Картата на Турция с наши територия - поредната провокация

През няколко години се появявали претенциите
38
Картата на Турция с наши територия - поредната провокация
Снимка: Facebook

Според арабиста Владимир Чуков картата на Турция, обхващаща територии и от България, която се появи в социалните мрежи, е поредната провокация, но в същото време той призна, че тя не е без историческа обосновка. 

Чуков смята, че подобно нещо не би могло да ни изненада, защото през 6-7 години се появяват всякакви форми на Турция като наследник на Османската империя.

Още по темата

"Последният османски парламент утвърждава границата на Турция и в рамките на тази държава влизат територии на съседни държави, част от които е и България. Трябва да кажем, че има различни формати колко са българските земи, които влизат вътре. Понякога е чак до Пловдив, по някой път са малко над сегашното турско-българска граница", обясни той.

По думите му има различни варианти било то за България, било то за Гърция.

"Ето например тези седемте острова гръцки, които те априори не признават, че са гръцки, винаги са вътре в техните територии. Само че има карти, които са с много повече острови", посочи Чуков.

Той коментира, че се е водел дебат, който се е провел при за Операция "Маслинова клонка", когато Африн беше окупиран.

"Тогава цяла Северна Сирия влиза в тази османо-турска държава, също така и части от Северен Ирак, като вътре отиват чак до Мосул, който е обект на исторически претенции от страна на Турция.

Ето тук вече е начин на интерпретиране. Така че много често съвременни турски политици казва: "Това няма никакво значение, това са спекулации, не гледайте подобно нещо", но има акт на последния османски парламент, с който части от настоящите български територии са част от Турция", допълни още арабистът.

Чуков добави още, че по темата съществуват международни споразумения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
21
 
10
 
! Отговори
Додо преди 4 години
След Крим, сега се очаква съдбата на Косово, за да падне доминото на пререждане и териториален рисет. Вероятно България ще загуби част от Кърджалийско и Хасковско. Дано поне да си получим Западните Покрайнини и части от Вардарска Македония. Това са реалностите на лудия свят, в който ни докараха след края на ВСВ.
10
9
 
21
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
На болни *** с една четена книга все руснаци и комунисти им се превиждат! Гълъби на Ердоганя!!!!
9
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой я пусна тая карта бе, сигурно пак се замазват скандалите със БФС и съсипването на футболал Ей тия комунисти и руски шпиони съсипаха и футбола и убиха прасетата на хората. Един АЕЦн е можаха да построят тия комунисти я вижте какви хубави магистрали я едно селфи с лентичката. Щрак.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали са включили Крим?
7
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега Турция като влезе в Сирия ли се сетихте да търсите такива карти в Интернет.защо не пишете реални неща. що за новина е това. Владимир Чуков защо не търсиш други карти в интернет където част от странати ни е гръцка.
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според арабиста е така с ния територии. Същото е и според русофилите. Картата е с черноморския бряг към Русия. А според Северна Македония и Пирин е в картата на северномакедонците. Остана за България София.!!!
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евроатлантически общи територии на натовското и евроатлантическото пространство.
4
12
 
28
 
! Отговори
мияяяв - хав хав преди 4 години
Това не е вярно. В Турция няма такава карта. Това е поредната провакация срещо Турция.В интернет има карти които показват част от Българската земя че е Гръцка или Македонска.
3
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какво е по-различна от "България на три морета"?
2
7
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ТОВА Е ПОДГОТОВКА .ОБРАБОТВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО НА ГРУПА ХОРА ЗА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
1
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давайте още статии за тази карта! Раздувайте истерията! Създайте скандал, за да прикриете случващото се в Бг.За публикуването на такива статии по време на изборна кампания, трябва да има санкции.