Ердоган към Радев: България е приятел и съюзник на Турция

Двамата президенти обсъдиха и войната в Украйна
4 апр 2022 18:00, Нели Христова
77
Ердоган към Радев: България е приятел и съюзник на Турция
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с българския си колега Румен Радев.

Службата за връзка на турската президентска администрация съобщи, че двамата лидери са обсъдили състоянието и перспективите на двустранните отношения, както и регионални въпроси, информира Анадолската агенция.

Турският държавен глава отново поздрави Радев за преизбирането му за български президент.

Ердоган подчерта решимостта на страната си да развива връзките си със съседната държава във всички области, включително транспорта, търговията и отбранителната индустрия. Турският лидер обърна внимание и на дълбоките исторически връзки, които свързват народите на Турция и България.

Президентът Ердоган нарече България „приятел и съюзник на Турция“.

От своя страна Румен Радев призова Ердоган за координирани действия за извеждане на блокираните в украински пристанища български и турски екипажи преди постигането на мирно споразумение между двете страни в конфликта. Към момента на територията на Украйна има два блокирани български кораба - „Рожен“, който е локализиран на пристанището Черноморск (Черно море), и „Царевна“ – на пристанище Мариупол (Азовско море).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любопитно е как мюсюлманска Турция се е държала в пъти по-почтено към нас, отколкото православните Сърбия, Гърция и Румъния. Демонизирането на Турция е рашистка пропаганда, за да ни се насажда страх от южната ни съседка и раболепие към "братска" Русия, която ще ни "пази". Хич не им е хубаво на русоРобите, че днес с турците сме съюзници в НАТО. Даже не ни е за първи път, ама кой да чете история, друго си е да гледаш руски телевизии.И ДПС е креатура на КГБ - сещайте се защо.
8
3
 
47
 
! Отговори
Qbadabadu преди 2 години
Не съм фен на Ердоган но в създалата се криза показва, че е голям държавник.
7
31
 
8
 
! Отговори
КОФТИ преди 2 години
Много отдавна се работи против България , да стане част от Турция ...
6
31
 
8
 
! Отговори
''приятелс преди 2 години
Не е приятелска , а се кани да е НЕГОВА !Така че България , или ще става република на Русия , или Вилает на Турция , зависи как ще се раберат Путин и Ердоган , а Бойко ще е щастлив най-после ....
5
24
 
9
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Лоша работа !1/ Двамата да се разберат , кой ще бъде Президент , защото нищо чудно , при новото ПРЕЗАПРЕДЕЛЕНИЕ на Европа , Ердогнан да стане Президент и на България , просто идва , и казва : От утре Анкара ще бъде столица и на околията Бг !!! КОЙ ЩЕ МУ ПОПРЕЧИ , Путин , САЩ , или ЕС ,..... България на тебе , друга държава , за Русия , трета за САЩ ,... а ЕС да лапат мухите !Това се вижда на практика !
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тамам Ердо
3
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като НАТО Приятели , врагове Не Ни трябват !
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иии откога така?
1
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха..!