Вучич убеден: Путин не е знаел за руския шпионин

За Москва шпионската афера е провокация
64
Вучич убеден: Путин не е знаел за руския шпионин
Снимка: Reuters, архив

Разузнавателните служби на Сърбия разследват широкомащабна операция на руски шпиони и офицери от сръбските въоръжени сили, заяви сръбският президент Александър Вучич.

Още по темата

Вучич говори след заседание на Съвета за национална сигурност. Заседанието беше свикано след появата на видеоклип в интернет, показващ бившия заместник на военното аташе на руското посолство в Белград да предава пари на сръбски военен.

Вучич уточни, че срещата се е състояла миналия декември в Земун, а получателят е пенсиониран подполковник от сръбската армия.

"Службите на Република Сърбия неколкократно документира с аудио- и видеозаписи контактите на заместник-аташето Георгий Клебан с членове на въоръжените сили на Сърбия. Документирали сме и други членове на руските служби за сигурност", каза той.

Президентът на Сърбия изрази недоумение от руските действия, но беше категоричен, че Белград няма да се откаже от досегашната си политика на военен неутралитет.

"Уверен съм, поне така си мисля, че президентът Владимир Путин, не е бил уведомен за тези работи. Ние не забравяме какво направи той за нас през 2015-та в Съвета за сигурност. Не забравяме и никога няма да забравим подкрепата на Русия за цялостта на Република Сърбия. Имам само едно питане към нашите руски приятели - за нещо, което не разбирам. Сърбия, както знаете, е единствената страна, която не въведе европейските санкции срещу Русия. сърбия е единствената страна, която на нито един форум не е гласувала против интересите на Русия. Затова попитах днес руския посланик у нас Александър Боцан-Харченко само това: Защо?, коментира Вучич, цитиран от БНР.

Руското външно министерство окачестви шпионската афера като "провокация", организирана преди визитата на Вучич в Москва на 4-ти декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Вучич убеден: Путин не е знаел за руския шпионин"Не само Вучич! Повечето хора така смятат, Те, всички руски шпиони се пръкват от кръжоците по художествена самодейност в пионерските домове! Талантливи деца! Самодейци! Хвала!
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи чета и не вярвам на ушите си!Сърбия като е с Русия изгубила много а ние като сме с САЩ Демографска криза !
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да да, Путин не е знаел, и тоя не си верва.
51
1
 
2
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
До сд, Да припомним, че Черна гора никога не е била част от Сърбия! Двете републики образуваха т.нар. СР Югославия. Отделянето на Черна Гора стана по абсолютно мирен път и без "помощта" на който и да било! Сега на другия полюс- Украйна с "помощта" на Запада изгуби Крим, дефакто изгуби и Донбас, но това не е най-важното! Най-важното е, че изгуби производства за милиарди евро и в момента Украйна е с по-малко население от Полша и гони Румъния. Да сравним Сърбия и Украйна и икономически ако искаш!
50
10
 
4
 
! Отговори
sd преди 4 години
с помощта на рашката сърбия загуби всичко, което имаше за губене. Загуби и Косово, загуби и Черна гора, загуби водещото си влияние в бивша Югославия. Сега продължават да се водят по акъла на пропадналите руско-азиатски из-роди
49
1
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
До амонимен 52(последния),Аха, а те западняците хич не са змии и използвачи, ама изобщо!
48
2
 
3
 
! Отговори
ехее преди 4 години
абе Вучич то си е нещо нормално да те шпионират и САЩ и Русия хич и не си го слагай ти затуй ли беше в болница с разхлопано сърдце брате. ич да не ти пука няма вечни приятели и вечни врагове. зася кютай с Руснака то немой на балканите без руски газ руски оръжия руски електроцентрали ои сътрудничество , глупец е който вярва че ще има втечнен газ на добра цена
47
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо Вазов се знае е бил голям русофил. Но както Вучич, така и той си задава въпроса Защо? "О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука?" Защото рашките са змии и използвачи! Хубав урок за нашите съседи, дано си вземат поука!
46
14
 
7
 
! Отговори
интернет преди 4 години
Вучич братко по далеко от българетата те няма да ти помогнат могат само проблеми да ти съдадат както дадоха коридор на НАТО за войната,това е подло племе чака пари само.Само с Русия и с никой друг имаш гаранция за държавата си.
45
0
 
10
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Ама наистина не знаех.. Колегата Вучич обаче откъде знае?
44
3
 
0
 
! Отговори
До 334 преди 4 години
Защото влизане в нато значи още една албанска държава, Затва и не мога да разбера много ли се радвате на тва дето стана с Македония и кво ще стане с нато ако турците си купят и руски самолети, тогава пак Русия ще е гарант както и сега, всички на балканите знаят кой ги пази от Турция и Затва гърците с голяма заря посрещат американски президент като иде ха, ха, ха
43
2
 
13
 
! Отговори
334 преди 4 години
Какво трогателно обяснение в любов към Путин! Ами тогава защо искате да ви приемат в ЕС? То не може оная ви работа да е вътре и душата в рая.
42
4
 
8
 
! Отговори
Вучич преди 4 години
Разбира се,че Путин....Нищо не знае....този по дебелоочие може да съперничи на Тиквата.
41
3
 
12
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 45Всъщност, на мен първата ми мисъл беше, че напълно е възможно в скандала да е замесена и България. Докато Сърбия има тайни служби които работят ефикасно и дават резултати, то България има у нас филиали на ФСБ и ГРУ!
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че обвиняват, че България е виновна. Не трябва да забравяме, че сърбите са ни най-върлите врагове
39
3
 
3
 
! Отговори
Тинтири-минтири преди 4 години
Тук косовски маневри, сърбите от Косово се надяват на размяна земи между Сърбия и Косово, което се подкрепя дори и от щатите, Косово се дърпат ама не всички т. е. Има шанс ама трябва да играят хитро и с щатите, а иначе Русия е гарант и без нейната помощ и гръб щяха и те ся да учат албански като македонците
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се , че не е знаел Путин!! :) Руската разведка е проявила самоинициатива и даже е продала апартамента си в Масква за да даде подкуп на сърбина! Ама ха!
37
2
 
14
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
Гледам коментарите на шумкаритре на Путин. За всичко имат обяснение, особено за нааканият седалищен мускул на ГРУ. А това, че са ги барнали по най- тъпия начин показва как се чувстват руските чекисти в Сърбия. Долу- горе като у нас .....
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо? Защото така са свикнали. НА колхозниците това им е в кръвта. Същите гнусотии ги правят и у нас, после питат що цял свят ги мрази.
35
6
 
19
 
! Отговори
сталин преди 4 години
Не е знаел Путин , ама друг път !! Вучиче , недей да се чудиш , ами знай , че с тия достлук не се прави !!!! Който е бил ,,приятел " с руснаците - всеки се е опарил !!! Станало наводнение , Скорпионът не можел да плува и помолил Жабата да го качи на гърба си до другия бряг . ,, Но ти ще ме ужилиш " , казала Жабата . ,, Не , нама , обещавам " . Качила го тя , но когато стигнали средата , Скорпиона я боднал . ,,Защо го направи , сега ще се удавим и двамата ??!" . ,,ТАКАВА МИ Е ПРИРОДАТА "!!!!!!!!