В Скопие очакват Русия да притисне България да подпише с РСМ за македонска нация

РСМ иска да ходи към ЕС, но да се наложи, заяви Владимир Перев
4 апр 2022 09:36, Елка Василева
85

Руски дипломати бяха изгонени от България и съответно от Република Северна Македония през последните дни, като в Скопие беше посочено, че  те са работели срещу постигане на споразумение между двете страни - какви са реакциите в западните ни съседка?

"В Македония никой не се потресе много за изгонените руски дипломати. Руското разузнаване свободно се движи из Македония, даже има свои връзки в медиите, които популяризират по определен начин битката на Русия. Говорят за успехите на Русия", заяви в журналистът Владимир Перев в ефира на "България сутрин".

Неговото мнение е, че симпатиите, които ги има България към Русия и симпатиите, които ги имат македонците към Русия, са с различна причина и различна цел.

"Просто някой очаква Русия да притисне България да подпише някакви договори с Македония, в които се признава македонската нация", допълни журналистът.

По думите му всички искат да видят Северна Македония като част от Европейския съюз, но силите на Македония не искат да ходят към Европа.

"Македония иска да ходи към Европейския съюз, но да се наложи. Македонците са нещо много важно и България трябва да го приеме", посочи Перев пред Bulgaria ON AIR.

"И в България, и в Македония не се разбира ролята на историческата комисия. Тя работи да се подобри положението с учебниците и да няма говор за омраза", заключи журналистът.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
12
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
На колко си години бе юнак? Нещо за Йосип Броз Тито и лозунга ,,Сталин,Тито Димитров" чувал ли си ? А за зловещата ,,Кървава Коледа"??? Глупостите ги говориш ти !
34
0
 
7
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
Явно познаваш и описваш себе си много добре! Съжалявам те!!!
33
2
 
9
 
! Отговори
Стар човек преди 2 години
Официалното съществуване на македонска нация е решено, признато и подписано през 1934година в Москва от Георги Димитров,по решение на Коминтерна и Кремъл !
32
1
 
7
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Кой ти изолира...това е ЛЪЖА!!! За комплексите на децата ти си е твой проблем. Моиге израстнаха със БЪЛГАРСКО самосъзнание и самочувствие!! А промяна на учебниците по история е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!!! Някои от уроците не са променяни от соц време!!!!!!!
31
0
 
16
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Спомнете си изявлението на Путин,че славянската писменост е създадена някъде по македонските земи. Но под такива земи се разбира земите на Византия, а и македонска нация не е съществувала,а българската нация е била покръстена и е разпространявала християнството сред други славянски народи със своите духовни просветители. Русия е била,товарищ Путин,езическа варварска, безкнижовна ***.
30
4
 
7
 
! Отговори
Много странно преди 2 години
Как Русия ще натисне България като ни управлява просто киро изяввения про натовец ? О, или току-що северномакедонеците ни каза, че киро е руски шпионин?? А сега де..
29
0
 
8
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Историческите ФАКТИ, представят Истинската история на света, която НЕ БИВА да бъде променяна поради нечий ИНТЕРЕСИ!!!!! И не виждам какво общо има тук национализма...има общо с НАЦИОНАЛНОТО САМОСЪЗНАНИЕ!!!
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонската нация съществува вече дълги години за света. В твоята глава какво съществува и какво не ,какво е измислено или не е, си е твое лично право.Но също хората по света имат право да избират какво съществува или не съществува.Путин беше казал,че Украина е измислена и Украинците са измислени,но виж какво направиха измислените Украинци.Те унищожиха близо 20 000 руски военни и още 50 хиляди раниха от втората военна сила в света,при това неизмислените истински руснаци,а от Бога създадени:)
27
6
 
8
 
! Отговори
Morski преди 2 години
до 28-напълно съм съгласен с теб!Историята е,за да се учим от нея и да гледаме напред!Нима не виждаме какво става сега пред очите ни?Путинските грандомански идеи водят Русия към гибел и това много скоро ще стане!А що се отнася до това,то е неминуемо България да се развива неимоверно успешно ,ако Русия в този и вид не съществува.Най-макото,нашите робофили ще се стопят!А не трябва да се лъжем,че именно родните робофили са спъвали,дърпали,разделяли България и българите!И точно тук ни учи историята!
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато имате комплекси ,политиците без значение от къде са ще се възползват от вас.Много ги олеснявате.Един човек,много ясно Ви написа истината.Когатп произведем поне моторциклет и когато пенсионерите ни не се хранят основно с хляб,сирене и кисело мляко и имат пари за сметките и лекарства,тогава да говорим за история.Беден и комплексиран народ най-лесно се манипулира.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма значение какво се приказва за СРМ,тя никога няма да има възможност да стане руски троянско муле като Сърбия и Унгария,щото там се албанците и са инсталирани във всички структури на власта,така че руснак няма да преде там,това е само илюзия на партията на Груевски криещ се в Унгария под полата на Урбанойца,и ебин *** на партията Левица.
24
0
 
4
 
! Отговори
Emi sega преди 2 години
До 61 Той борисов за такива като теб каза, че сте про'сти...
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макеландците да отиват в съветския съюз и скапаната им Москва
22
3
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Пренаписаната ти История въобще не ме интересува , ти се научи да пишеш Санстефански и тогава коментирай
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите и техните слуги от бивша Югославия никога не са били русофили. Никога не са изпитвали любов или уважение към руския народ и руската култура. Още през 19 в. в "Начертанието" е записано че Сърбия трябва много да се пази от имперските домогвания на Русия и да не позволява прекомерно сближаване между двете страни. Въпреки това буди недоумение усилията, които руската държава полага за да се хареса на сърбите и за да им угоди. Това прилича на истински мазохизъм.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 52 сегашни и напълно съществуващи Държави а не почти унищожена като Украйна само и единствено България уж била /освободена/ . Вижте старите карти на Османска Империя в google , колко голяма е била по площ България и после като идват теа мародери Руснаците и части се дават на Румъния Сърбия и Гърция. България трябва да съди Русия пред Международния Съд за Ограбване на територията на България.
19
10
 
5
 
! Отговори
F преди 2 години
До 26. Понеже троловете нямате никаква представа от история и не сте прочели една книжка те съветвам да погледнеш Сан стефанския България и да погледнеш какво остава на нея след западните ти приятели а именно берлинския договор. После пак говори *** че Русия не искала да има голяма българска държава.
18
1
 
18
 
! Отговори
3M преди 2 години
македонската нация съществува само в *** кратуни с произход русия
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофобите си намериха нови господари украинците. Те са вече на власт.
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия винаги е била против интересите на нашата страна,против това да има силна и голяма България.Нашите възрожденци са го знаели много добре.