Вучич: Сърбия официално има повече жители, отколкото България

Вероятно това се случва за първи път
162
Вучич: Сърбия официално има повече жители, отколкото България
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес в сръбския парламент на специално заседание за Косово, че сръбската политика по въпроса е по всякакъв начин да се осигурят мир и стабилност, предаде Танюг.

"Да се въздържаме и да не отговаряме на провокации, освен ако не са застрашени животът и имуществото на хората, както беше през 2004 г., когато нашите големи "герои", разбира се, "героично" си тръгнаха. Говоря за тогавашните управляващи в Сърбия", каза той.

Той посочи, че мирът и стабилността не са просто лозунги, защото това възстановява страната и дава живот на Сърбия и позволява да се осигури биологичното оцеляване на сръбския народ.

"Ако ги нямаше Първата и Втората световна война и войните от 90-те години на миналия век, днес щяхме да имаме 16 или 17 милиона души население като Холандия, а сме на 40 процента от това", каза Вучич.

"Смятам, че заради младите тук, на които са им нужни инвестиции, фабрики, нови научни центрове, компании, е необходимо да задържим хората тук. Днес Сърбия официално има повече жители, отколкото България, вероятно за първи път", каза Вучич, цитиран от вестник "Новости".

Изброявайки приоритетите на своята програма за управление, Вучич посочи, че е изброил девет инвестиции, за които каза, че Сърбия е рекордьор по тях.

Той отбеляза още програмата за развитие на Сърбия до 2025 г., тъй като въпреки кризите и войната в Украйна заплатите по думите му ще надхвърлят 1000 евро до края на 2025 г., така че Сърбия ще напусне редиците на бедните страни./БТА, Райна Асенова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: Александър Вучич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рзликата между нас и сърбите е като наш Гришу и техния Новак.
21
3
 
9
 
! Отговори
И бай М. анго.. преди 1 година
има повече деца от всеки един българин......ама ходи да рови по българските и европейските кофи
20
5
 
5
 
! Отговори
В. преди 1 година
Сърбия е 15 години по-назад в развитието си. Има вероятност да не допуснат много от грешките направени в България. Най вече строителният бум.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едните имат репутацията на лошото момче на Балканите а другите казват тихо да не събудим българите
18
15
 
9
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Евала на Сърбия от мен !Уважавам ги много не са ветропоказатели като нас !
17
12
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
НАТОвската тояга от 90-те изигра положителна роля.Сръбският шовинизъм и агресия са изкоренени.Повече няма да нападат съседните държави.
16
7
 
18
 
! Отговори
ех преди 1 година
Моля ви, не ни сравнявайте с тези. Колкото и да сме зле, колкото тях няма как да сме.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та в тази песен се пее, как перспективата на сърбина е да има евтина цигара, бира от хоремага и билета за автобус да е на цената като при Слоба /Милошевич/. А пък клипа кърти мивки просто. Това са ви сърбите. Сите булканци сме све едни и сущи. Доказателство са тия чатове.
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До PeterКолега, така е. Ето данни на МВФ - БВП на България 86 млрд щ.д, БВП на Сърбия - 62 млрд щ.д.Нека не навлизаме в миналото - преди време ние сме им дали писмеността и християнството на тези ***.
13
3
 
5
 
! Отговори
Обаче преди 1 година
Има една сръбска група САРС. И една тяхна песен "Перспектива". Чуйте я, пък коментирайте. САРС са местни и не са бедни. Но пеят за бедните.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма страна в ЕС, която да расте с нейното си население във Франция, ако не са синигерите ще намалява също за Германия няма да говоря.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вслесте в ЕС и НАТо и тогава ще си говорим свинарю.
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия не е в Ес не е честно и вие след 16 години членство в ЕС ще умирате като кучета.
9
17
 
9
 
! Отговори
Локо Пловдив преди 1 година
И това при положение че имат огромни общности в Германия,Швейцария,Австрия, САЩ и Австралия. Прав е, по принцип сърбите са най-многобройни на Балканите ако не броим румънците. Война водиха директно със САЩ, на кой му стиска да се опълчни за лъва? Беше ясно че ще загубят, но евала за манталитета и непреклонния дух!
8
7
 
36
 
! Отговори
Peter преди 1 година
Такива изказвания могат само да ме радват.В края на 80-те ние им завиждахме за това което имаха те тогава - западни стоки и свободно пътуване.Сега те се мерят с нас.
7
3
 
23
 
! Отговори
Мечти преди 1 година
Пак брои Косово в това число! Бедна, изолирана отвсякъде страна, свързвана единствено с шовинизъм, турбофолк и кебабчета.
6
9
 
17
 
! Отговори
Русия-смех... преди 1 година
В Русия времето е спряло някъде в края на миналия век...Телеграфната агенция на Съветския Съюз ( ТАСС) продължава да работи въпреки ,че вече не съществуват нито телеграфи, нито съветският съюз...
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сложил е в сметката и макетата...та за това така излиза
4
12
 
12
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Прав е... юрохатлантическите *** упражняват 33 годишен геноцид над Българите... ===)))
3
20
 
27
 
! Отговори
Сърбия е бедна преди 1 година
Сърбите са бедняците на Европа и така ще бъде докато продължават да се "братушкат" с руснаците и не влезнат в ЕС и НАТО.