Вучич нареди повишена бойна готовност на сръбската армия

Сърбия е сериозна държава, заяви военният министър Вучевич
1 ное 2022 15:24, Елка Василева
87
Вучич нареди повишена бойна готовност на сръбската армия
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич заяви пред телевизия Хепи тази сутрин, че президентът на републиката Александър Вучич като главнокомандващ е издал заповед сръбската армия да бъде в готовност, съобщи ТВ Хепи.

Президентът на републиката като главнокомандващ издаде заповед на сръбската армия да бъде в готовност, да повиши нивото на бойна готовност до равнище, при което може да отговори на всяка задача. Сърбия е сериозна държава, тя поема отговорност за всички възможни проблеми, заяви министърът.

Вучевич посочи, че тази сутрин косовските власти са издали първото предупреждение на сърбин за регистрационния номер на колата и изрази недоумение, че западните страни нямат влияние върху Албин Курти и неговата администрация.

"Ние не можем да бъдем отпуснати, но желаем диалог. Армията на Сърбия е готова да изпълни всяка задача на главнокомандващия. На никого сега не се воюва", каза министърът.

"Когато Сърбия говори за мир и стабилност, това не означава, че сме слаби, че могат да ни тормозят и унижават. Това, което хората трябва да знаят, е, че сръбската армия е многократно по-силна, отколкото беше, заслужава уважение и действа съобразно държавното ръководство. Трябва да се работи за по-голямо окомплектоване, по-силно въоръжение, обучение на резервния състав. Ние не се готвим за война, но не можем да бъдем напълно неподготвени за всичко, което се случва", посочи още Вучевич пред телевизия Хепи.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
4
 
! Отговори
Свети Тефан Одрин преди 1 година
Сърбите са Поляци доказани Свети Петър и след въстанието срещу сръбското хитлеристко правителство когато в концлагерите са били задължени да носят буквата "П" вместо жълта Давидова звезда......до 1991 автономна Сърбия в рамките на Югославия имаше три изцяло сръбски телевизии използващи само ЛАТИНИЦАТА която бе и официална държавна за цяла Югославия.........Свети Петър Сръбски не го мислете а си гледайте Свети Етър Български
48
5
 
28
 
! Отговори
Какви гадини са..... преди 1 година
Как ни мразят и колко пъти ни забиват нож отзад !Къде са нашите български градове и общности където попаднаха под тяхна власт -- унищожиха ги , това не им стигна направиха и макетаТА СЪРБОМАНИ НАТЪПКАХА БЪЛГАРСКИЯ ИМ ДИАЛЕКТ СЪС СЪРБИЗМИ И ГИ ОЗЛОБИХА ! Сръбския национализъм е опасен той е натъпкан със мании за величие и омраза към съседите и болни претенци за територи във които няма сърби !
47
5
 
13
 
! Отговори
да припомня преди 1 година
Шест , повтарям само 6 германеца вземат Белград .
46
5
 
5
 
! Отговори
Мичмана преди 1 година
Господ е Българин !!!!
45
9
 
3
 
! Отговори
баси глупака преди 1 година
До Анонимен 45 Кой ти я е отнел бе,хапльо!?Нали Фердинанд им я даде за съюзничество срещу Турция!Е.и-учи,е.и-учи,и все ненаучено,и все не знае!!!
44
3
 
11
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Иха направо мини Русия,все се кани сами си разсипаха Югославия също както Русия СССР,и сега показват мускули а Македония та е като мини белорус сърбоманска чета
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако затворим границата с макетата и вас, после да не ни идвате на крака да се молите, щото сте много "сериозна" държава :))))
42
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека им,така както ни отнеха Македония и изгониха или промиха мозъците на останалите ни там сънародници.Всичко се връъщаа!
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До anonimen 44Дори и да искаме да ядем хурката, нема кой, те сърбетата отдавна са известни, че са сме шници отколкото сериозни :))) Сори маке, виждам че пишеш на латиница, нали уж вие бехте създателите на кирилицата, или рашките и сърбетата са се объркали.....хахахахаха :)))
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата са промити тотално от титовата пропаганда срещу нас през 60-те, след като Живков каза на пленум на БКП, че такава нация като македонци не съществува :))) Дано Вучич да се шегува, щото сръбската армия е joke :))) Аз не мога да ги разбера сърбите, хем нямат традиция във военното дело, хем постоянно лалат :)))
39
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбежи не признават табелите с номера на коли с косовка регистрация, защото нямало държава Косово. А искат косовските власти да признават сръбските номера на коли на косовските сърби.Това му се вика супер наглост, явно сърбите ги сърби и искат НАТО пак да ги почеша.
38
9
 
7
 
! Отговори
хаха преди 1 година
ще ги набомбят пак
37
6
 
21
 
! Отговори
Ген. Луков преди 1 година
С Македония сме на това дередже благодарение на безродните ни комунисти. Те продадоха Македония на Югославия. Сръбския терор над българите там, избиването и промиването на мозъците им днес си казват думата... А иначе сърбилите са на една плюнка живот, но иначе се правят на интересни... От никъде не са защитени. Ще ги приключат за час два смешниците... Само да надигнат глава...
36
7
 
17
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
Де дърво де!
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако става на въпрос Косово е било българско, както и Белград, ама не го правим на проблем :)))
34
1
 
10
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Там признавам само Лепа Брена,Драгана Миркович,Мирослав Илич и Шабан Шаулич лека му пръст:):):)
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Косово 98% от населението са шиптъри. Сърбите защо още в началото на миналия век напускаха областта и се преместиха към Белград и Войводина? Сега си берат последиците. Пък и освен тях и част от макетата никой не си спомня с добро Югославската сръбска империя, просъществувала от ден до пладне!
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Езика им е смешен, бие на майтап, поне за нас в БГ, за победи на фронта не може да се говори, понеже те нямат такива, не виждам нищо сериозно Вучич :)))
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Косово е загубено за тях, знаят. Но искат да обявят независимост на Република Сръбска, което е половин Босна. Република Сръбска е истинската им цел.
30
4
 
25
 
! Отговори
Абе преди 1 година
До Крал Милан Те и едни генерали си бяха помислили за София, но едни капитани им объркаха работата и то дотолкова, че Австроунгария , трябваше да спасява Сърбия!