РСМ се оплаква: България не изпълнява решенията за човешките права

Писмото е изпратено до САЩ, ЕС, ОССЕ
11 май 2023 21:10, Анисия Иванова
79
РСМ се оплаква: България не изпълнява решенията за човешките права
Снимка: БГНЕС

България не изпълнява решенията от Страсбург, твърди министърът на правосъдието на Северна Македония Кренар Лога в писмо до посолството на САЩ в Република Македония, делегацията на ЕС, Мисията на ОССЕ и Програмния офис на Съвета на Европа, съобщава ТВ Сител.

Министърът иска подкрепа от международната общност „за неизпълнение на решенията на Европейския съд по човешките права от страна на Република България“, съобщи от своя страна „Република.мк“.

В писмото, изпратено заедно с 14-те присъди, съобщиха от Министерството на правосъдието, се посочва, че се иска подкрепа в областта на насърчаването и защитата на човешките права.

„Изпълнението на тази цел предполага наличието на непрекъснат ангажимент и последователно спазване на международните задължения, които Република Македония е поела като страна, която в момента е в процес на европейска интеграция. Спазването на международните документи е изключително важен сегмент, за който страните-членки на ЕС, но и страните, които претендират за членство в ЕС, е необходимо да се застъпят“, се посочва в съобщението на Министерството на правосъдието.

Министърът подчертава, че международната общност е изключително важен партньор на Република Македония, който твърдо и последователно отстоява зачитането на върховенството на закона.

„Ето защо Министерството на правосъдието счита, че е от особена важност да се актуализира темата за неизпълнението на решенията на ЕСПЧ, като се подчертае необходимостта от подкрепа от страна на международната общност за последователното изпълнение на решенията на съда“, се казва в съобщението на Министерството на правосъдието. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
БУНГАР ЮГОВНАР преди 1 година
До няколко години СМ ще бъде с повече такива присъди от България.Мизерната ви Вукоебина ще плаща бая евро на македонските българи. Повече няма да си мълчат за издевателствата срещу тях,защото отдавна сте преминали границата на търпението им. Хаааааахааааа .
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха ха ха
70
1
 
3
 
! Отговори
Накратко : преди 1 година
Без БЮРМ в ЕС!
69
1
 
4
 
! Отговори
Бунгар преди 1 година
Как какви 14 присъди? Разбира се за признаване на Македонско малцинство в България и слагане край на асимилацията на българските македонци.Статията умишлено е написана толкова неясно,за да не се запитат гражданите ,,кое е истината,,?Важното за България е да не се знае и казва истината за македонците в България, а иначе уревахме орталъка за отношението към македонските българи ,а не виждаме себе си.Осъдена е България,а не Македониа.
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готвят ни украински сценарий.....
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз нищо не разбрах от тази статия, честно! За какви 14 присъди става въпрос?
66
2
 
6
 
! Отговори
Тия преди 1 година
Май си мислят, че всички освен тях са *** !
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са като някакъв херпес. Какво лаят само? НЯМА македонски език. Сашо Макето е обратен грък. Толкова ли не го разбраха? Как пък нямаме проблеми с румънците, които са писали на черковнославянски, т.е. старобългарски и на кирилица? В старите им храмове стенописите са на български. Защото след падането на Търново цялата ни иконописна школа бяга към Румъния. И те много се гордеят с това и не казват "гадните българи ни измазаха църквите", нали? Да го.. Аз нямам втори официален език албански.
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние поставяме условията, макетата изпълняват. Не са разбрали правилата.
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Названието са им дали първите римски войски придошли от тези краища на Балканите заради туй,че в тази област са се срещнали с изповядващите хедон вид филосовско течение зачитащо удоволствието за изключително важно в живота,бита,съществуването заради което последователите му си заслужават да живеят,да се наслаждават на свършеното при направеното от тях и нарекли тази област Маке хедони я,а колко по площ е била на карта,как провинция протекторат с назначени началници войски и управляващи назначени
62
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макета, какво ще правите след 3-те си минути слава, забравени от Щатите, Евросъюза и изпокарани с всичките си съседи?
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименЩо да заменяме технологията на АЕЦ-а ,да не си луд.Ако се наложи и американска ще турим.Ама щтото на Любиша от Крива Паланка или от Муртино му се иска,няма как да стане.Не сме толкова богати.
60
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна Македония е нефункционална държава протекторат.Живееща на подаяния и крепяща се от международния фактор.Икономика 0,перспективи за северномакедонците 0,за албанците добри.
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57 Пий си хапчетата и лягай нещастнико .Скопие??? Къде е тва ..СМ какво е това? Ще умрете в мизерия .И никога няма да излезете от нея промити мозъци. Щото сте ***
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До този с главнитеНЕ КОРЕНЯК СОФИЯНЕЦ СЪМ И НИКОГА НЕ СЪМ ХОДИЛ В СКОПИЕ...АЗ СЪМ В МОМЕНТА НА МАЛДИВИТЕ И СИ ХАРЧА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ БИЛЕТЧАТАТА ДЕТО ТЪРКАШЕ ПРЕДИ ГОДИНИ...НАВСЯКЪДЕ ИМА И НЕСРЕТНИЦИ И БОГАТИ И ЩАСТЛИВИ И НЕЩАСТНИ!!!АЗ СЪМ ОТ ЩАСТЛИВИТЕ !
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименХвана ме.Жена ти ми я купи,за да я навестявам по-често.На моята кола ли се нагледа,вече на 14 години.Льольо,много си ***,знаеш ли?
56
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименДА В БОЯНА И ДРАГАЛЕВЦИ ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ ОТ СЕВЕРНИЯ!!!НА КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕШ ТИ БЕ?ПО-ДОБРЕ В ПАНЕЛКА В СКОПИЕ ОТКОЛКОТО В ПАНЕЛКА В СОФИЯ!!!
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4 години съм живял в София и не познавам кореняк софиянец само с една панелка.Виж,за няколко апартамента и магазини,по-познавам.Възможно е да има и несретници,но това са единици.Дано не си от тях.
54
5
 
8
 
! Отговори
До този с главните преди 1 година
Букви. Виж пич като чета как пишеш, ти явно имаш двойно гражданство и македонско и българско. Учил си в София в някой университет и живееш в Дружба. Та ако не ти харесва в България продавай панелката дето още я изплащаш и ходи в Скопие в схлупените къщурки, от дъски. Хайде със здраве.
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49 По добре от Северния живее. За това иде реч .Те са изостанал ***. И такива ще си останат. Ако на ядосват. Да разкарват сърбите или да дават властта на албанците Защото още ще затънат А без мангизи от ЕС до 10/15 години трябва да закриват Сега *** пий една студена бира и лягай да спиш Стига за днес драска в компа