Ердоган: Ако е рекъл Аллах, до април ще монтираме С-400

Осем самолета вече са кацнали в Турция с част от ракетните комплекси
16 юли 2019 13:26,
158
Ердоган: Ако е рекъл Аллах, до април ще монтираме С-400
Снимка: Reuters

Руските зенитно-ракетни системи С-400 ще бъдат напълно разположени в Турция през април 2020 г., заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Какви ще са санкциите на САЩ към Турция заради С-400?

Русия вече започна доставките на компоненти от С-400 в Турция
, въпреки напрежението, което покупката на отбранителната система породи с партньорите на Анкара от НАТО, по-специално САЩ, които предупредиха страната, че ще отговорят със санкции, допълва БТА.

Говорейки на летище "Ататюрк" на третата годишнина от опита за преврат през 2016 г., Ердоган заяви вчера, че осем самолета вече са доставили части в Турция и още са на път.

"Ако е рекъл Аллах, те ще бъдат инсталирани по местата си до април 2020 г.", заяви президентът.

"С-400 са най-силната отбранителна система срещу онези, които искат да нападнат страната ни", изтъкна още Ердоган.

Представители на САЩ многократно предупредиха Турция,
че ако продължи с покупката на С-400, ще се сблъска с много реални и негативни последици, включително прекратяване на доставките на изтребители F-35 и на участието на Анкара в програмата за промишлено производство на тези бойни самолети, както и със санкции в рамките на закона за противодействие на противниците на Америка чрез санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен до 20 преди 4 години
*** не комсомолските секретари, а националните предатели наряза ракетите. Защото ако имаше още комсомолски секретари, щяхме да имаме минимум 500 самолета и още по нови ракети.
23
7
 
12
 
! Отговори
Атеист преди 4 години
А що ракетите ги купувате от християни?!;))) Аллах не произвежда ли кашерни, пардон халал ракети? Хаха. Добре че е белия човек, че намазаха и араби и турци и латиноси и азиатци. Само ескимосите нищо не видяха от прогреса.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗозоС фактите се справяш: САЩ държат ядрени бомби в четири държави в Европа. Могат да се носят на Ф-16.Но изводите ти куцат.Днес купуваш 16 Ф-16 за народни пари.Утре ще ти продадат и ядрени бомби за тях пак за народни пари.Вдруги ден територията ти ще се окаже част от буферната зона Фински залив - Босфор и ще ревеш ти, децата ти и внуците ти.
21
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция влиза необезпокоявани в чужда държава Кипър. Цяла Европа седи и гледа и НИЩО. Това ли ви е съюза? 27 страни ги е страх от една продънена ***? Това ли искате да кажете с тоя съюз? Значи утре всяка държава може да нападне член на нато и да си прави, каквото иска? Ами България да атакува румънските газови полета тогава. Щом няма реакции...
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A нашите бездарни комсомолски секретари сами си нарязаха СС-23 и сами си затвориха предварително първите два реактора в Козлодуй, произвеждащи най-евтината електроенергия в Европа.Сега ще набутат 2,2 милиарда за да плашат тези, които никога не са имали авиация и сагата продължава...
19
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглост пред очите на Европа и Нсто. За пореден път Европа седи и мълчи и чака САЩ да направят нещо? Защо мълчите бе 27 членки на НАТО? Вие Нямате ли против ваш съюзник да купува оръжие от врага? Защо пак седите Тихи и гледате замеята. И после ще ревере, защо САЩ диктували парада. Ами айде дикттувайте го вие? На кажете Турция или е изгонете или нещо кажете..... Позорници
18
6
 
12
 
! Отговори
Не мога да разбера преди 4 години
САЩ имат над 1000 военни бази по света, и оревават, понеже Турция внася чисто отбранителни системи. За какво реват тия в 1000та бази?
17
8
 
11
 
! Отговори
Ядрени бомби преди 4 години
САЩ имат в Турция ядрени бомби преносими с Ф16. Къде ще ги дянат, ако турците ги санкционират и изгонят?
16
7
 
18
 
! Отговори
човек преди 4 години
Ердоган рекъл: "Ако е рекъл Аллах!"А Путин му приглася: "Аллах акбар!"Пък нашите русофили са в недоумение.И се чудят на кой бог да се кланят.
15
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"С-400 са най-силната отбранителна система срещу онези, които искат да нападнат страната ни". Човекът се изразява пределно ясно. С-400 в качеството си на най-силната отбранителна система няма да бъде използвана срещу въоръжените с пушки, гранатомети и шахидски пояси съседи, а ще гарантира защитата на Турция от разярения и агресивно перколясал ХеГеМон, на който либерализмът се износи.
14
12
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
САЩ държат ядрени бомби в четири държави в Европа и Турция. Могат да се носят на Ф-16. За това е целия руски рев :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган или е гений или обикновен ***. Да си член на НАТО и да тръгнеш да правиш далавера с Русия е нон сенс. Скоро ще се разбере.
12
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези комплекси нямат шанс срещу новите ни изтребители Ф16 блок 70 .
11
7
 
16
 
! Отговори
:-) :-) :-) преди 4 години
Защо имам чувството, че кюрдите ще почнат да правят бели?
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е рекъл Луцифер, Хамерика ще наложи санкции на Турция.
9
5
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Ердоган въобще не е *** и...***,както го мислят някои.Дава парите на Турция за руско въоръжение,което е най...доброто в света,а и това се налага,защото...пангара на който е подложена държавата на...входа на Близкия Изток,съвсем не е лесен.
8
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е рекъл Ердоган, че имат ракетите защото не е наведен като едни негови съседи.
7
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аллах може да рече едно, но американският Господ друго...
6
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен 22 преди 4 години
Велик! Никога няма да имаме такъв държавник!
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аллаху-Акбар!!!