисти. А скоро албанците ще се обединят и с части от Македония ще са три пъти колкото изостаналата ви сръпска кочинка.
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Нерде-боздуганда не забравяме историческия факт че Русия е била основнат апричина да нямаме доста по голяма държава след Освободителната война ! ... та за това не бяха натъпкани там !
107
12
 
12
 
! Отговори
Нерде-боздуган преди 6 години
Да, скъпо си плаща Европата сиреч Великите сили, че след успешните за православните народи Руско-Турско войни, не позволи Турция да бъде изтикана в азиатската й част, където й е баш мястото. И още по-скъпо ще си плащат Германия и Австрия, които разчитаха повече от 50 години гастабайтерите от Турция да са им черноработници и да заемат непрестижните места. Ама точно Ердоган чии сметки ще плати, като е тръгнал да рони сълзи за "загубените" европейските ценности, а не гледа кюрдите какво му гласят
106
8
 
9
 
! Отговори
Майна преди 6 години
Иска му се на турчуляка всички да са диктатури като в Турция, но уви...
105
8
 
7
 
! Отговори
Дънди преди 6 години
Скоро високият рус мъж с перчема ще се оправи с корейският шморц , наред иде дясното мъдо на миньона-Ердю!!!
104
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- Па шта си ти ? - Бугарка !
103
3
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
С действията си всъщност Ердоган помага на Европа да прогледне.Да разбере че това образование вътре в нея и около нея е злокачествено и трябва да бъде заличено.Варвам че някой ден Европа ще унижи злокобното същество което се настани в земите ни наречено Ислям!!!Поколенията се менят.Бъдещото поколение Европейци ще им дойде до гуша и ще поправи грешките на това болно поколение който искайки да поправят грешките причинили Втората Световна допуснаха по голяма грешка!!!
102
7
 
26
 
! Отговори
............... преди 6 години
Само неуки и неграмотни се възхищават на османската империя. Империя в която единствено султана и обкръжението му са живеели добре.
101
5
 
9
 
! Отговори
до Ангел преди 6 години
На ход са кръстоносците.
100
3
 
13
 
! Отговори
до 104 Турчина преди 6 години
Животът в България не е лек, къде ли е лек, но с толкова злоба и неприязън пишеш , което ме съмнява дали не си българин - провокатор във форума.Държавата ни може да е зле . но Родината ни е прекрасна.Въпрос нс време и проглеждане е да си оправим и държавата.
99
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алия Изетбегович завещал Босна и Херцеговина на ЕрдоганЕми то диктаторите са така,възприемат държавата която ръководят за своя собственост.Изетбегович имал Босна за своя собственост и я е завещал на Ердоган.Ердоган от своя страна си мисли, че Турция му е бащиния и коли и беси наред инакомислещите.Демокрация в мюсюлманска държава???Да бе, да.
98
11
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
На Европа и трябва само да смени Толерасткия режим който тегне над нея.Ще разчупи оковите на толерастията и ще върне Кръвожадния си нрав някой ден, унищожавайки жалката Турция!!! Този континент се е къпал в реки от кръв.Тук са се провеждали най-жестоките войни в историята на човечеството.Събуди ли се Европа ще унищожи целия Ислямски свят и това ще стане скоро.
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимно 103еми време е да пуснеш
96
14
 
11
 
! Отговори
ген. Ратко Младич преди 6 години
Eй го нас - 11 юли 1995 година - в Сръбска Сребреница!Освободихме още един завладян от мюсюлманите град, връщаме го на православните босненски сърби. Всички джамии наредих да се съборят.Дойде време да си отмъстим за османските безчинства по земите ни.
95
11
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
До 94Че то имали някой, който да одобрява живота в България?