Османи: Най-непатриотичният и вреден акт е паспортът ни да бъде подчинен на българския

Процесът на паспортизация е най-голямата платформа за българизация
29 юли 2023 16:04, Нели Христова
149
Османи: Най-непатриотичният и вреден акт е паспортът ни да бъде подчинен на българския
Снимка: БГНЕС

"За нито една от 35-те преговорни глави Договорът и Протоколът с България не са условие за отваряне и затваряне на главите. Договорът с България е само в общото впечатление за добросъседски отношения, но не се гласува в Европейския съюз. Няма да има дори писмен доклад на Европейската комисия за степента на изпълнение на Договора с България", заяви министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, цитиран от МИА и от БТА.

Всичко останало според него е пропаганда за плашене на гражданите, докато са изложени на процеса на "паспортизация". Съмнявам се, каза Османи на пресконференция днес, че радикалите от двете страни имат някакво мълчаливо споразумение.

"И сега някой ще ми каже, че като се посочат българите като отделно малцинство в конституцията, държавата ще се побългари, а не с вземането на паспорти, с които сами обявявате, че сте българи по произход. Затова съм казвал, че често подозирам, че има някакво мълчаливо споразумение между радикалите от двете страни - ние ще пречим на страната да напредва, а вие ще продължавате със своята мисия за български паспорти", посочи Османи.

При всяко забавяне на членството в ЕС, както посочи той, една група македонски граждани получават български паспорт, а за да го получат, трябва да отидат в София и да декларират, че са българи по произход и да осигурят апартамент, в който живеят.

"Най-непатриотичният и най-вреден за страната акт е нашият паспорт да бъде подчинен на българския. Този процес на паспортизация е най-голямата платформа за българизация", подчерта Османи на днешната пресконференция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ОБЪРКАНИ МИСЛИ НА ОБЪРКАНИЯТ ОСМАНИ. ОТДЕЛИХА РСМ ОТ АЛБАНИЯ И ЩЕ ИМА ДА ЧАКАТ ЗА ПРЕГОВОРИ ЗА ЧЛЕНСТВО...
40
4
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 9 месеца
"огромна част от македонците не смеят да се самоопределят като българи именно заради репресиите" - значи, 80к+ не ги е страх да вземат паспорт, но ги е страх да се отбележат като българи? Или просто не се чувстват такива? Или пък преброяването е манипулирано с цел да пасне на аналогичните на нашенските къси партии в РСМ?И да отбележа, близо 90 000 са ВЕЧЕ издадените паспорти, колко ли са в изчакване и какъв ли ще е за в бъдеще.. Хм.. бройката е такава едва ли щото са горди българи..
39
5
 
5
 
! Отговори
Хаха османи преди 9 месеца
Османи като България спре да бъде в ЕС което ще е скоро , ГИГАНТСКИ ботуш ще ти стъпи ба лицето и лихавя глава докато през ушите ти не изчезне слуз , ще ви спрем водата и тока , и ще ви изселим в пустинята.
38
3
 
11
 
! Отговори
ЕНЬОВДЕН преди 9 месеца
24.06.2022 ДЕН НА ПОЗОРА И НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА ГЕРБ-СДС,ПП,ДБ,ДПС !!!
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Българи/хора с българско самосъзнание/, които са се намирали на територията на чужда държава и са били дискриминирани на този признак, исторически погледнато, са си взимали дисагите и са се преселвали в България"................Това твоето не е навлизане в детайли, а спекулация. Не отчиташ един важен фактор, и той е, че огромна част от македонците не смеят да се самоопределят като българи именно заради репресиите, на които са подложени. Или наистина вярваш, че в Македония има само 3500 българи?
36
0
 
7
 
! Отговори
4ти преди 9 месеца
Свиквайте..
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Македонци,украинци,вие сте пасмина,която трябва да бъде изолирана от света.Гадни народи,на които спокойствието трябва да им е чуждо.
34
3
 
11
 
! Отговори
Пенко преди 9 месеца
Тези умни бивши българи се оправиха професионално. 10 години стоят в бокса, защото слушат сърбите. Населението им взима БГ паспорти и бяга в чужбина. Фалшифицираха си преброяването и се изкараха 1,8 милиона, не се повече от1.4.Сега заради простотията си ще загубят още 5 години и накрая като стане време да влизат в ЕС ще има 10 човека с шалвари само.
33
7
 
