Фен на "Ботев" (Пд) загина след сблъсък с гръцки ултраси в Солун

Инцидентът е станал след футболното дерби ПАОК - "Арис" и преди баскетболния мач между двата тима
6 яну 2020 07:00, Елка Василева
34
Фен на "Ботев" (Пд) загина след сблъсък с гръцки ултраси в Солун
Снимка: bTV

Фен на "Ботев" Пловдив загина в Солун, съобщават гръцките медии. 28-годишният привърженик на "жълто-черните" Тоско Бозаджийски e бил блъснат от кола, докато се опитвал да избяга от ултраси на ПАОК, предаде bTV.

Това се е случило след футболното дерби между ПАОК и "Арис" и преди сблъсъка между двата отбора в двубой от гръцкото баскетболно първенство.

Според gazzetta.gr други двама наши сънародници са пострадали от хулигани на ПАОК. Те са били нападнати в кафене на улица "Мария Калас". Двамата са получили наранявания с хладно оръжие и са приети в местна болница.

Привърженици на пловдивския "Ботев" често пътуват до съседна Гърция, за да подкрепят "Арис", тъй като са побратими с феновете на отбора от Солун.

"Днес жълто-черното семейство загуби свой голям брат. След инцидент в съседна Гърция, нашият скъп приятел Тоско Бозаджийски напусна този свят", написаха от "Трибуна Изток".

Шофьорът, блъснал 28-годишния българин в Солун, който загина на място, е избягал от мястото на инцидента. Полицията издирва автомобила на престъплението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е инцидент,а убийство,може и да е умишлено.А тяхната гръцка "Затна зора" тайно избива хора умишлено,те са улранационалисти,така че се пазете
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно нашия тъпaнaрин е опънал шалче на Арис за да ги предизвика и си го е намерил...до 4 ако не беше от кола, ония щяха да го догонят и пак да го пребият до смърт.
3
6
 
12
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Заглавието изобщо не отговаря на истината. Загинал е от кола.
2
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ганчото си го е намерил.
1
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мир на душата му!Няма по-нелепа и по-безсмислена смърт от това да се биеш за някакъв футболен клуб.Ако имаш излишна енергия излез навън и пробягай 10-20-30 или 40 километра. Не мислех, че ще пропаднем толкова много като ценностна система и като ценности за смислъл на живота. Аз съм от по-възрастните и се чудих как бе възможно да има толкова ммного невинни жертви на мачовете Ливърпул-Ювентус, но сега осъзнах всичко.Бог да пази България!