Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Вицепремиерът в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR
Обновена: 26 фев 2021 18:28 | 26 фев 2021 18:20, Анисия Иванова
64

Който и да дойде на власт след изборите, позицията на България по въпроса за евроинтеграцията на РС Македония няма да се промени, заяви за предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Думите му са по повод изчакването на Скопие парламентарните изборите у нас да минат и непрекъснато повтарящите се очаквания от страна на премиера Зоран Заев и други висши политици от РС Македония спорът със София да се реши след края на март.

"Каквато и да е политическата конфигурация в България след изборите, дали правителството ще бъде доминирано от ГЕРБ или от БСП, дали ВМРО ще участва в управлението или не, убеден съм, че няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси.

И това е глупостта в Скопие. Те смятат, че може с хитринки, с външен натиск върху България, да продължават да водят тази антибългарска политика, която водят от десетилетия, вместо да седнат честно, почтено, нормално, да водят един нормален диалог, а не диалог на надлъгване и опити за надхитряване," коментира Каракачанов.

"Няма как да ни надхитрят по една проста причина - че те чукат на вратата на ЕС, а ние трябва да я отворим. Няма как да ни излъжат. Те могат да изберат да хитруват и да имитират дейност още 20 години, или може в рамките на половин година или на една -две години да седнем и решим тези спорни въпроси," заяви вицепремиерът.

Може ли при настоящото управление в Скопие нещо да се промени - цялото интервю на Милена Милотинова с вицепремиера Красимир Каракачанов - вижте утре - събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
4
 
! Отговори
Днес преди 3 години
Каракачанов защо не се скара за добросъседската политика на Бойко със Сърбия. Когато Заев благодари за ваксините на Сърбия,Каракачанов и Захариева скочиха ,срещу Заев,че тяхната добросъседска политика със Сърбия била про-Руска и антибългарска. А днес нищо не казва. Ние даваме Руски Газ на Сърбия ,почти за безплатно и Бойко казва,че е най-важното нещо е да имат добросъседски отношения със Сърбия. Нещо не схващам,на Македоците не даваме ,а ние можем. Каарадебе.лак.
12
9
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
ВМРО не е България!След изборите "я камилата,я камиларя..."
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трета статия днес с Каракачанов, защо ни занимавате с провалени политици ?
10
8
 
7
 
! Отговори
И преди 3 години
И каква е антибългарската политика ? Нека да уточни ,иначе това звучи един казал някъде.Аз в момента не виждам по-анти Българска политика от тази на ГЕРБ,БСП и ВМРО. Трите партии изгониха над 2 милиона Българи от България.Аз знам,че В Македония се води антимакедонска политика. Те там си изгониха около 500 000 Македонци,които никога няма да се върнат. Докато има хора като Каракачанов и Мицкоски в политиката ,за тези две държави няма да има нищо хубаво. По големи лъжци няма.
9
0
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
До Анонимен 4А кой се прегръща с Вучич,днес прие негов министър барабар с Тиминушка и му прати поздрави?Мислете по-разширено.
8
4
 
6
 
! Отговори
Бобан преди 3 години
Братя, що се срамите да се наречете българи? Елате при нас, ние ще ви приемем с отворени обятия. Признайте историята и ще сме първи приятели. Ще градим заедно едно светло бъдеще.
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продажни патриоти ,още малко и чао)
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме в 19 ч.какво ще ни съобщи Слафчо от Има такива балъци.Целите сме в слух...
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последното, което умее агент Иван да се занимава с външната политика на България.Добре ще е малко да се кротне, щото се е взел на сериозно.
4
2
 
8
 
! Отговори
Каракачнов преди 3 години
Каракачанов шеф на ГЕРБ и БСП.
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След изборите БЦП ще са на власт и ще подарят пиринския край на сърбите по заповед на масква.
2
6
 
4
 
! Отговори
Под 4 %. преди 3 години
Дали ще мина бариерата?
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Emm ... щом кааш!