Българите, задържани в РСМ, са били бити, държани 6 ч. с белезници

Адвокатът: Единият е със счупен нос, двама са със синини
5 фев 2023 14:52, Елка Василева
194
Българите, задържани в РСМ, са били бити, държани 6 ч. с белезници
Снимка: архив, БГНЕС

Задържаните на македонския пункт "Деве баир" трима българи са държани 6 часа под белезници, били бити, разказа адвокатът им.

Още по темата
Тримата са се намирали в полицията в Крива паланка.

Те са освободени след полунощ, като са заплатили общо 1 700 евро със съдебните разноски, разказа адвокатът им, който има кантора  в Кюстендил. Двама от тях са и бити, добави той.

Адвокатът на тримата задържани, които са от партия "Възраждане", на два пъти ходил до Крива паланка като техен защитник. Те са били освободени след полунощ и се прибрали след 1:00 ч. през ГКПП - Гюешево, като е трябвало да заплатят 1700 евро общо - по 300 евро глоба на човек и 800 евро разноски по делото.

Забранено им е да влизат в Северна Македония за срок от 3 години.

Адвокатът им разказа: "И двамата бяха сини... Георгиев беше явно със счупен нос. Казах им да отидат да си извадят медицинско. Окото - синьо, другите двама нямаха много по лицето синини... Значи, по 300 евро, обаче взеха 1700 евро общо. Другото до 1700 - съдебни разноски, не знам какво си още и ги пуснаха в 12:30-1:00 часа нощес. 6 часа са ги държали с белезници, тука са ги били - на КПП-то са ги били. На единия телефонът му го няма - изчезнал. Камери имало, щели да правят проучване... Общо 1700 евро платихме снощи с председателя на "Възраждане", лично там в полицията в Крива паланка“у каза адвокатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Провокаторите на Костадин платени от Москва са бити от македонски и български граничари. Очите са им посинени и ходят странно все едно са насилвани
3
7
 
29
 
! Отговори
българин преди 1 година
От Сандански съм,но повече не се търпи.Отродили се българи,наричащи се макенонци,започнаха да ни малтретират.Кой объркан мозък на политик ще ми повторя още,че трябва да търпим?Докато не изядат тоягата по главата,няма да престанат тези македоци-шизофреници.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма проблеми првителството на мишката радев пусна декларация, а той се скри никъв го няма
1
4
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Един е бил от Възраждане. Но от Възраждане са платили глобата и на тримата.