РСМ е обидена от думи на Костадин Костадинов

Той изрази териториални претенции към страната
Обновена: 21 окт 2022 11:56 | 21 окт 2022 11:45, Нели Христова
87
РСМ е обидена от думи на Костадин Костадинов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министерството на външните работи на РС Македония, чрез българското посолство в Скопие, е изпратило вербална нота до българското външно министерство по повод изявленията на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов в първия ден от заседанието на Народното събрание.

В нотата се изразява "крайно незадоволство от изказването на депутата, в което са изразявали териториални претенции към Република Северна Македония.

"Повтаряме призива си, че такива изяви са директно против усилията на двете държави да спазват духа на Договора за приятелство и добросъседство, в насока на създаване на близки и приятелски отношения базирани на двустранна почит и сътрудничество. Тъкмо в духа на  добросъседството, очакваме релевантните политически и институционални фактори в Република България да се дистанцират и осъдят такива провокации и опити за нарушаване на добросъседските отношения", се казва в нотата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
50
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
НЯМА ДЪРЖАВА РСМ. ИМА САМО СЕПАРАТИСТКА ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ! ЕДНА ЛЕКА СВО ЩЕ ГИ ВЪРНЕ БЪРЗО В ПРАВИЯ ПЪТ.
43
6
 
30
 
! Отговори
Леля преди 1 година
Коце докато не си подобрим отношенията с Русия. Македонците все ще се ядат с нас!
42
12
 
6
 
! Отговори
Инженер 1917 преди 1 година
Академик Денков от ПП. Това е Председател!
41
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тая Македония ? Тва са си изтрещели промити българи ! РСМ е толкова държава, колкото патока е ракия !
40
8
 
23
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
На най високия пост в България турчин пияница!!!!
39
28
 
5
 
! Отговори
Виктор преди 1 година
Колко народа е по-***, по толкова се увеличава проявата на национализъм. Копейкин, както и колегата му Мицковски са се ориентирали именно към този електорат.
38
2
 
32
 
! Отговори
А, сега преди 1 година
Ко,...Ко?! Нота?! Дреме му...на... на Костадинов...Пък и на мен...Повръща ми се вече от темата "РСМ" и Мис Коцки!
37
35
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РСМ са прави, обаче нота заради Копейкин е прекалено. Никой няма териториални претенции към никого. Това не позиция на България, а на един платен руски агент.
36
35
 
11
 
! Отговори
Българин от МК преди 1 година
Какви претенции,тоя предател Копейкин,просто каза "втора българска държава"!Той беше във ВМРО-видя ,че няма далавера там,отиде при Болен ,ама там,трябва луд човек да го командва и сега направи"***"-с други *** като него!Интереса клати феса!
35
1
 
31
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Заинтригувахте ме, макета, да чуя речта на Костадинов. Обикновено не слушам речите на никой, но ми е интересно какво точно е казал, че чак да ни пратят нота.
34
1
 
23
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Не съм го слушал какво е казал в НС, но той отдавна си говори за увеличаване територията на България. Тия чак сега се сетиха, хаха.Разбира се, Македония няма териториални претенции към България, но реално и те имат сепаратистки претенции, надявайки се някой ден пиринския край да се отдели от България. По тая логика ние може да им изпратим вербална нота, че нарушават конституцията ни, понеже там е записано, че няма малцинства в България. Ако имат нещо против конституцията ни, да казват.
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40 ако ние пращахме писмени ноти за всяка глупост която излиза от сладкодумните усти на македонските политици, Македония щеше да стане световен лидер в производството на хартия и са задмине Китай, където въпросния битов способ е измислен.
32
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко бе сърбета от скопие!!! Той копейкин обича руzzия не България и македония
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия па. Ако за всяко тяхно изявление пращахме вербални ноти, то да са задръстени, да няма къде да ги складират.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако под млади и успешни хора се има предвид хора като Джон Атанасов или децата дето печелят олимпиади, точно така ще е добре и Възраждане и цялата сегашна политическа класа да си хвърлят оставките и да си отстъпят местата на тях.Но ако под млади и успешни имате предвид либерал- комунисти с меки чувства или пък коцкари като Киро много простото, или пък успешни млади бизнесмени като Пеевски или още по- зле протежета на дърти генерали комунисти като Христо Иванов, то Възраждане е по-добре де.
29
1
 
30
 
! Отговори
България над всичко! преди 1 година
Тая нота измислените македонци и Македония да си я наврът отзад.Тоя виц е топ!!!ЧУКЧА на смъртния си одър , завещава на синовете си:- Деца, пазете морето, пазете степта, и пазете МАКЕДОНЦИТЕ!!!Синовете озадачени :- Татко, за морето и степта е ясно, ама македонците ЗАЩО?- ЗАЩОТО изчезнат ли МАКЕДОНЦИТЕ, ние ще бъдем най *** племе на света!!!ПАЗЕТЕ МАКЕДОНЦИТЕ.
28
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не харесвам Копейкин и партийката му , но в този случай ще го защитя от тази македонска пасмина! Освиквате ни химна , палети ни българска собственост, обиди , закани и си мислите , че трябва да ви мълчим ли!? Никакъв ЕС за вас , стойте си в кочинката!
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, когато Костадинов говори неверни или непроверени неща, всички мълчат, един път обаче взе че каза истината в лицата на македонските нацисти и те се на*раха да плюят по него, че чак и нота изпратили.Бил изразил териториални претенции?Това не е възможно, защото такива може да изразиш само към реална държава, с не към сръбски протекторат създаден чрез сталинистко политическо инженерство, като Македония.Тоест тая псевдодържава, да си хване и нотния лист и нотата и да си ги звре ясно е къде
26
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32, хах, тия дето гласувате за Изхождане сте най-слабoумнaта част от обществото, обикновено разни самотници, неудачници, и пълни тъ-па-ци, на които така или иначе им е все тая какво ще става с България, понеже техния живот няма да се промени с нищо... Е, крайно време е да оставите младите и успешни хора да решават в каква държава искат да живеят
25
16
 
6
 
! Отговори
Еми преди 1 година
Джамбазки и Костадонов имат един и същи лекар.