Две българчета спасени от удавяне в морето в Турция

Децата на 7 и на 9 години били в надуваема лодка
7 сеп 2023 09:19, Елка Василева
10
Две българчета спасени от удавяне в морето в Турция
Снимка: архив, БГНЕС

Две деца от България, съответно по на 7 и на 9 години, са били спасени от удавяне от екипи на турската Служба за брегова охрана в залива Вакъф край селището Енез в Одринска област.

По информация на Ихляс хабер ажансъ децата били в надуваема лодка в морето близо до брега. От бурния вятър лодката обаче била повлечена към дълбоки води и съществувал риск да се обърне.

Гражданин, който се намирал по това време на брега, като видял, че лодката с двете деца е в бедствено положение, се опитал с кану да стигне до лодката и да я изтегли на брега, но безуспешно.

В това време други граждани сигнализирали Службата за брегова охрана в Енез, че в морето има бедстващи деца. Екипите стигнали до лодката, взели я на буксир и я изтеглили в пристанището Енез, а децата били спасени. Спасен бил и човекът с кануто, който се опитал да спаси децата.
(Спец. за БТА от Нахиде Дениз)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако беха у България , щеше да си отидат.Аферим комшу и ела научете наште турбогъзари набедени за спасители ,как се спасяват хора.
5
15
 
2
 
! Отговори
Ой хафтеее преди 7 месеца
Каква поредна ромска драма.!
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво на комшиите! Съвсем цивилозавани са си хората, ама никой не ги иска в "цивилизованата" Европа заради някакви предразсъдъци.
3
1
 
15
 
! Отговори
Гавраил Софрониев преди 7 месеца
Аферим на турците, поне имат служба, която реагира бързо. В Бг на мускули спасителите се оправят и геройстват съмтаймс, но определено ли до организация и някоя служба да ти помогне - олеле, майкоуу, обречен си. Добре, че на българчетата в Тр им се е случило, ако беше у нас, до сега течението да ги е дръпнало към Одеса. Аферим, комшу, машалах!
2
16
 
5
 
! Отговори
Може би преди 7 месеца
по-точно би било да се каже български гражданчета.
1
7
 
10
 
! Отговори
Ж.П преди 7 месеца
и на Българин също!