В Гърция масово свалят номерата за неправилно паркиране

Връщат ги на чужденците след глоба от 40 - 80 евро
21 юни 2019 11:17, Елка Василева
28
В Гърция масово свалят номерата за неправилно паркиране
Снимка: архив, Reuters

За неправилно паркиране гръцката полиция масово сваля номерата на автомобилите. Акцията се провежда в цялата страна и ще продължи до края на туристическия сезон, предупреждават гръцките полицаи.

Глоби се налагат както на коли с гръцка регистрация, така и с чуждестранни номера, предаде БНР. Чужденците получават обратно номерата на колата след плащане на глобата в размер от 40 до 80 евро, докато гърците остават без кола за три месеца.

Сърби хитреят срещу гръцките полицаи: Сами си свалят номерата на колите

Прочети още на: https://www.dnes.bg/balkani/2019/06/04/syrbi-hitreiat-sreshtu-gryckite-policai-sami-si-svaliat-nomerata-na-kolite.412383
 

Сърби хитреят срещу гръцките полицаи: Сами си свалят номерата на колите

Властите съветват нарушителите задължително да подписват наказателния фиш, независимо дали са съгласни с глобата или не, защото само при подписан фиш имат право на обжалване.

Още по темата

Увеличени са полицейските екипи по контрол на трафика. Налагат се високи глоби за всякакъв вид нарушения.

Зачестиха случаите на арест на чужденци, които качват на стоп нелегални имигранти. Полицията предупреждава - в колата да пътуват само хора, които познавате.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ди бъркашОбиколил съм цялата плажна ивица на гърчолята по три пъти, никакви плажове нямат тези - чукалаци. Преди 5 години като напуснах гърция си спрях документите подобаващо, преди 3 влязох с колата си там и ми я конфискуваха, защото съм бил имал документи. Водя от две години дела за нехайство в гръцката система, но без резултат. Почнал съм ги на друга инстанция в европа вече. Нядявам се да им го нач*кам, но от никъде нямам съдействие на държавата ни. Та за това наш, не ни бръснат за две стотинки никъде, дори и да сме в правото си .Не ми говори на мен за закони - ще се омоташ яко...
19
3
 
18
 
! Отговори
pepe преди 4 години
Хаха, е*ати манипулативната статия. Това да се чете, заповядайте на Слънчака, Китен и другите хубави места по нашето море, тук ще ви одерем за много пъти по 20Евро. И не в това е проблема от много години ходя в Гърция (и не само) и чат пат минавам през нашето море, колкото да се убедя колко е зле положението. Та така, след 2 седмици заминавам за Гърция, спазвам си правилата и се наслаждавам на спокойствие, културно обслужване, чисто море и плажове.
18
1
 
15
 
! Отговори
бъркаш преди 4 години
До АнонименНе бъркай туризма с емиграцията. Правилото за 6 месеца с чуждестранен номер е само за туристи и студенти, и дори в някои Евро държави е 3 месеца. Но навсякъде в Европа, ако работиш и се осигуряваш трябва да си пререгистрираш колата веднага, без значение колко месеца си там.В случай, че не си, погледни карта на гърция и виж колко им е голяма бреговата ивица. Имат и страхотни плажове, имат и ужасни. Само *** би обобщавал като теб...
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте само някога да не сте вадили даначен номер АфиМи в Гърция, че ако сте - направо ви конфискуват колата, не за друго а защото е с български номера. Тук Европейския закон за 6 месеца ползване на превозно средство с български номера не важи за българи. Така че не ми хвалете гърчолята, а плажовете им са кИнеф, бъкано с пакита и чалмати особи къпищи се с чаршафите и проснали килимите по плажовете, самите гърци и чужденци бягат на 50км извънградско на плажле, а плажната ивици бъкана с каманаци.Тези които не живеят в гръцко, да не споделят мнението си.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер ще се накефя мафията по морето да фалират това лято, да няма и един турист а дано ...От 10г не съм стъпвал на Черно Море и нямам и намерение. Който иска обслужване и комфорт че дори и по евтино от БГ ще избере Турция и Гърция. Дори в Италия е по евтино от Влас Млас и там другите бетонни чуднотеки.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16:Няма да те разберат. Те са с IQ от 7-ми клас, така че не се хаби.БГ си остава дупката на Европа, всички ще се оправят постепенно а ние никога.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До14. Нали и гърците са под осмонската империя и то повече от нас. Какви 500 год. Не си точен. Проблема е че не е минал СССР през гърците.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какъв е извода: Българите са готови да платят по-висока цена, но да получат по-добри условия за почивка.ПП: Дано мутрите ме разберат.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еееей, чужденец да си в Гърция! Плащаш некви си 40 евра и готово, а иначе 3 мес. без автомобилче. И м/у другото на плажа може да се купи квото искаш, стига бройката да е колкото на възрастните плажуващи. Примерно 2 сладоледа по 50 цента за 4-членно семейство и цял ден ползвай квото ти душа иска :)
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родните селяни така и не разбраха, че демокрация не значи да правиш каквото си искаш. Ама на балканите е така... липсват ни едни 500 години цивилизационно израстване.
10
2
 
36
 
! Отговори
Ставро преди 4 години
Влас чадър и два шазлонга 24 лв. Гръцко чадър и два шазлонга две фрапета и две минерални води 6 евро.
9
1
 
17
 
! Отговори
Удари Гришо преди 4 години
Всички в гръцко на море там храната е добре .
8
1
 
2
 
! Отговори
До 123 преди 4 години
И се изписва ТИЯ!
7
3
 
11
 
! Отговори
До 123 преди 4 години
Демокрация не е анархия и престъпност, да ти обясня!
6
9
 
1
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
Ако номерът не може да се свали?
5
4
 
10
 
! Отговори
123 преди 4 години
Тея ли бяха измислили демокрацията ?
4
3
 
22
 
! Отговори
Ясо от уранополис преди 4 години
На Китен е Рай.Там не свалят номера там дерат кожи като и навсякъде в България.
3
5
 
13
 
! Отговори
Чоко преди 4 години
То така трябва и в София. На бърза ръка ще разчистят *** от града и ще стане нормално място за живеене.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И гръцките полицаи не се страхуват от роми и бхк!!!!!
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така трябва да стане и у нас.