Закон срещу кръшкачите поиска Ердоган

До 1996 г прелюбодеянието е било незаконно в Турция
22 фев 2018 22:10,
108
Закон срещу кръшкачите поиска Ердоган
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган е наредил да се изготвят законови санкции срещу изневерите, съобщи "Хюриет“.
Вече са били дадени разпоредби на министерството на правосъдието. Целта е изневярата да бъде забранена.

"Нашият президент разговаря с министъра на правосъдието и даде инструкции да се работи по този въпрос", съобщи на пресконференция говорителят на Ердоган - Ибрахим Калъм.

Правителството сгреши преди години като изостави опитите да се криминализира изневярата, заяви Ердоган в сряда и подчерта, че тогава това създало проблеми на Турция в преговорите за присъединяването към ЕС.

Прелюбодеянието е разглеждано като незаконно в Турция до 1996 година, когато Конституционният съд отменя съществуващ закон по този въпрос, който е прилаган нееднакво, пише "24 часа".

Съгласно предишното законодателство мъжете са били обвинявани в прелюбодеяние, ако е било доказано, че са имали дълга извънбрачна връзка. А жените са били виновни по казуса, дори и веднъж да са изневерили.

Едновременно с тези промени в турското законодателство се готвят правни мерки срещу насилието над деца. Една от мерките за сексуални насилници над малолетни ще е химическа кастрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин къде е .?, нещо е покри след американските шутове дето ги изяде на 7 и съпругаму Ердоган си няма с кого да се гушка
21
9
 
13
 
! Отговори
Гарван Османлията преди 6 години
Голяма низост е човек да изневери на приятел. Още по-голяма низост е да лъже родителите си. Най-голямото падение на човека е да изневери на жизнения си спътник, другар, съпруг или съпруга, човека към когото си се заклел за пожизнена абсюлутна вярност. Елхамдюдиллах аз съм мюсулманин, и като се ожених преди 30 години с жена си казахме един на друг "Ще си бъдем верни един на друг, и Аллах да ни е свидетел и съди съгласно вярността ни към тази клетва когато дойде часът на изпитанието!"
20
7
 
13
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Мюсюлмански Братя управляват Турция в лицето на Ердоган. Халифат и Шерият- в това се превърна Турция в последните 10 години! Жалко за свестните турци!
19
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Султана полудява всеки изминал ден. Край няма човешката глупостт.
18
5
 
10
 
! Отговори
Джендър преди 6 години
Остава само да покани Саудитската религиозна полиция Мутауийн и да им раздаде саби камъни и препаски с лика на пророка .......Ердоган.
17
3
 
14
 
! Отговори
Адолф Айхман преди 6 години
Всяка явна диктатура е обречена на провал рано или късно - историята го доказва на 100%. Колкото повече се опитваш да стегнеш обръча около хората, толкова повече ще губиш контрол върху масите. Янките се опитват да контролират нещата от далеч и чрез кукли на конци, но и на това му се вижда края понеже рано или късно истината излиза на яве. Има само един начин, образование и обучение - отнема дълго време и поне няколко поколения, но политически идеали и приоритети се менят често и сигурност няма.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анти Атом преди 6 години
У нас беше до 1991г. Едно време в НР България ако те хванат с някоя избора беше свадба или затвор.
15
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне един свестен закон ще измисли...
14
7
 
5
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
Ужас, че ако аз не под'лъзна някоя чужда кадъна то направо да скачам от моста!
13
7
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
А, изневерите при джендърите криминализират ли се ? Питам, защото не пише в Истанбулската конвенция.
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кастрацията за педофилите е добра мярка, но не може ли вместо химическа кастрация да се използва кастрацията по метода на бай *** с двете тухли.
11
4
 
36
 
! Отговори
бг преди 6 години
"Една от мерките за сексуални насилници над малолетни ще е химическа кастрация." Тук вече съм ЗА Ердоган.
10
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Съгласно предишното законодателство мъжете са били обвинявани в прелюбодеяние, ако е било доказано, че са имали дълга извънбрачна връзка. А жените са били виновни по казуса, дори и веднъж да са изневерили."Ха, уж се мъчили турските политици да запазят морала при браковете, пък то се оказало, че са си просто лицемери.
9
4
 
19
 
! Отговори
НАЙ-ВАЖНОТО преди 6 години
В Истанбулската Конвенция има такъв текст - Да се криминализира Изневярата .
8
27
 
5
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Приличат си с Генерал Борисов затова и се уважават взаимно. И двамата са били кметове на големи градове. И двамата с твърда ръка управляват и страните им са в подем. Обичат и футбола. Ердоган вече не играе но Борисов не се предава въпреки възрастта и тежките държавни дела, отборът на Бистришките Тигри продължава да привлича вниманието на футболните фенове.
7
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Не е особено демократичен но се грижи за страната си."Не му дреме за животите, иска безпилотни танкове за да има какво да пусне срещу хората в момента в който спрат да му се подчиняват.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E, кво сия , жреците на любовта от турските градове ще се изнасят ли или ще минат на социални .В закона застъпено ли е това.
5
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям държавник.Не е особено демократичен но се грижи за страната си. Негови думи от вчера:"Няма да позволя млади момчета да загиват. Щом можем да произвеждаме безпилотни самолети ще произвеждаме и безпилотни танкове. Проекта е готов. Имаме възможност. По този начин жертвите ни при военни действия ще са минимални. Като се разруши самолет или танк можеш да направиш друг . Но умре ли човек можеш ли да го върнеш? Как ще утешиш майка му?"
4
10
 
26
 
! Отговори
Обаче преди 6 години
Много хора там уважават шериатското право, което позволява на мъжа да има четири съпруги чрез религиозен брак.Според актуалното им гражданско право се счита за законен брака само с една жена и то ако е граждански. Много мъже обаче, освен гражданския си брак имат още един, два или три паралелни религиозни бракове.И ко праим сега?Връзките с трите паралелни съпруги за кръшкачество ли ще се броят?Ами обичаят "мута" (брак за удоволствие, който може да трае само няколко часа)?
3
5
 
23
 
! Отговори
Кръшкач преди 6 години
Ох, добре, че тук нямаме такива закони. Ще станем всички яко рецидивисти.