Ердоган: Целта на валутната криза е да ни постави на колене!

Това каза турският президент в навечерието на Курбан байрам
20 авг 2018 13:30,
166
Ердоган: Целта на валутната криза е да ни постави на колене!
Снимка: Архив, Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи днес кризата с турската национална валута като атака срещу икономиката, не по-различна от нападение срещу националния флаг или призива за молитва, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ердоган каза това в обръщение в навечерието на мюсюлманския празник Курбан байрам.

"Атаката срещу нашата икономика няма никаква разлика от директно нападение срещу нашия призив за молитва или националния ни флаг", изтъкна президентът. В словото си, записано предварително, Ердоган каза, че целта на валутната криза е да постави "Турция и нейния народ на колене".

По думите на президента Турция има силата и способността да преодолее кризата.

Турският народ, благодарение на способността си да бъде единен в добри и лоши дни, да се обединява, да действа като едно сърце и един юмрук, е успял в продължение на хиляди години да остане на крака, посочи Ердоган, цитиран от турската телевизия НТВ.

Благодарение на това през последните години бяха елиминирани всяко нападение, опит за преврат, заговор. Днес отново народът показва същия си добродетелен подход, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турчинът взе милиарди заеми и ги набута в оръжейни програми - АТАК, Алтай, ракети и прочие. А там възвращаемостта е отрицателна, освен ако не си избиеш парите с война.
60
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да е така, защо не обясни кой и защо му играе тия номера? Истината е, че Турция загуби ценност като южен фланг на НАТО. Тя вече не граничи с ***. Имаме Украйна, имаме Грузия, имаме позиции в Сирия, Ирак и Афганистан.
59
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
просто си води неадекватна политика, резервите постоянно им падат, а в същото време парината маса в лири постоянно расте, какво очаквате да се случи в такава ситуация ? неможе да финансираш с печатене на пари мегаломански и неадекватни проекти, вземете например централата Акую, за нея се говори от 2008 година, надлъгват се там с руснаците постоянно вече 10 години, трошат едни пари, а резултата е никакъв, всички частни инвеститори от проекта избягаха, а те сложиха поредната първа копка :)
58
5
 
22
 
! Отговори
Бай Ташо преди 5 години
Ердоганчето не е Ататюрк !!! Това е ..
57
7
 
28
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
тоя турски .. искрено ме забавлява.не знае ли че вече е пътник.Колкото по се върти толкова им влиза на ония дето сънуват фесове и величие-простия му народ.На Ердоханчо отдавна му е зклещен.Да му мислят фанатизираните читаци.
56
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв Пастор е оня Брънсон? Как може един "пастор" да участва във войната в Ирак преди десетина години? Изтекоха му снимките с военни униформи. Какво търси в Турция? Защо в сим картите на офицери участвали в опита за преврат фигурират телефонни номера на "пастора"? Защо "пастора" е ползвал 8 предплатени сим карти с телефонни номера на турски военни? Защо САЩ мълчаха когато той беше в турски затвор а тичат когато е под домашен арест? Явно се боят, че тайни служби на Китай или Русия ще го отвлекат
55
8
 
36
 
! Отговори
гост преди 5 години
Ердоган: Целта на валутната криза е да ни постави на колене!Султане, ТИ и САМО ТИ и безумните ти политики, поставяш страната си на колене. Султана ще заведе към пропастта, една от икономиките с най-голям потенциал в света
54
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 63турската лира се обезценява от 3-4 години постоянно, редовно има сътресения по пазарите, ако си следил нещата щеше да го знаеш, всеки следващ трус е по-силен от предишния, наред с това има един постоянен отток на капитали и когато към всичко това прибавим неадекватни мегаломаски проекти то реаултата е видим, а за неграмотника Жан Виденов дори не искам да говоря
53
26
 
7
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Велик Държавник като Генерал Борисов! Но Генерал Борисов е по мъдър и по дипломатичен от Господин Ердоган затова го уважават навсякъде.
52
24
 
18
 
! Отговори
До 59 преди 5 години
Много си бос ейй,изказваш се неподготвен! Кризата в Турция е изкуственно създадена с цел именно да свали Ердоган! Защо аджеба,след като не освободиха американския поп,америка наложиха санкции на Турция?Нали целта им е една,бунт на народа,идване на Фетула и край с самостоятелната политика на комшиите! Тоя номер ни го ппказаха по времето на Жан Виденов,нали си спомняте как за часове 90% от българите обедняха при курс 1 долар 3000лв.?
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФактА, не губи. Сирия, Палестина, Ирак, части от Армения и Азербайджан.
50
15
 
7
 
! Отговори
До Сакартвело преди 5 години
Поредното дьонме, вероятно. Като Ататюрка.
49
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже няма нужда да се коментира. Да вярва на тези измислици, може само част от народонаселението, възпитано в имперската традиция - публика. Уви тази публика, няма да се стегне да работи много, за пари малко. По скоро ще си смени султана.
48
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валутните и финансови кризи нямат цел ! те са следствие от неадекватна икономическа политика
47
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само сте на колене, ами сге и с изути ***.
46
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно прави Ердоган Сащ на бунището Америка не може да се справи с Китай Русия Турция Иран долара ще клекне те с Ким станаха за смях
45
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приравнява валутната криза като нападение срещу призива за молитва... Миналата седмица говореше, че Аллах бил на тяхна страна по отношение на валутната криза... Абе, на тоя звездите му ги говорят.
44
14
 
11
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Скарването на САЩ и Турция е чудесна новина за нас,но за съжаление няма да се стигне до разрив.Прекалено заинтересовани са и двете страни сътрудничеството им да продължи.Най-вероятно ще стане нещо подобно на кризата с Русия,че и по-леко.Омразата към САЩ обаче ще остане...
43
3
 
18
 
! Отговори
Сакартвело преди 5 години
Веднъж Ердоганя беше рекъл, че е грузинец, от Батуми. Ако това е вярно, значи Грузия се очертава като люпилня за диктатори.
42
2
 
24
 
! Отговори
Сириза преди 5 години
Ердоган не притежава византийската хитрост на Ципрас и ще има доста да си пати.