Турция въвежда забрана за пушене на открито

Забраната е в сила за всички 81 области на страната
12 ное 2020 08:27, Ния Христова
59
Турция въвежда забрана за пушене на открито
Снимка: Pixabay

Турция от днес въвежда допълнителна мярка срещу коронавируса. Във всички 81 области на страната се забранява тютюнопушенето на открито - по улици, паркове, площади, градинки и спортни площадки. Нареждането идвало от турското Министерство на вътрешните работи, съобщава Bulgaria ON AIR

От министерството посочват, че пушачите свалят маските от лицата си, когато пушат. Това от своя страна е противопоказно за правилното ползване на маските като средство за спиране на разпространението на COVID-19. Това е наложило и въвеждането на забрана за пушене на открито.
 
Продължава да действа и въведената преди време забрана за пушене на закрито в страната. 
 
До момента в Турция има над 46 000 установени активни случаи на COVID-19. Над 3000 от тях са в тежко състояние. Вчера страната съобщи за още 87 починали от опасната зараза и за 2 529 нови случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
2
 
! Отговори
Мелани Методиева преди 3 години
Да пуши с Момичето от Меги във в София до смъртта умре цигара на 19 годишно убий доживотен ужасно тя луда толкова! Съжалявам забранено от забраняване цигари бременна опити да убий МЕГИ *** ти *** ***....
28
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТикволандияА защо трябва да пушат. За винетка, за здравна застраховка, за зимни гуми, за данък върху дохода и т.н. нямат пари. Искат необлагаем минимум. Но имат 5-10лв. на ден за цигари? Най-хубавите места в заведенията за пушачите. Сяда на съседната маса и артистично ръката на нивото на главата през цялото време. Това, къде отива пушека от цигара не е негова грижа. Като не ти харесва аре. В Лоднон зад спирката"кошарка". Ако искаш да пушиш, там. Тук в дъжда или и ти"пушиш", или на на дъжда.
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българин в САЩ Хехе "Най-глупавите пушат." А абсолютните т..ци не пушат, не пият, по жени не ходят обаче са първи приятели с корона вируса - хващат го по 3 пъти на година. Що за извращенци
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тикволандия "къде могат да пушат" Никъде втвърдяване на законите по шириата. Заигравка с религиозен фашизъм, опасно явление при условие че граничим с тях. Чакаме адекватен отговор от нашта държава, като редуциране на джамиите особено тея що проповядват вахабитския клон на исляма.
25
2
 
10
 
! Отговори
ще смърдиш ами преди 3 години
До Анонимен 10Като пушите заводските химии така ще е!Само в 1/3 от цигарите има тютюн,останалите са правени с разни пълнители!Има японски цигари от водорасли с добавен никотин!Посмъртно не бих пушил такива цигари!Гледам си тютюн,суша си го и си го пуша с кеф без добавки,пълнители и бои!Аромата на истинския тютюн няма нищо общо с вонящите цигари!
24
11
 
9
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Тикволандия - отказах цигарите преди шест години. И ти казвам в прав текст - да си пушат вкъщи. Никой не е длъжен да гълта скапания цигарен дим на хора които нямат грам воля и са се предали на тази форма на наркомания и зависимост. Вероятно ще бъда обвинен, че съм нетолерантен. Да, такъв съм не за друго а защото няма по нетолерантно племе от активните пушачи. Хора агресивни поради яката зависимост от никотина и химикалите с които всеки божи ден се друсат.
23
4
 
1
 
! Отговори
Зря вы нас преди 3 години
Издишваният цигарен дим показва ясно как се разпространява коронавирусът.Братушки, зря вы нас освободили...
22
2
 
12
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Имат вече забрана за пушене на закрито, а сега въвеждат и забрана за пушене на открито. Интересно тогава къде могат да пушат.
21
9
 
9
 
! Отговори
Fool преди 3 години
Още не мога да повярвам, че има хора вярващи в "лекото" преминаване на ковид при пушачи. Толкова ли сте ниско интелигентни, че не можете да разпознаете фалшиви новини? Ако си отделите 10 мин да прочетете ще видите, че високата смъртност в Ухан е при мъжете, които масово в Китай са пушачи. А българина беше интелигентен човек... Няма да оцелее наща нация, мислещи хора не останаха...
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия и гърците са завършени ***.
19
4
 
9
 
! Отговори
Пушач преди 3 години
Зависи от пушача..Аз карам една кутия 2до 3дни лекички тънки пуша по 6-7до 8 на ден не повече не ми пречи!
18
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наш *** ще се самоубие, ако му забранят да пуши на открито. Толкова му е лабилна психиката.
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кого, ще наемаш ти ве, клошар...На такъв, шеф, кат тебе, ще му извъртя кратуната наопаки...
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай сега,нали тУтУна помагаше срещу ковидясването?Какво стана?
15
9
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
До Анонимен 15 Първо си открий печеливша фирма и после наемай само непушачи.
14
2
 
9
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Къде е Сидни , да чуем как е в Австралия. Много ни липсва този велик българин с австралийско гражданство. В кое ли българско село се крие ?
13
2
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Да. Шефове на фирмата по нищоправене
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шериата май наближава Турция а?
11
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 АнонименНе бих наел работник пушач посмъртно.
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да забранят и дебелаците. Те най-често умират от ковид и само товарят здравната система. Да не говорим, че се потят повече и смърдят.