Глутница кучета нападнаха и убиха сръбски журналист

Съпругата му е тежко ранена, в болница е
Обновена: 5 яну 2023 14:26 | 5 яну 2023 14:26, Елка Василева
35
Глутница кучета нападнаха и убиха сръбски журналист
Снимка: архив, БГНЕС

Журналистът, медиен анализатор и един от основателите на продуцентска къща "Мрежа" Владан Радосавлевич е загинал трагично, а неговата съпруга Олга е тежко пострадала, след като двамата били нападнати от кучета в планина южно от Белград, съобщи сръбската телевизия РТС.

Владан Радосавлевич е бил нападнат край вилата си в планината Космай от глутница кучета.

Съпругата му Олга, която той повикал на помощ, е тежко ранена и откарана в болница.

Министерството на вътрешните работи на Сърбия, без да съобщава подробности, потвърди, че от нападение на кучета в Космай е починал 62-годишен мъж, а неговата съпруга е тежко ранена и настанена в болница.

Радосавлевич бе журналист в някогашното студио Б и директор на програмата на телевизия NTV Студио Б.

Кучетата, които са нахапали до смърт журналиста, са откарани в Института по ветеринарна медицина в Белград. Проучват се обстоятелствата, които са довели до инцидента. Кучетата имат собственик и са от породите стафордширски териер и питбул.
(БТА, Светла Митева)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две неща убягват на коментаторите тук:1. Инцидентът е станал в ПЛАНИНАТА, а не в града (за сравнение - преди 10-тина години професор бе разкъсан до смърт от глутница насред София), така че в случая не трябва елементарно да се обвинават само кучкари, природозащитни организации и др...2. Жертвата е разследващ ЖУРНАЛИСТ и анализатор - в държава, която е смятана за руски ексклав на Балканите, глутницата едва ли е попаднала там случайно...
15
2
 
10
 
! Отговори
Реципрочност преди 1 година
Сега глутница нахъсани журналисти да погнат безотговорните кучепритежатели, а също и онези НПО-та, които самоотвержено защитават бездомните кучета, атакуващи групово и агресивно.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тия добри кучета! Добри са вкъщи, и това не е на 100% вярно, но по принцип е така. Навън, сред непознати и чужди хора, едно куче винаги може да се подразни от нещо или някого и да нападне. А споменатите породи не случайно са забранени в някои държави. Имам лабрадор, едър, черен и забелязвам, че плаши хората. За мен е най-доброто същество на тоя свят, никаква агресия. Но усеща моя страх, когато сме на разходка в гора, поляна и се появи човек, аз се стряскам, а той започва да ръмжи, нещо, което не прави в града сред хора.Не е нападал, но не се знае, винаги е на повод, единствено извън гр
13
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Провинция, сладки се пише , а не слатки Научи правописа!
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само балканските компл_ексирани субекти възприемат за престижно да имаш питбули и териери. И ги възпитават така че да са агресивни, за да изглеждат като страшни и гъ_зари до тях.
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Имам куче. Питбул. На 4 години е и по-кротък от морско свинче." ------------------------------------- Аз когато изляза в града не съм длъжен да знам историята на всяко "добро куче" в София, нито да изпитвам страх за здравето и живота на мен и моите деца. Затова има общи правила за всички кучета.
10
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При такива случаи собственика трябва да бъде съден за убийство, а кучетата на момента да се унищожават. Аман от розови мекотели и кучесектанти - кое е по-ценно, живота и здравето на хората или някакви песове!?
9
18
 
21
 
! Отговори
Куку руку преди 1 година
Имам куче. Питбул. На 4 години е и по-кротък от морско свинче. Винаги го извеждам с намордник и къс повод, защото така е редно, макар да зная, че не е необходимо. Имаме един пинчер, който щом види моето куче, идва и го захапва за врата. Висял е така и по 5 минути, а моят върти опашка и му се радва. Та не е до кучето, а до възпитанието, драги! Няма лоши животни, има лоши стопани!
8
2
 
10
 
! Отговори
Има няколко преди 1 година
гледни точни за тълкуване на случката. От гледна точка на закона, кучетата не са отговорни за действията си, а техния стопанин. Затова и бездомните се прибират по приюти, скопяват и т.н. Репресии срещу малкото истински журналисти, които смеят да разгласяват неудобни факти (не зная дали тези са били такива, говорим хипотетично). И най-малко вероятния сценарий - нещастен случай.
7
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милите кученца. Дано не получат разстройство от сръбската скара. Двамата са ги предизвикали. Кучетата хапят само лошите хора.
6
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди пет години през зимата ме нападна глутница от десет бездомни кучета, на Витоша, близо до Момина поляна, обадих се на 112, казаха да, добре, ама даже забравиха да ме питат къде е станало. Обадих се на Екоравновесие, казаха да, добре, ама нямали как да отидат на Витоша. Пародия на държава. Но ако бях наранил някое, нищо чудно да ме бяха арестували.
5
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най ме е страх като чуя от собственика на песовете, с ведър гласец: Ама то мойту кучинци не хапи, спокойно!"
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и убийство да излезе, замаскирано като нещастен случай...Кой знае коя српска мутра е собственик на тези хищници?
3
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са глутница, защото глутницата е от бездомни кучета. Тия са отглеждани домашни убийци. Формулировката " група домашни кучета" е по-точна.
2
3
 
20
 
! Отговори
Хайде преди 1 година
тия дето защищаваха кучето в Соъ да отидат да подкрепят сръбското семейство.
1
19
 
59
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
браво!...Поредния повод за гордост на кучелюбците!!!..."Разкъсаните от кучетата ви ви поздравяват,кучелюбци!"..