Глоби от 200 до 5000 евро в Гърция за изхвърлен фас в околната среда

В присъствието на дете под 12 г. пушенето в кола в Гърция е забранено
14 апр 2023 11:26, Елка Василева
39
Глоби от 200 до 5000 евро в Гърция за изхвърлен фас в околната среда
Снимка: архив, БГНЕС

Изхвърлянето на фасове в околната среда в Гърция е абсолютно забранено, тъй като може да предизвика пожар, напомнят от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР) във връзка с предстоящите пътувания на български граждани до съседната страна.

Основната глоба за това нарушение е 200 евро, но Наредбата за противопожарната охрана предвижда ескалиращи глоби в зависимост от зоната, в която се извършва нарушението или ако то се извършва системно. В последните случаи глобата може да достигне до 5000 евро.

Тютюнопушенето по време на шофиране не е тотално забранено в Република Гърция, но в редица случаи поради риск от злополуки и други съображения то се наказва от закона с големи глоби, напомнят от Ситуационния център на МВнР.

В присъствието на дете под 12-годишна възраст тютюнопушенето по време на шофиране в Гърция е абсолютно забранено. Съгласно Закона против тютюнопушенето, пушенето и консумацията на тютюневи изделия са напълно забранени във всички автомобили, частни или обществени, когато в тях пътуват непълнолетни лица на възраст под 12 години.

Глобата за тютюнопушене в присъствието на дете под 12-годишна възраст в частен автомобил е 1500 евро, а в обществен – 3000 евро, като едновременно с това се отнема и свидетелството за управление на моторно превозно средство за срок от един месец. Важно е да се отбележи също, че шофьорската книжка се отнема и когато нарушението е извършено от друг пълнолетен пътник в автомобила.  

Трафикът на Граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата" рано тази сутрин бе интензивен за товарни автомобили и в двете посоки, съобщиха на интернет страницата си от „Гранична полиция“ към МВР.

През съвместните гранични пунктове „Златоград“/ „Термес“ и „Ивайловград“/„Кипринос“ могат да преминават само леки коли и микробуси.  
(БТА, Маргарита Колева)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука кога?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво сте стане с бг " туристи" с пълня багажник с промоциите който замърсяват всичко от където минават?
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди повече от 30 години пътувах с един от първите частни автобуси София - Сандански. По едно време ни изпревари един гръцки Мерцедес От Мерцедеса хвърлиха недояден сладолед в кофичка, който директно се залепи на предното стъкло на автобуса. Шофьорът така извика, че всички да го чуят: "Да ви *** ******* гръцка! И вие сте си като нас!" Толкова за идеалните, подредени, чисти и пазещи гърци.
23
0
 
3
 
! Отговори
Антонио Ланца преди 1 година
Във Франция почти не останаха франсета. Идете да видите гетата в Марсилия. Там опаковка от фафла на улицата ви е най-малкия проблем.
22
1
 
5
 
! Отговори
Крум безстрашни преди 1 година
Ще има ефект ако се изхвърля фаса заедно с пушача в околната среда.
21
0
 
8
 
! Отговори
Търново софия преди 1 година
Карали ли сте зад тираджия ? Първо Литва хартийка от баничка .после иде кофичката с киселото мляко . Казах на съпругата си че сега чакаме кафето . Литна фас. И после чак дойде кафето. Две кафета. Имало и булка в камиона. Дръжте си пълни казанчетата на чистачките. Ще ви трябва.
20
1
 
6
 
! Отговори
Точно така трябва! преди 1 година
НО КОМЕНТ!
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги стигнем гърците, когато цъфнат налъмите.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Канада пушенето в колите е абсолютно забранено, ако има пътник под 18 години, не 12!
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Дай Боже скоро и тук да стане, и не само за фасове.
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А глоби за хилядите фабрики, които масово замърсяват въздуха и околната среда ще има ли? Ето затова в България никой не спазва правила. Щото за разлика от повеечето заспали европейски народи ние можем да мислим и виждаме, че дори да има правила те са избирателни и винаги има разни групички, за които те не важат. Е, тогава защо и аз да ги спазвам? Законите или ще са за всички, или за никой.
15
2
 
4
 
! Отговори
от КАРЛОВО преди 1 година
"БЪЛГАРСКО" СЕМЕЙСТВО ( но от ромски произход ) МОИ СЪСЕДИ УМИРАТ ДА СИ ХВЪРЛЯТ ФАСОВЕТЕ В ДВОРА МИ И ПОКРАЙ ОГРАДАТА МИ > НАКРАЯ ЩЕ СТАНЕ БЕЛЯ
14
7
 
5
 
! Отговори
nimportequi преди 1 година
Пушачите трябва да бъдат наказани за глупостта си че са замърсяват брутално и тровят другите.
13
0
 
10
 
! Отговори
Вихо преди 1 година
И тук така трябва , ама не.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то по-добре да им отнемат таралясниците,отколкото 5000 евро глоба.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същите санкции и тук за мърлячите,а за пияни и дрогирани шофьори отнемане на колите и обществено полезен труд.Само така ще се оправим.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако на гърците им дадем на концесия ромските махали,за нула време ще станат милионери.Пък после да се прехвърлят и към българските,че и ние не сме цвете за мирисане.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събирайте си ги в торбичка и навръщане като минете границата, ги изхвърлете през прозореца!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тука може цяло сметище да си направиш и няма кой да те санкционира.
7
1
 
10
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 година
Ми аз не хвърлям фасове в околната среда, затова не ми пука. А наскоро Атина ми се видя изключително чиста, за град с подобни размери. Миеха улиците редовно и въздухът също беше доста чист при подобно движение. А беше тъпкана с туристи.