Българска двойка обвинена в опит да продаде бебето си в Гърция

Кандидат-осиновителите платили за раждането и за посредниците
21 юни 2022 17:30, Елка Василева
13
Българска двойка обвинена в опит да продаде бебето си в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Българска двойка е обвинена в опит да продаде новороденото си бебе за осиновяване в Гърция, съобщи АНА-МПА.

Миналата неделя - 12 юни, 38-годишната българска гражданка родила момченце в Солун. Полицията смята, че тя е дошла в Гърция именно с тази цел, придружена от 37-годишния си съпруг. Действията им предизвикали подозренията на болничния персонал, който уведомил полицията, в резултат на което започнало разследване от отдела за борба с търговията с хора на полицията в Солун.

Още по темата
Според преписката новороденото трябвало да бъде предадено на бездетна двойка, която по-рано се обърнала към адвокат, който да посредничи да осиновят дете без необходимите процедури. Според полицията гръцката двойка се съгласила да заплати за осиновяването сума между 17 и 19 хиляди евро. При разследването било установено, че кандидат-осиновителите платили 1435 евро за разходите по раждането, както и за разходи на посредниците.

Обвиняемите – българските биологични родители, гръцката двойка и адвокатът, са отрекли обвиненията пред следствието. Българските граждани заявили, че са дошли в Гърция да работят и че не са имали никакво намерение да дават детето си за осиновяване, нито е била извършена каквато и да било сделка. Адвокатът е казал, че се опитвал да помогне на биологичните родители при раждането в Гърция и че присъствал на процедурата по превод на официалните документи.

Що се отнася до кандидат-осиновителите, твърди се, че в показанията си те заявили, че смятали, че става дума за законно осиновяване, а не за „покупка“ и че платили известна сума за разходи по раждането и други процедурни въпроси.

В преписката е включен и 58-годишен български гражданин, който се издирва и е известен на гръцките власти за участие в други подобни случаи.

След като дали показания, обвиняемите били освободени, като само на адвоката е определена гаранция от 20 хиляди евро, защото обвинението срещу него е за по-сериозно престъпление.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ром не е нционалност а питие истинското ие е ци га ни
7
1
 
1
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Напълно нормално защото гърците с северноафрикански роми които са претопили древните елини.Просто се връщат към корените си.Нима днешните тантурести късокраки и чернички гърци приличат на античните елини с тлосложение на богове и руси коси.
6
1
 
1
 
! Отговори
бхк преди 1 година
евророма информирана ли е ?
5
1
 
3
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
Българска???
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България живеят много други Националности освен българи , само за информация 4 различни Общества Роми има но Държавата крие от Комунизмъ насам
3
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Това е да си с европа и нато!!!Ценностите са потъпкани правата също ноооо за различните трябва да сме либерални за малцинствата и помощи за всички други но не и за бедните Българи
2
2
 
6
 
! Отговори
днес юесей преди 1 година
за кой ли път вече пускат гнусна антибългарска статия!Българи ли са тези.разбира се че не са/бас ловя,че са ***/,Има ли влязло в сила съдебно решение/няма,хората са разпитани и освободени/Доказателства за извършено престъпление-няма!Но е важно да се плюе по България!Търгпвия с бебета в гърция има да.но за това трябва да се търси отговорност от ГЪРЦИЯ, не от България.Вие не сте журналисти,вие сте платени американски...........
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май пак става дума за роми.