Борисов убеден: Балканите имат голямо бъдеще – бизнес, туризъм...

Няма гръцка компания, която да работи в България и да се е оплакала!
15 ное 2019 08:40, Елка Василева
62
Борисов убеден: Балканите имат голямо бъдеще – бизнес, туризъм...
Снимка: БТА

"Това, което ме тревожи, е разделението на обществото в Република Северна Македония по темата Европейски съюз. Една държава трябва да има много ясна заявка от всички партии, от цялата политическа класа, че това е дългосрочен път". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в изказването си пред участниците в Четвъртата среща на високо равнище в Солун.

Премиерът Борисов посочи, че усилията на Република Северна Македония и Албания в посока на европриобщаването трябва да бъдат огромни и ясни и допълни, че ще продължи да помага на колегата си Заев в тази посока, съобщиха от правителствената пресслужба.

Пред представителите на гръцкия бизнес министър-председателят Борисов подчерта успешните взаимоотношения между България и Гърция. Българският премиер изтъкна, че в началото на годината стокооборотът между страните бележи ръст от близо 15 процента спрямо същия период на миналата година и е в размер на 1.7 млрд. евро, както и че гръцкият бизнес работи добре у нас.

Още по темата

"Няма гръцка компания, която да работи в България и да се е оплакала. Много внимавам с данъците. Вече 10 години не пипаме данъци. Инвеститорите знаят това", заяви още министър-председателят.

Като пример за отличното партньорство между България и Гърция Борисов посочи изграждането на газовата връзка.

"Това дава десетилетни перспективи напред. Не само България може да направи реална диверсификация, но и други страни. Това ще даде огромен тласък на бизнеса", категоричен беше българският премиер.

В речта си на форума Борисов заяви, че Балканите имат голямо бъдеще. "Перспективата е напред - бизнес, туризъм, енергетика - и това го правим. Връщането назад е пагубно", подчерта още премиерът Борисов.

В изказването си българският министър-председател отбеляза и доброто сътрудничество в областта на сигурността и опазването на външните граници на ЕС. Борисов посочи, че страната ни има нула миграция и изрази готовност активната работа в тази посока да продължи.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че през месец декември във Варна ще се проведе Четиристранната среща между България, Гърция, Румъния и Сърбия, която е традиционна платформа за затвърждаването на регионалното икономическо и политическо сътрудничество.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
6
 
! Отговори
Риторичен ? преди 4 години
Абе, Манолова избраха ли я за кмет на Волуяк ?
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо този сайт не дава клипа с посланичката и последствията . Колко ще плащаме???
15
5
 
6
 
! Отговори
смях преди 4 години
Хаха България имала 10 областни града и 28 областиГолеми смешници сте Сигурно и в София има 4 района , а не 24, защото БСП спечели само 2Всичките 4 града в които спечели БСП са Силистра, Русе, Перник и БлагоевградВсичките 4 взети заедно не правят и една пета от СофияЗа Пловдив, Варна, Бургас, Търново , Стара Загора , няма да питам
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Звездите му говорят, че може да говори от името на Македония и кой какво бъдеще има, докато ясно се взира в кристалното кълбо и фърга боб дали Макрон ще приеме CМ.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17Главанак
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само вижте клипа с американската посланичка. Той че неграмотен *** го знаем, но това надминава бай *** .Този всеки час , в който не е в затвора , е пагубен за България .Такъв срам , опитва се да надмине плевнята.
11
2
 
5
 
! Отговори
хаха преди 4 години
В касата на БСП имало 300 хиляди, каза другаря Р.Овч, а дълговете на БСП към държавата за надвзети субсидии били 4 милионаБаце къде са им парите на комунистите, кой ги открадна
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОБЪРНИ СИ ВНИМАНИЕ НА СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА БЕ ГЛАВАНАК. НАРОДЪТ ТИ ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ, ИМАШ ДЕМОГРАФСКИ СРИВ, НОВИТЕ ПРОМЕНИ ЗА БОЛНИЧНИТЕ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ НЕ. БЪДИ ЧОВЕК!!!!БОЙКО, БОЙКО!
9
2
 
8
 
! Отговори
мак преди 4 години
"Оправи" България окончателно и започна да оправя други, сме.ш.ник. Колко пъти е казал, че го тревожат болници-кочини, липса на лекарства, инвалиди, пенсии, сираци, болни? Ама как да се тревожи, щом според него България е във възход. Взе се насериозно тоз ояден ..., скоро ще оправя целокупно човечество.
8
1
 
12
 
! Отговори
Абдал преди 4 години
Туризъм има разбира се с еднопосочни билети от Терминал 2. Сега от ЕП като ни надупят да връщаме парите и за магистрала Струма всички ще възстановим по едно 3000 лв. за сметка на откраднатото.
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На другарите друго не им остава освен да си драскат по сайтовете опорките.През тази година се видя , че имаше и европейски и парламентарни избори.От 40 големи града в България , БСП печели 4 Мъкаааа
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите защо не са доволни, че Борисов най-сетне изгражда съветския проект газопровода Булгаргаз - Александрополис
5
1
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Бокича...оправи държавата на която е...премиер,сега тръгна да оправя Балканите,след това Европа и...света.Явно...извънземните му шушнат в ухото и от време на време го качват на...чинията за корекция.
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите за пенсии ги открадна правителството на Виденов 1 и другаря Румен Гечеввв финансист на БСП .При тяхното управление нямаше 1 долар в хазната, имаше режим на тока, защото продавахме ток за да има пари за пенсии от 4 долара месечно
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХОРАТА РАЗВИВАТ ИСКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ, ТЕХНОЛОГИИ,ПРОИЗВОДСТВО ТОЗИ ТУРИЗЪМ ЗА БЕДНИ ЗАПАДНЯЦИ КАТО В ТРЕТИЯ СВЯТ.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нулева миграция сме имали?!? Я се скрий бе лъжльо! И почвай да постиш, че имаш нужда!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първия ден болничен е безплатен, парите от втория фонд ги няма. Парите от Сребърния фонд са 3 милярда при разчети за около 30 до момента и че ЕфБет продавали лични данни както НОИ. Склонния към саморазправа и лабилен милиционер гешефта е уреден на службица. Глиган смеевски краде като див. Кирчо парахода и той. А този шизофреник говори врели некипели.