Сърбия на пето място в света по брой на ваксинирани

По брой на поставена втора доза Сърбия е първа в Европа
25 фев 2021 19:56, Ния Христова
113
Сърбия на пето място в света по брой на ваксинирани
Снимка: БГНЕС
Сърбия успя да изпревари Съединените щати по брой на ваксинираните хора на 100 000 души. От тази сутрин страната е на пето място в света по този показател, съобщи в. "Новости".
 
По брой на поставена втора доза Сърбия е се нарежда на първо място в Европа и четвърто в света, допълва още вестникът.
 
За сравнение, в абсолютни бройки Сърбия има повече граждани с получена втора доза, отколкото имат общо Унгария, Словения, Хърватия, България, Черна гора, Република Северна Македония и Албания, изтъква "Новости".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До (-_-)Да България почти няма излишна смъртност, защото повишената смъртност в България е обоснована и то много добре. Аз вече директно написах как се дефинира излишната смъртност, тъй че явно и да четеш не можеш.
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 70Тук само някакви селяни ли пишете?Ако имаш Личен лекар, на вратата му трябва да висят наборите, на които им е дошъл реда за ваксинация срещу такива неща. Ако си на 40 и никога не са ти били ваксини или нямаш личен лекар, или личния ти лекар е някой мошеник, който не спазва ваксинационния календар на държавата.Кое от двете?
48
0
 
1
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Тия индекси.. Знаеш ли България къде се намира? Какво по дяволите означава излишна смъртност? Аман от промит мозък по тоя свят!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67Ти явно нямаш идея как действат ваксините и си АБСОЛЮТНО НЕГРАМОТЕН. Ваксината за тетанус се прави за всеки 10 години, като за възрастни се мисли дали да не се прави на всеки 30.
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До (-_-)Беларус е една от страните с най-висок "индекс на излишната смъртност" т.е. страни в които има значително покачване на смъртността в сравнение с предната година, без да има обяснение за това. Други страни в челната група по тоя индекс са Русия, Египет, Казахстан и Узбекистан (там където бяха забранили думичките свързани със заболяването).И така.
45
1
 
0
 
! Отговори
В преди 3 години
Според коментарите в Интернет,мнозинството които пишат коментарите са с изключителна липса на интелект и знания.
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 59Траен не е нищо повече от описание за очакван времеви хоризонт. За ваксините срещу тоя вирус е очакване за една година. Сравнимо с естествения имунитет придобит след разболяване, една година Е траен имунитет. Това, че ти си решил, че траен имунитет е колкото имунитета от друга болест е неграмотност.Ваксината за тетанус се прави на всеки 10 години, но ако се наръбиш на ръждиво желязо трябва да се направи наново, дори да не са минали 10 години.Всяка болест има свои специфики.
43
0
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
А, и между другото тая измислена пандемия ясно показа кой е независим и кой не. Единствено в Европа хората от Беларус не ги правят на маймуни, защото имат лидер, който не играе с 'господарите' на света. Частично Швеция, Норвегия и Швейцария, разбира се.. Всичко останало се държи здраво за топките от шепа много болни ора!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 49 от славянинАз ти казах, че не можеш да мислиш и само се мислиш за голяма работа. Първите, на които са тествани ваксини са ваксинирани с тях преди повече от 7 месеца (фаза едно на изпитанията) и се очаква да имат имунитет поне още 4 месеца, заради високите нива на антитела които имат в момента.Даже не си достатъчно умен за да разбереш, че това че си "оцелял" няма нищо общо с това колко дълго има имунитет болен и съответно ваксиниран човек.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 43 от славянинПак да ти кажа, ако си единствения на едно място, който се мисли за много голямата работа, шанса това да е вярно е нищожен, а шанса да говориш очевидни простотии е огромен.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахаВероятно и двете.:)))
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50Сам си противоречиш: хем казваш, че ваксините имат различна продължителност на действие, хем се пениш, че някои не били "истински" на базата на това, че не били като други като продължителност. Ваксината за грип колко време действа? А ако се наръбиш на ръждясало желязо бият ли ти нова ваксина или не?
38
1
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Или сърбите лъжат, или руската и китайската ваксини са ***.Смъртните случаи в Сърбия са умопомрачителни ... и се покачват, даже обмислят локдаун !!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48Никой не ти "нарежда" нищо. Ако искаш се васкинирай, ако искаш недей. А ако се ваксинираш се ваксинирай с каквото искаш.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 36 от славянинТраен е. Трае 1 година по общи очаквания, но с течение на времето може да се окаже, че е и по-дълъг. Но по-къс от 10-11 месеца със сигурност не е базирано на сегашната информация.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така е с независимите държавиостаналите са жертва на политиката на вашингтоннали байдън оня ден го каза направо ваксинирането е политически въпрос та да ви е яснотова не е въпрос на оцеляване на населението а начин да се решават политическите интереси на метрополията - вашингтонтака че никой няма да ви пита ще се боцкате с каквото е наредено
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименн 42"истинската ваксина действа минимум 5 години"Неграмотен си. Има ваксини, които действат и 10 години и такива които действат една година.
33
0
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Въпрос на доверие. Знаете ли с коя ваксина се третират сърбите? Друг въпрос е, че няма никаква полза.. Живи и здрави!
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 38 от славянинТова са най-дълготрайните информации от първите, които вземаха участие в първите стадий на изпитания на ваксините, които още имат силна имунна защита и е преценено, че ще продължат да я имат за поне още 3-4 месеца (което докарва нещата до 1 година). Между другото, понеже си леко агресивен многознайко да ти кажа, ако някой въпрос е прекалено очевиден да го задаваш, вероятно е глупав, а ти доста очевидни въпроси задаваш. Не вярвам да си много по умен от всички останали.
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Затова трябва ваксинация всяка година, но разликата в имунитета между 6 месеца и една година е ясна. Разболяването осигурява някакъв имунитет непосредствено след боледуването, но след това не.