2
 
! Отговори
До Цесекар от Македо преди 9 месеца
Идентична е майка типотката с ръкава на Астор.
32
7
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 9 месеца
Хайде малко да влезем в детайли, ***. Българи/хора с българско самосъзнание/, които са се намирали на територията на чужда държава и са били дискриминирани на този признак, исторически погледнато, са си взимали дисагите и са се преселвали в България. Аз наплив от македонци с български паспорт да идват към България не виждам. Извод? Напират за БГ паспорт заради осъзнаването на привилегиите, които им дава. Нещо, което един къc човек не може да разбере, но 80к+ македонци оценяват, щото имат акъл.
31
9
 
6
 
! Отговори
Цесекар от Македония преди 9 месеца
Бързате да плюете по феновете на Левски, но истината е, че Македония е идентична на Украйна, само мащабът е различен. В Македония поне все още не са започнали масово да палят и разстрелват българи, както украинците правеха с хората с руско самосъзнание от 2014 г. насам
30
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прочета ли накъде сравнение на РСМ с Украйна, веднага ми е ясно - рашисссски трооолик пууутинист!
29
3
 
1
 
! Отговори
Космадин Космадинов преди 9 месеца
Давай, Волене, ние сме с тебе за победа идва време. Заедно ще устоим и България ще съградим Да развеем знамената, да си върнеме страната Братя, смело във АТАКА, здрава работа ни чака.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ни не сме фактор в Европа, никога и не сме били освен може би за малко много отдавна. От нас нищо не зависи, нямаме право на глас а и политиците ни любимата им поза е наагъзени, вместо да извикат тук Урсула да и дадат 200 евро колкото е мин. пенсията и да я питат за ден ще и стигнат ли те продават реакторите, поробват хората да работят за 500 еврака на Лидл и Кенефланд които цакат с двойни цени и се точат да краднат за себе си всичко!
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички дето ми цвъкахте минуси преди два дни, заради футболния мач, като ви казвах, че макетата са диииваааци, вие настоявахте, че всъщност виновни са албанците, нали така, драги ми футболни запалянковци??? ХАЙДЕ СЕГА ПАК ЗАЩИТАВАЙТЕ МАКЕТАТА!!!
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Но тази малка група далеч не изчерпва богатия етнически състав на нашите съседи."...............На скорошното преброяване, 55% са се определили като "чисти македонци", това изобщо не е малка група, тъй като точно тези се редят на опашката за паспорти у нас. Като махнем и 30-те процента, които са се самоопределили като албанци, от "богатия етнически състав" за който бълнуваш остават 300 хиляди души, по-голямата част от които турци и роми.
25
6
 
4
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗРАЖДНЕ преди 9 месеца
Давай, Константине, ние сме с тебе за победа идва време. Заедно ще устоим и България ще съградим Да развеем знамената, да си върнеме страната Братя, смело във АТАКА, здрава работа ни чака.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От 24 до "до 26" - вероятно от тъпотa си объркал номера, но предполагам, че мен визираш. От европейския съм. Обосновано може да се предположи, че си от късопишите, щото те обикновено държат да изясняват подобни въпроси. Слагат си български (и рузззки) знаменца, татуират Левски и Ботев и после действат с макетното ножче, щото все пак бранят българщината, нали..
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Османито се чуди как да помогне на тия зарзавати да влезнат в ЕС, обаче на човекОТ му се пречи яко от сърбофилите.
22
5
 
1
 
! Отговори
ВРЕМЕ БЕ ЗА АТАКА! преди 9 месеца
2013 година [21:32 17.04.13] "Сидеров ще поема управлението с план срещу робството - Планът Сидеров срещу колониалното робство - управленската програма на партия Атака представи лидерът на формацията Волен Сидеров на осмата годишнина от учредяването й. Програмата е дълга 100 страници и по думите на Сидеров в най-скоро време ще бъде отпечатана в голям тираж." - ВРЕМЕ НИ БЕ ЗА АТАКА! АТАКА! ПОБЕДА! АТАКА? ПОБЕДА?