Сблъсъци с полицията при протестите в Гърция след трагичната катастрофа

Полицията разпръсна демонстрантите със сълзотворен газ и шокови гранати
4 мар 2023 08:16, Елка Василева
18
Сблъсъци с полицията при протестите в Гърция след трагичната катастрофа
Снимка: архив, БГНЕС

Протестите в Гърция заради трагичната влакова катастрофа тази седмица, в резултат на която загинаха най-малко 57 души, прераснаха в сблъсъци между полицията и демонстрантите, предаде ДПА.

Още по темата
На започналите като мирен протест демонстрации в столицата Атина и град Лариса, недалече от мястото, където стана катастрофата, са станали и сблъсъци, в които протестиращи с качулки са хвърляли запалителни вещества и са замеряли полицаите с камъни в продължение на около час, съобщи гръцкото държавно радио.

Хиляди демонстранти, предимно младежи, по-рано излязоха по улиците, за да изразят своя гняв заради железопътната трагедия.

Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне протестиращите.

Демонстрантите скандираха срещу политиците, за които се смята, че носят отговорност за лошото състояние на железопътния транспорт в Гърция.

Железопътните работници в цялата страна стачкуват втори пореден ден в знак на протест срещу жалкото състояние на гръцките железници.
(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу мицотакис!!! Свърши времето на фшизма!
15
7
 
2
 
! Отговори
f преди 1 година
Катастрофата е добър повод да искат увеличение. Гърци сър.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Do Rtl...ферибота умника беше италиански в гръцките води ,спасителната операция от гърците беше уникална и българин да говори за технология е шегата на деня
13
1
 
4
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Родителите на Младите гърци са се изучили предимно на Запад САЩ, Германия. Децата им са с европейско самосъзнание . И виждат мудното реформиране. В България е същото яваш , яваш. Политиците му казват " " тупане на топката"
12
1
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Гърците са членове на ЕС от 1981, в Шенген са от 2000. Те младите гърци от тогава вече са се пенсионирали, а старите са предали богодух. Просто са по-зле и от нас и краднат и със задните си части.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До11. Пътуването с влак през този период 1980- 1990 бе основен национален транспорт и атракция през отпуските . Имаше вагон - ресторанти и спални вагони . Лични транспортни превозни средства бяха ограничени, като леки коли / камиони и пикапи абсолютно забранени/ с изключение на каручките , масово по селата. През този период Запада получи много международни финансови помощи за пътни ж. п инфраструктора. С условие ГФР да стане водеща в ЕС
10
0
 
7
 
! Отговори
В. Маринов преди 1 година
Полицията в крайна сметка пази властта. Кой пази управляваните?
9
2
 
5
 
! Отговори
Пурко преди 1 година
До Анонимен 8 Не зная кой ти поставя минус, ама вероятно е на 25 години и с такова IQ. Много съм пътувал с влак София-Пловдив -София през 80-те години и си абсолютно прав. Експрес-под 2 часа, бърз влак-до 2 часа и 40 минути. Кафе, стюард, бира, цигари,запазени места. Европа!
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ставаме на Балканите. Просто си не ставаме...
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До6. Също то е и при нас. Пари за магистрали дадоха от ЕС и за ж. п коридори. 2010 г. Но Правосъдието и Министерствата не се сработиха по между си, а парите ги усвоиха на Ужким . И станаха пътни произшествия- мантинели некачествени, сигнализация , асвалт извън стандарта , ж. п. сигнализация стана причина при с. Хитрино и т нататък. Делата се точат с години. Както се изказа Гроздан Караджов ведно интервю - Оле ле майко.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе 1970 година експреса пловдив софия го взимаше за час и 50 минути след великия преход към евроцености го докарахме до 2 часа и 30 минути - вижте бургас - софия - сега се пътува 3 часа повече - европейски железници - немогат го добута до соца от преди 50 години - честито на печелившите
5
3
 
12
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Гърците са ми любими що се отнася до отстояване принципите на културата и критериите им за живот.Този народ е бъдната съвест на света.Благодаря Ви,гърци, за резистенцията пред тази политическа и икономическа робия,която зли хора ни налагат.Долу световният фашизъм!
4
3
 
4
 
! Отговори
Аналогия преди 1 година
Будната гражданска съвест у гърците винаги е била двигател на обществото им. Обаче сега защо не се запитат този машинист, който е управлявал влака в насрещния коловоз повече от 20 километра, невинен ли е? Глупостта оправдава ли престъпната небрежност? Това е същото като шофьор на автобус да кара в насрещното по автомагистрала, а после да са виновни тези от министерство на транспорта.
3
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С влизането си в еврозоната и Шенген младите гърци искат веднага да станат европейци. Но старите в управлението не могат да се настроят за новите технологии и да усвоят парите. Нямат и капацитета. Грижа работи леко и бавно.
2
2
 
10
 
! Отговори
Rtl преди 1 година
Грък и висока технология обикновено са в състояние на челен сблъсък. Какво стана с ферибота на който загинаха толкова хора? Докъде стигна разследването? Колко пропуски и нарушения замитани с години .......
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гръцката полиция ги пази.