Дуда: Ако България каже "не" на РСМ, лично се заемам с въпроса

Президентът на Полша е на посещение в Скопие
19 ное 2021 20:38, Нели Христова
256
Дуда: Ако България каже "не" на РСМ, лично се заемам с въпроса
Снимка: БГНЕС

Надявам се, че новосформираното правителство в България ще има по-конструктивна позиция относно присъединяването на РС Македония към ЕС. Ако България продължи да реагира неконструктивно и каже „не” за влизането на Северна Македония, аз лично ще разговарям и ще се ангажирам с изготвянето на документ, който да улесни да се справите с въпроса за присъединяването към ЕС. Това заяви днес президентът на Полша Анджей Дуда по време на официалното си посещение в Скопие, съобщава МИА.

„Република България все още е в изборен процес и новото правителство все още не е сформирано. През следващия период се очакват резултатите от целия този изборен процес. Надявам се, че новосформираното правителство в България ще има по-конструктивна позиция по отношение на присъединяването на Република Северна Македония към ЕС. В този момент искам да кажа, че Полша дава своята безрезервна подкрепа на Република Северна Македония за присъединяване към ЕС и тук бих искал да заявя публично, че ако Република България продължи да реагира неконструктивно, т.е. да каже „не” на членството на Северна Македония, аз лично ще се изправя и ще се ангажирам с изработването на пътна карта или документ, който да служи на РС Македония да се справи по-лесно с въпроса за присъединяването към ЕС”, каза Дуда в отговор на журналистически въпрос по време на съвместната пресконференция с македонския президент Стево Пендаровски в Скопие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
0
 
! Отговори
Я па Я преди 6 месеца
До АнонименПа като ние сме ги изоставили ,те защо се не върнат ,а се сърбеят! Скоро Шиптерите ще ги оправят!!!
165
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е - славяни са и се поддържат. Ние все още не сме уточнили какви сме и много скоро ще изчезнем от актуалните карти като алани, хазари, скити и други скитници и хаймани по черноморските степи.
164
1
 
12
 
! Отговори
Nadir преди 2 години
A ти кой беше точно че немога да се сетя
163
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дуда: Ако България каже "не" на РСМ, лично се заемам с въпроса _________________Това заплаха ли е или лошо чувство за хумор?
162
1
 
26
 
! Отговори
111 преди 2 години
При разрешени аборти в Полша се пръкват такива увредени в главата изтърсаци. Бедна ми е фантазията какви ще се народят при забранените.
161
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
189 Ако беше така смешно, РСМ да е влязла в ЕС досега.
160
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте смешници.От вас нищо не зависи и никога няма да зависи.Ако големите играчи кажат Македония влиза в ЕС.Никой не го интересува вашето смешно мнение и комплекси на малоценност.
159
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е името на Македония не трябва да те инстерсува.Гледай твоето име да не се промени и да не се наложи да си смениш религията.Турция вече е с две предупреждения.След третото може да има реакции и можр да се наложи да си правиш Сунет .
158
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родотстъпници са Българите ,които са изоставили Македонците ,а не обратното.Кога ли ше го проумеете ?
157
0
 
24
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
Ех, какви полякини имаше навремето....
156
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние българите нямаме полезен ход. Те може да обещават всичко но нищо да не изпълняват. Каква е гаранцията че като ги пуснем ще бъдат по добри. Няма от тях никаква полза. Родоотстъпници са. Лика прилика са си с европейската комисия която няма компетентност а само лъжи. Полша да си гледа себе си и те същите...
155
0
 
37
 
! Отговори
Mirmiga преди 2 години
Как някой не застана на наша страна ,хей така за разнообразие.Много лесно е да мачкаш един народ който падна и не можа да се изправи!Всички други имат право само ние -не.
154
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те да се оправят първо с албанците, че са ги превзели отвсякъде, дори в Парламента. Пък после да се разправят с нас.
153
2
 
39
 
! Отговори
1-n преди 2 години
Дуда да си гледа неговата държава и да не се обажда където не го питат
152
0
 
32
 
! Отговори
Гост преди 2 години
И какво? Да не очаква, че ще се съгласим
151
2
 
28
 
! Отговори
Името преди 2 години
На западните съседи името им е:......СРАМ -Сръбска Република с Албанци и Макета.
150
0
 
38
 
! Отговори
Отдавна преди 2 години
България отдаена е казала ДА на РСМ.Само северомакетата трябва да кажат ДА и да изпълнят това, което са подписали.
149
2
 
30
 
! Отговори
Кимо преди 2 години
Ей, дуда, гледай си поляците и руснаците!!!
148
0
 
25
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Според мен правилното наименование не е РСМ (Република Северна Македония ), а СРМ ( Социалистическа Република Македония ). Това би обяснило всички недоразумения с това Недоразумение на югозапад от нас. Да ги разделят с Албания и да пускаме шиптърите, а дръвените главе чак, когато омекнат.
147
1
 
55
 
! Отговори
ПРОТЕСТ ! преди 2 години
Ако Македония влезе при нейните условия - България излиза от ЕС! Тогава ще се стреснат и разберат що за чудовищен скандал е съществуването на това нещо наречено Северна Македония. Та тя трябва да е част от България!!!