Гърция въведе пълна карантина до 11 януари

Тя влезе в сила от 6:00 часа тази сутрин
30
Гърция въведе пълна карантина до 11 януари
Снимка: БГНЕС

Вместо очакваното бавно и постепенно премахване на ограничителните мерки гръцкото правителство изненадващо въведе пълна карантина до 11 януари. Тя влезе в сила от 6:00 часа тази сутрин.

Вечерният час отново е от 21 ч. до 5 ч. Не се променя и протоколът за влизане в Гърция.

В редица европейски страни действат нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Вечерен час е в сила от вчера и в 15 департамента на Франция – от 18 ч. до 6 ч. сутринта живеещите там няма да могат да напускат домовете си, освен по здравословни и служебни причини, удостовери с декларация, съобщава БНР. Засега няма дата за край на ограниченията.

Италия реши да отложи за 18 януари отварянето на ски курортите си, което беше предвидено за 7 януари.

На граничните пунктове на Словения пък се извършват антигенни тестове на желаещите да влязат в страната. От днес се разрешава ски туризмът, но посетителите трябва да имат негативен тест за коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Гърциякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
23
 
17
 
! Отговори
Минуси преди 3 години
Много ме забавляват цъкашите минуси. Хората по долу много добре са написали как е ситуацията. Вие в някаква друга реалност ли живеете, че не виждате какво е положението? Изолирани в гора със стадо овце ли живеете, че няма болни и умрели около вас? На силни лекарства ли сте или на други медикаменти, които ви вкарват в друга реалност? Идете се разходете малко по болниците и по гробишата да проверите как е хавата. Друга песен ще запеете тогава!
3
29
 
17
 
! Отговори
Само да питам преди 3 години
А в България кога ще се въведе пълна карантина. Явно това е начинът за да се справим, няма друг начин. Между другото, отще март месец от Китай казаха да се затворим вкъщи и да не излизаме никъде. Те така направиха и се справиха. А ние - разпасана работа, по паркове и градинки ще се събират, да пият бира, щот кварталната кръчма затворена. Дали са 5 души в кръчмата или са 5 души на пейката в парка - разлика няма. Пак са 5 души и пак са заедно. Пълна карантина и това е.
2
22
 
23
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Хората поне действат разумно За разлика от тук- препълнени магазини /всякакви/, участия на чалгаджии/ за справка статия -Глория с коронавирус/ по препълнени заведения на хотели, хора по площади в празничната нощ, тайни купони по заведения, нон стоп банкети по вили,къщи за гости и апартамент и др. Ей за това сме номер 1 в черните класации, но сме виновни ние и липсата на адекватно мерки и строгост при проверка на спазването им! Иначе Уж имало малко заразени, номного умрели, няма места по болницит
1
8
 
10
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
да живее БЪЛГАРИЯ