Карта на Турция с чужди територии: Провокация към Атина

Ердоган дори отправи закана, че е готов за ескалация на конфликта
Обновена: 31 авг 2020 20:48 | 31 авг 2020 20:43, Екип на Bulgaria On Air
55

Покачват се градусите на напрежение между Гърция и Турция заради спора в Източното Средиземноморие. Президентът Ердоган заяви, че страната е готова за битка. А депутат от управляващата партия публикува карта на Турция, в която влизат територии на България и Гърция.

В Twitter турският депутат Метин Кюлюнк публикува карта, която успя да вдигне градусите на напрежение в региона. С нея границите на Турция се разширяват, обхващайки части от Северна Гърция и половината територия на България.

Според експерти обаче, провокацията е директно насочена към Атина.

"Тук става въпрос за гръцко-турския проблем и аз не смятам, че ние трябва да го пренасяме към нашата територия. В тази карта, въпреки че няма фиксирани граници, обхваща така наречения национален обет след Първата световна война, когато Турция под лидерството на Мустафа Кемал Ататюрк повежда така наречената националноосвободителна борба", каза журналистът Мехмед Юмер пред Bulgaria ON AIR.

С появата на картата отново излезе и въпросът за Лозанския мирен договор, който урежда границите на съвременна Турция. Още през 2017 година президентът Ердоган заяви, че мирната спогодба трябва да бъде ревизирана.

"Аз искам да наблегна, че днешните управници на Турция вече са недоволни от тези фиксирани граници. Тези публикации от типа на картата са знак да се дават послания директно към опонента. В основата на поредната провокация от страна на Анкара стои нарастващото напрежение между Гърция и Турция за морската граница и залежите от природен газ в Източното Средиземноморие", допълни той.

Президентът Ердоган дори отправи директна закана, че е готов за ескалация на конфликта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: ГърцияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
3
 
! Отговори
Балъците реват преди 3 години
И преди векове и сега българия си е същата дупка няма промяна. Все сте си най голимите балъци на континента . Освен класациите по корупция и проституция не превъэхождате нито една дрига държава .
35
3
 
3
 
! Отговори
Эа тия 5 века преди 3 години
На ден 10тима ако бяха убили вас днеска нямаше да ви има . Ама как да энае бай *** той энае само да робува .
34
5
 
4
 
! Отговори
А дано преди 3 години
А дано да се стигне до военен конфликт между турция и българия да видим какво ще правите тогава . Като драскате глупости сте големи патриоти но при евентуален конфликт срещу турция единственото което можете да направите е да ревете эа помощ и да се надявате да ви спасяват эа пореден път. Добре че на турция не му дреме эа българия. 500 години пишат някои бай *** ама *** не могат да си дават сметка че
33
5
 
5
 
! Отговори
Мелеэчетата реват преди 3 години
Абе голтаци къде са мерите с турция бе *** такива един эдрав танк нямате а эа войска да не говорим стига само да му се иска на турчето довечера българка да мачка до 5 минути сами щесе предадете беэ бой ама на прикаски сте срашно силни иначе.Эатова никой не ви еб... щото всеки ви энае какви балъци сте
32
3
 
6
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Нещо си обръкал институциите, лойко се целува с феса.
31
19
 
8
 
! Отговори
факт преди 3 години
Смерть туркам мюсюлманам арабам неграм католикам протестантам еретикам сектантам сунитам врагам болгарском народам... Смешници, православието и България отново ще станат символ на робска религия и робска страна и земя.
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори за да стъпят на Балканския полуостров на турчетата са им платили от Италия - това е бил единствения начин да създадат католическата църква... Без италианските пари не саможели да съберат и 1/5 от армията, нужна за да навлязат в силно отслабеното Българско царство. Това са турците, това са и католическите държави. Българите трябва да помнят това и никога да не го забравят когато избират партньори и приятели и когато избират страна.Католицизма съществува за сметка на България. 500 години роби
29
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената причина турция още да съществува е, че навремето бяха защитени от "великите" сили - австроунгария, франция и германия. И сега ги защитават същите. Ако не бяха те отдавна да са станали на тор.
28
4
 
5
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Султана каза, че военните действия ще се хповеждат с маски. ББ каза, че ще помогне във всичкж и маски ще достави, само да му се позволи да промени конституцията. - Конституията няма да променям! - Че кой казва да се променя?
27
11
 
28
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
На някой вече да не му е ясно що за стока е Турция?
26
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиганоглавач български президент нали се целува и е пръв приятел с феса ,как не е съгласен с картата?
25
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие какво се пените грьчоските карти да видите по надолу те пьк нищо не оставят от Бьлгария ,а картата е стараПо принцип надуват да пенат циртакито от яд.
24
11
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
гражданите за европейски развитие начело с бойко борисов работят неуморно за изграждането на неоосманската дъга през България.а аткантиците като сюлейман паси, плевнелиев и цветанов им дават целта на хоризонта.
23
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЬРЦИТЕ НЕ СА НАСЛЕДНИЦИ НА ИЗТОЧНА ВИЗАНТИЯТО ВСЕ ЕДНО СИРИЯ ДА Е НАСЛЕДНИК НА ОСМАНСКО
22
11
 
19
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
Ех, по мое време в стените на язовирите Кърджали, Студен Кладенец и Ивайловград имаше вградени малки ядрени заряди с доста голям разрушителен ефект. А познайте с каква цел ?
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРВЕНИЯ КРЕПОСТ ВЬШКО СЕ ПРЕВЕЖДА ИМЕТО НА ОСТРОВА
20
39
 
14
 
! Отговори
Турк преди 3 години
Само до преди 145 години това си бяха нормалните граници на Османската империя.. И то от 520 години. Какво почнаха *** да подскачат. Това са си наши територии от панти ввкъа.
19
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган се е разбрал с Бойко да ни пази от мигранти, срещу което ще му дадем половин България.
18
4
 
27
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
на Външната Министърка, ако не извика Турския Посланник в Министерството и не изпрати ПРОТЕСТНА НОТА ДО ЕРДОГАН !!!
17
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов чака на границата да посрещне турските войници с цветя и с паспорти.