РСМ осъди остро изявление на Джамбазки

Реакцията е свързана с пост във "Фейсбук" на евродепутата
Обновена: 25 яну 2023 22:04 | 25 яну 2023 22:04, Йоана Цонева
23
РСМ осъди остро изявление на Джамбазки
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на РС Македония осъди остро изявление на евродепутата Джамбазки, за което съобщи по дипломатически път на Министерството на външните работи на България, се казва в прессъобщение, публикувано на сайта на министерството, предаде БГНЕС.

В този случай министерството ще препоръча и на президента да реагира по съответния начин пред своя колега президента Радев, а за това поведение ще бъде информиран и председателят на Европейския парламент с искане за дистанциране , се казва още в изявлението.

Заплахите, изявленията за заплахи, съобщенията са въпрос, с който се занимават органите за сигурност. Очакваме те да разгледат сериозно последните изявления на Джамбазки и да вземат подходящо решение за ограничаване на достъпа му до страната.

Реакцията на външно министерство на РС Македония е във връзка с пост в социалните мрежи на българския евродепутат Ангел Джамбазки, в който припомня на президента Стево Пендаровски как в миналото са завършвали всички онези, които са се опитвали да забранят на лидери на ВМРО да влизат в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Да... преди 1 година
Тия у провинция македонска стават изключително горчиви. Де да имахме онази армия от комунизма(социализма), че да ви смачкаме и да ви оритаме, както заслужвате.
17
1
 
11
 
! Отговори
Бай Баяни преди 1 година
България трябва да скъса дипломатическите отношения със Северна Македония, нито един българин да не стъпва в Северна Македония, да забрани преминаване през България на граждани от тази страна и да затвори границите си с нея. Нека после дават обяснение пред Европейската комисия защо се е получило така.
16
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ НА СНИМКАТА Е ЛУД УМОРА НЯМА!ДЖАМБАЗКИ ЕДВА УСПЯВА ДА СЪБЕРЕ 10 НА БЕЗДЕЛНИЦИ ОТ РОТАТИВКИТЕ НА ЕФБЕТ И НАРКОПЛАСЬОРИ...
15
7
 
4
 
! Отговори
аман от русофили преди 1 година
До Анонимен 8 Вашите "дългосрочни стратегически цели" са да станем част от "великия Съветски съюз"!Това го знаем отдавна!Майцепродавци!
14
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ ЩЕ СВЪРШИ В ПСИХИАТРИЯТА!
13
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА ДЖАМБАЗКИ ХОРАТА СА КАЗАЛИ:ЛУД УМОРА НЯМА!ПАРТИЯ С 0,3 % ПОДКРЕПА НЯМА КАК ДА ИМА БЪДЕЩЕ В РАМКИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ...ДАЖЕ МИСЛЯ,ЧЕ ВЛАСТИТЕ В Р.МАКЕДОНИЯ ДЪЛГО ГО ТЪРПЯХА.Я СИ ПРЕДСТАВЕТЕ НЯКОЙ ДА ДОЙДЕ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ И ДА ПОЧНЕ ДА КРЕЩИ,ЧЕ НЯМА БЪЛГАРИ,ЧЕ СА ЗИМИСЛИЦА НА РУСНАЦИТЕ ОТ 1878 Г.,ДА ПОЧНЕ ДА ОБИЖДА ПОЛИТИЦИТЕ...
12
2
 
10
 
! Отговори
абе кво преди 1 година
правят костите на Гоце Делчев в Македония? Тва по големи гадове от слугите на Кремъл у нас, НЯМА! Разбирай БКП, наследниците и производните им
11
2
 
21
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
РСМ да си гледат работата. Джамбазки може да е краен на моменти, но принципно е абсолютно прав.
10
17
 
4
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Джамбазки му се заканил со атентат на претседателот Пендаровски. Човекот очигледно е влезен во филм, кои ги *** македонците и блгарите.
9
1
 
39
 
! Отговори
бкп-бсп преди 1 година
продадоха България и отнесоха тленните останки на Българина Гоце Делчев в Северна македоия
8
42
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз подкрепям макетата за тази забрана. Бих искал и ние да го изгоним от страната. Този е агент, целящ разрушаване на нашите отношения. Опасен е за нашите дългосрочни стратегически цели.
7
38
 
9
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Джамбазки персона нон грата во Македониа. Требаше одамна да се направи тоа.
6
12
 
16
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Това момче кое беше? От както е в Брюксел е станал много тих, не се чува.
5
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5Ако Ванчо Михайлов или Тодор Александров станат от гроба и видят.........как РСМевците злоупотребяват с ВМРО и историята на Македония, ще тръгнат на война с РСМ.
4
12
 
28
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 1 година
Ако Ванчо Михайлов или Тодор Александров станат от гроба и видят че лицето Джамбазки представлява организацията ВМРО ще помислят ,че това е вселенска грешка !
3
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен да ви мята пиратки, както и да ве залива с вода, за друго не става този.
2
6
 
35
 
! Отговори
Предложение до: преди 1 година
АНГЕЛ ДЖАМБАСКИ.....Поканете еврокомисаря по разширяването Верхей да посети РСМ заедно с българската делегация и евродепутати/които имат запрещение да влизат в РСМ/на поклонението и полагането на венци на гроба на Гоце Делчев по случай 151 годишнината от рождението му....гОООлям цирк ще настане в РСМ !!!!
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм го слушал,но съм сигурен ,че ще ми хареса.