Македонска ТВ вмъкна "цигани" в коментар на българин от границата

Демократичните сили на ромите в РСМ яхнаха скандала
4 фев 2023 20:58, Анисия Иванова
141
Македонска ТВ вмъкна "цигани" в коментар на българин от границата
Снимка: Youtube

Демократичните сили на ромите в Северна Македония реагираха заради видео с грешни субтитри, излъчено по телевизия Канал 5 , което показва спор между български граждани и служители на граничните служби на Северна Македония на ГКПП Деве Баир.

Във видеото, озаглавено "Български граждани псуват македонските полицаи на Деве баир", един от българите казва: "От два часа през нощта сме станали, за да отидем на гроба на Гоце Делчев и ти тук сега ми създаваш проблем, за да вляза". В субтитрите на медията въпросното изказване е преведено с думите: "А вие тука цигани ми правите проблем да вляза”.

Демократичните сили на ромите в Северна Македония разпространиха позиция на своята страница във Facebook, в която се посочва, че "този клип ясно показва как българският народ и държава се отнасят и обиждат ромите, разпространявайки национал-фашистка омраза, за съжаление в 21 век".

В позицията се допълва, че предвид, инициираното вписване на българите в конституцията на (Република Северна) Македония, партията им настоява „за публично осъждане на това събитие”, а „заради обидата, нанесена на ромите” депутатът от ромски произход в парламента на Северна Македония Лятифе Шиковска "да се разграничи от гласуване на промените в Конституцията", информира БТА.

"Очакваме и министърът на външните работи Буяр Османи и министър-председателят Димитър Ковачевски да застанат в защита на своите сънародници роми, както и всички ромски партии, които са в коалиция със сегашното правителство, защото ромите са неразделна част от тази държава", се казва в позицията на Демократични сили на ромите в Северна Македония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: гоце делчевциганиРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
18
 
! Отговори
много търпяхме преди 1 година
много правителства са виновни, унижаваха народа ни, да не им помагаме повече и да затворят тая граница, само българи да минават
46
18
 
3
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Ние и македонците сме братски народи, излагаме се да се караме с тях, държим се като хулиганска държава, светът не може да разбере нашата *** да се разправяме така със съседите си, голям срам.
45
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Канал 5 зoшто има македонски титулки како jaзиците су ни исти, Или канал 5 знае дека бyrapuте живеат од камено доба и не се разбира
44
3
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
Българи, не ходете на екскурзия там
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мЪкедонците повеждат на индотурките в борбата за най-прoстУ плeме по сите земни кълбета
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонска ТВ съобщи, че археолози преди месец са намерили шлем на Александър Македонски. Продължили да копаят още 30 дни и днес намерили моторът му.
41
1
 
17
 
! Отговори
до Анонимен 48-51 преди 1 година
Лъжедонецо, само лъжи си дошъл тук да напишеш! Има ли поне нещо в Лъжедония, което да е истина? Лъжлива история, лъжлива нация, лъжливи подписани договори, лъжливи обещания от вашите политици!
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стоят двама граничари на границата - македонец и българин, спорят за самолетите на двете страни и над главите им прелита един Ан-2, за пръскане на полята.Македонецът казва:- Виж, виж, виждаш ли го тоя самолет?Българинът:- Да!Македонецът:- Е, имаме още един такъв!
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е важно дали с казали думата,а по-важно е че се държат агресивно с полицията на граница.Това е срам за България.Дано да ги осъдят за по-дълго та да се осъзнаят поне малко.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво лощо има в тази дума?
37
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнам какво са добавили телевизията,но тези хора се държат арогантно и сплашват полицаии при това гранични. Това е недопустимо.Представете си ако това беше в Германия или Австрия или Англия,да не говорим САЩ.Тези щяха да бъдат свалени на земята за секунди от полицаиите и щяха да лежат дълго в затвора.
36
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мени не ми е гаjле што Бугариjа нема да дозволи да влеземе во Европската Униjа не сакам да бидам там, сакам Македониjа да бити нeyтpaлна како Шваjцарскоj
35
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бугариja втора светска во воjна су били соjyзници со нацистот Хитлер за ова бугарите су фашисти и су создадени како фашиска држава
34
1
 
11
 
! Отговори
Брюкселски чиновник преди 1 година
Моля дайте превод на френски език. За домати ли се карат хората?
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спряли са хора на Възраждане и ВМРО,което е много различно от Българи. Това не са Българи.
32
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Кога Възраждане се възприемат за Европейци и граждани на ЕС? Та нали всичко на запад било за унищожаване.Как станахте про-Европейци.Или може и тако и вако.
31
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да повярвам,че оправдавате подобно поведени на Българи в чужбина.Ако някой обижда с подобен тон Българскк граничен полицай незнам как ще го нарека.Та тези са за затвор.
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонец бие сина си: А бе, двойка по математика, дека е голема наука разумем. Ама двойка по македонска история дека е две страници не разумем.
29
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В странство някой срещне ли българин веднъж, срещу вероятността да се срещне с българин втори път започва да тренира всички знайни видове бойни изкуства, ръкопашен бой, боравене с хладни и леки стрелкови оръжия, изчисляване на координати за насочване на минометен и артилерийски огън. И ходи препасан с ятагани на кръст, зареден пистолет и тежка картечница, нарамил огнехвъргачка и моторна резачка. 7 милиарда хора около света пропищяха в един глас от това 7 милионно племе прокажено българско!
28
0
 
16
 
! Отговори
Рв преди 1 година
Субтитри? Тва за глухите ли? Щото те си говорят на български език. Е, на диалект, но български.