Кметът на Белград за осъдения Младич: Защитаваше сръбския народ

Без него босненските сърби щели да бъдат убивани и прогонени
26 юли 2022 22:20, Елка Василева
41
Кметът на Белград за осъдения Младич: Защитаваше сръбския народ
Снимка: архив, БГНЕС

Инициативата на младежите за човешки права в Сърбия поиска да бъде премахнат образът на босненския сръбски военен лидер Ратко Младич от стена на сграда в центъра на Белград и по този повод кметът на сръбската столица Александър Шапич заяви, че не знае извършил ли е Младич военни престъпления по време на войната през 90-те години в Босна, но знае, че е защитавал сръбския народ в Босна и Херцеговина, пише вестник "Данас".

Още по темата
Шапич заяви, че Международният трибунал за военните престъпления в бивша Югославия за него е загубил легитимност, след като оправда хърватските генерали Анте Готовина и Младен Маркач, бившия командващ босненската армия в Сребреница генерал Насер Орич и бившия командир на Армията за освобождение на Косово Рамуш Харадинай.

"Не знам кой какво е правил по време на войната в Босна, защото не съм бил там. Това, което знам е, че Ратко Младич е защитавал сръбския народ и вероятно ако не е бил там, сърбите в Босна щяха да имат съдбата на сърбите в Хърватия. Щяха да бъдат убивани и прогонени от родните си места. Извършвал ли е военни престъпления по време на войната, наистина не знам", каза Шапич.

Кметът изтъкна, че винаги може да се разговаря за графитите в Белград и за реда в общината, но моли обществото да не намесва в тези въпроси Хагския трибунал и неговите присъди.

"В такъв случай сте на грешен адрес и ще трябва да почакате някой друг кмет да дойде на мястото ми и да ви изпълнява този вид "хагски желания", каза Шапич.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен14 Ти си близо до Истината, ама със северните си части. Там изгориха и българи бе, тоиди!
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12 Много си далече от истината за Майдана. Наистина имаше снайперисти от ФСБ изпратени с чартър до Киев.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелееее, колко боооооклуци е ангажирал Кичу да го бранят! Кой ли му плаща масрафа?
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато откровенните нацики вземат да работят, вместо да получават парички, за да избиват хора (спомнете си Майдана, демек Мегдана, където платени снайперисти осигуриха преврата). И вие, ако не полезни (за Сорсос) идддддииииоти, ще се осъзнаете, но може би - късно. Барабар с "Претаковахме Промяната" - платените от убийците на индианците Ваши другарчета.
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КОГА Кога Путин и Лавров ще си заемат килиите в Хага?
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на тоя кмет му се ходи в Хага.
9
10
 
3
 
! Отговори
КОГА преди 1 година
След 1 година ще има същите искания в Украйна - да се премахнат символите на Нацистите .Сърбите се правеха на интересни на Европа , сега Украйна прави същото - такива Държави трябва да изчезнат от Картата на Света , както десетки хиляди преди тях .Най-голямата смешка е СМР - от 3 милиона народ има 3,5 различни мнения , срещу България .
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7 Да, наистина, кога български политици ще изповядват откровени нацистки възгледи и ще защитават ОСЪДЕНИ от военен трибунал престъпници?
7
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я си помислете когИ КирчУ и/или Кокорчо ще вземат да кажат нещо такова, наглеците продажни!
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Точен "Точното съотношенията на престъпленията ФАЩ - Сърбия е 10:1. ФАЩ са 10 пъти по-жестоки от Сърбия." При бомбардировките на Югославия са убити общо 512 цивилни като колатерални. Само в Сараево сърбите избиха 8000 човека.
5
15
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Наглосаксонците така и не успяха да пречупят сърбите!
4
11
 
12
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Точното съотношенията на престъпленията ФАЩ - Сърбия е 10:1. ФАЩ са 10 пъти по-жестоки от Сърбия.
3
16
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Всички военни престъпления извършени на територията на бивша Югославия се дължат на САЩ и техните съюзници и инструменти като цру, нато и прочие.
2
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам как е било, но съм сигурен, че не е било така. Сръбските убийци имат интересни "защитни" обяснения. Всъщност, много подобни на нациста в Кремъл, който също обяснява как "защитавал" Донбас от украинците и затова извършвал зверства и разрушения.
1
11
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
В КОСОВО ИСКАХА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОТДЕЛЯНЕ И ТОВА КОЕТО НАПРАВИ СЪРБИЯ Е ДА ПОЧНЕ НАСИЛСТВЕНО ДА ГИ ИЗСЕЛВА! НЕ СЛУЧАЙНО ВЛЕЗЕ ФАЩ В СЪРБИЯ! В МОМЕНТА АГРЕСОРА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПРАВИ СЪЩОТО В УКРАЙНА КАТО НАСИЛСТВЕНО ИЗСЕЛВА НАСЕЛЕНИЕТО КОЕТО НЕ Е С КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ОТ ТЕРИТОРИЯТА МУ!)