Османи: България не е доволна от френското предложение

Според него там няма големи компромиси
14 юли 2022 16:22, Росен Стойчев
55
Османи: България не е доволна от френското предложение
Снимка: БГНЕС/EPA

Мисля, че във френското предложение няма нищо спорно.

Още по темата
Това обяви външният министър на Северна Македония Буяр Османи, съобщи Нова Македония.

Днес македонският парламент ще обсъди документът. Османи обяви, че България също не е доволна от условията.

"Реално те ще трябва да признаят македонския език в ЕС. Единственото, което получиха е промяната в конституцията, за да могат българите да влязат в нея", каза Османи.

Според него в предложението няма повече компромиси. Правителството в страната настоява, че условията трябва да бъдат приети.

Предстои двустранният протокол с България също да бъде публикуван. Това ще стане преди да бъде дадено одобрение.

Очакват се разговори по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
До умния.:Тези с българските паспорти са българи само на паспорт. Те се приемат за македонци. Както украинци вземат унгарски паспорти.
37
0
 
1
 
! Отговори
БМДТ преди 1 година
До Пладимир Вутин: По - голяма смешка не бях чел! Русия(СССР), винаги са били ПРОТИВ всичко българско, ВИНАГИ!!! Даже и през войната от 1877 - 1878, Русия дава на Румъния Северна Добруджа, а на Сърбия Пирот, Ниш и Бяла Паланка, за ОБЕЗБЪЛГАРЯВАНЕ. А пък Путин, като говори за Петър I, да прочете и за Прутската война, за да види какво се случва когато се надцениш.МАКЕДОНИЯ НЕЗАБАВНО В ЕС!!!
36
5
 
16
 
! Отговори
Пладимир Вутин преди 1 година
Пак повтарям - това че в казуса с Македония интересите на Путин съвпадат с българските национални интереси, не означава че сме путинисти. Македония е област от България с преобладаващо българско население и неразривна част от нейната история. Точка.
35
1
 
17
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
Колко са българите в Македония? Толкова колкото са притежателите на български паспорти. Тоест около половин милион. Това не е малцинство.
34
6
 
25
 
! Отговори
Един турчин преди 1 година
Българи, винаги сте били мн зле. Предадохте история, език и държава." НАРОД БЕЗ ИСТОРИЯ, НЕ Е НАРОД" СТОЙ почакайте само да влязат тия - северо македонци в ЕС и тогава ще видите какво съм казал.
33
2
 
6
 
! Отговори
Кольо Сапа преди 1 година
До До 29Путинизма е навлязъл дълбоко в задните ти части, *** недно!
32
17
 
7
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Ветото ни за Македония не бе наше дело,а на руската агентура в България. Протестите в Македония също са дело на руските агенти в Македония. Това само говори до каква степен е проникнал путинизмът на балканите. Но историята и прогрес т ще отрече този фашизъм.
31
3
 
21
 
! Отговори
До Маке преди 1 година
Македонският иазик исто даже е от преди Великиот зрив!
30
25
 
1
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Треба да си ментален за да тврдиш дека за една нок блгарите станале македонци. А истиот иазик се зборува тука од памтивек.
29
53
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България постъпи много погрешно с Македония.Виждате резултата.Още в деня на ветото и лъжите на Захариева ,Бойко и Каракачанов в първия ден на ветото,занех че ще се стигне до това което се стигна.Благодарение на това,че Македонците са много търпелив и разбран народ не се стигна до конфликт.Аз много съжалявам Македонците.Всички се изходи..хме върху тях.Албанци,Сърби,Гърци,най-вече ние Българите.Вместо приятелска ръка,решихме да ги бутнем в оганя.Господ няма да ни го прости никога.Децата ни......
28
50
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците не са посърбчени Българи.Нормално е да са Македонци.България е допуснала много грешки в последните 140 години по отношение Македония.От три години продължава да греши.Няма как да се промени нещо в положителна посока,като казваме на Македонците ,че са посърбчени Българи,те ще продължават да казват,че ние сме татари и фашисти.Не стават нещата по този начин.Ако им повтаряхме,че ги обичаме и че сме приятели за тези три години,сега резултата щеше да е друг и сега нямаше да има протести.
27
54
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонския език е Македонски,няма как да е Български.Ако беше Български нямаше да се казва Македонски.Проста и елементарна логика.Това е езика на хората от Македония,не е Български,не е и Български писан на Сърбска пишеща машина.Гледах клипове и филми от преди над 80 години на Македонци,родени в края на 19 век.Та те си говорят както и сега в Македония.Та езика си е техен,както и нашия Български си е наш.Това е реалноста хора.Приемете я или си мълчете,че сте смешни.
26
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Османе албанския език в РСМ скопски, вардарски ли е или някъв друг или е албански. Така и маке е бг език.
25
8
 
22
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
България се прецака. *** то с тоя български "народ" кво да очакваш !? Ган4о дреме , 1300 годишна история в канала ...
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е нашите политици са предатели. Македонски език е бг език но е писан за маке.
23
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да си злобеят, да плюят то всичко се вижда по света, развяли червени знамена със сърп и чук наред с пигмейското северомакедонско
22
4
 
24
 
! Отговори
Налъм преди 1 година
Ако не се пробута идеята ,че в България сме недоволни от предложението , няма как де са захароса темата за местните ще..бе...ци... баси тези са по-зле и от нас ...те го дърпат към по-добрия живот , то се запънало в пионерска поза
21
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
посръбчените българи много искат да сме прецакани, ако не сме прецакани не искат да приемат нищо, дори и да им е изгодно!
20
3
 
33
 
! Отговори
Angel преди 1 година
Важно е само едно, както се уточнява в статията. За БГ не е добре френското предложение затова да се приеме. БОЛНИ МОЗЪЦИ. Тия нищо друго не ги интересува , само БГ да е зле.
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви македонци статия )мюсюлмани 70%и българи 20%колко са македонците )